Vyškov – Chrudim 1:0 (kon.) | Prostějov – Táborsko 2:1 (kon.) | Líšeň – Dukla Praha 0:0 (kon.)
konec
MFK Vyškov
1:0 (0:0)
MFK Chrudim
Sobota 13.04.2024, 10:15 • Sportovní areál Drnovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, u zápasu mezi Vyškovem a Chrudimí.
     
    MFK Vyškov

    Vyškovští fotbalisté odehráli v jarní části sezony už pět zápasů, přičemž stále čekají na vítězství, a proto spadli z čela tabulky na aktuální druhé místo, za pražskou Duklou zaostávají čtyřbodovým rozdílem a před třetím Táborskem jsou o dva body. Právě s Táborskem sehráli svěřenci trenéra Kameníka poslední domácí klání, v němž neudrželi dvoubrankové vedení a remizovali 2:2, o týden později v roli favorita nestačili výsledkem 3:5 na rezervu pražské Sparty. Nejlepším střelcem týmu je pětigólový Fahad Bayo.
     
    MFK Chrudim

    Fotbalisté Chrudimi mohou živit naděje na barážové pozice, neboť se nachází na velmi pěkném čtvrtém místa a na třetí Táborsko ztrácí pouhé dva body. Východočeši navíc na jaře mají, na rozdíl od dnešního konkurenta, perfektní formu, v pěti kláních zaznamenali tři vítězství a po jedné remíze a porážce, v doposud posledním střetnutí doma zdolali v těsné bitvě 2:1 jihlavskou Vysočinu. Střelecké produktivitě mužstva vévodí Daniel Langhamer s šesti trefami.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vyškov: Borek – F. Štěpánek (C), Straalman, Aberkane – Němeček, Mafwenta, Eneme, Bayo – Fomba, Krollis, Lahodný.
    Náhradníci: Derka – Ilko, A. Svoboda, Ab. Sylla, Delferriere, Musa, Diallo.
    Trenér: Jan Kameník

    MFK Chrudim: Floder – F. Novotný, Toml, Koukola, Záviška – D. Látal, Jan Řezníček, Kesner (C), Kutík – Mašek, Langhamer.
    Náhradníci: Šerák – Borkovec, Bauer, Čolić, Ruiz, Kosek, Zvolánek, Vácha.
    Trenér: Radek Kronďák

    Rozhodčí: Opočenský – Hájek, Hádek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté Chrudimi po dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy červené.
     
    3
    Středem hřiště se pokoušel prodrat do šance Raimonds Krollis, lotyšský fotbalista ovšem na stoperskou dvojici konkurenta nevyzrál.
     
    4
    Vyškovští zahájili utkání aktivněji. Golden Mafwenta vyzkoušel nákop za obranu, leč Jan Záviška přetlačil adresáta Santiaga Enemeho.
     
    5
    Zprava si navedl míč na střelu aktivní Raimonds Krollis. Nakonec zpoza vápna vyzkoušel střelu levačkou, ta přes obránce zamířila vedle pravé tyče.
     
    6
    Centr od rohového praporku si našel osamocený Fahad Bayo, avšak vyprodukoval slabou hlavičku, viděli jsme vzápětí další úspěšný blok.
     
    7
    Tomáš Koukola pod tlakem nevymýšlel žádná složitá řešení, prostě se otočil a do kombinace nohama zapojil brankáře Flodera.
     
    8
    Hráči v bílých dresech jsou zatím jasně lepším týmem. Po centru zleva se k hlavičce prodral Lukáš Lahodný, míč ale poslal vysoko nad břevno.
     
    9
    Zaútočila i Chrudim. Po levé lajně táhl hrací předmět David Látal, parádním skluzem mu míč odehrál do zámezí Bart Straalman.
     
    10
    Po levém křídle tentokráte postupoval Jan Záviška. Vyzkoušel centr, který Abdallah Aberkane zdárně zblokoval na rohový kop.
     
    11
    Centr od praporku směřoval do přehuštěného prostoru, kde se nejlépe orientoval David Němeček a míč po jeho hlavičce opustil vápno Vyškova.
     
    12
    Útok pravou stranou domácím nevyšel. Fahad Bayo vysunul dopředu Abdallaha Aberkaneho, ten zasekávačkou obelstil protihráče, ale potom odcentroval přímo do Floderových rukavic.
     
    13
    Filip Novotný sice šikovně prodlužoval balón za sebe, ale pouze do prostoru, kde byl v ofsajdu stojící spoluhráč David Látal.
     
    14
    Chrudim vysunula presink, ovšem nebylo jí to nic platné, protože napadající Daniel Langhamer se dopustil útočného faulu.
     
    15
    Ofenzivní složku mužstva podpořil David Němeček, který se zbavil osobního strážce, načež prudkým centrem trefil dobře postaveného Tomla.
     
    16
    Už to vypadalo, že by Issa Fomba mohl pláchnout po levém křídle, jenže míč se mu zamotal mezi nohama, čímž ztratil rychlost, následně centroval do Tomla a získal roh.
     
    17
    O ohrožení soupeřovy svatyně se postaral Fahad Bayo, jenž mohl těžit z protihráčem přizvednutého centru, jenže slabou hlavičku namířil přímo do středu brány.
     
    18
    Chrudimský protiútok trval jen pár vteřin. Ondřej Kesner totiž přecenil rychlostní schopnosti Jana Závišky, nahrávku poslal mimo jeho dosah.
     
    19
    Standardku pro Vyškov chtěl získat Fahad Bayo, nicméně k zemi šel až příliš teatrálně, proto arbitr Opočenský nechal ve hře pokračovat.
     
    20
    Přímý kop naopak kopala Chrudim. Daniel Langhamer kroutil centr do brány a Lukáš Mašek fauloval vyběhnuvšího Jiřího Borka.
     
    21
    O pozornost se přihlásil Lukáš Lahodný, jenž si věřil sám proti třem, ale dle očekávání míč neudržel, obral jej Tomáš Koukola.
     
    22
    S problémy, ale přece se Janu Záviškovi povedlo zažehnat bezprostřední nebezpečí slabým odkopem, ještě na útočné polovině míč zpracovával Bart Straalman a vyškovský tlak pokračuje.
     
    23
    Fahad Bayo chtěl hrát směrem dopředu, ale rozhozením rukama dal jasně najevo, že neměl komu. Proto posílal balón za sebe Štěpánkovi.
     
    24
    Stoper Bart Straalman vyzkoušel nákop k levé lajně, kde se pohyboval David Němeček, leč zradilo ho zpracování, takže Chrudim bude vhazovat.
     
    26
    První žlutou kartu zápasu si pěkně zblízka prohlédl domácí stoper Bart Straalman za podražení Lukáše Maška, který by jinak postupoval do slibné příležitosti.
     
    26
    Přetažený centr v poslední chvíli doběhl Lukáš Lahodný, nicméně hlavičkoval hodně slabě a Daniel Kutík potom udržel na zádech Raimondse Krollise. Odkop od brány.
     
    27
    Daniel Kutík viděl rozběhnutého Lukáše Maška, jenže polovysoký balón mu vůbec nevyšel, cestou viditelně opustil hrací plochu.
     
    28
    Z volného přímého kopu centroval Daniel Langhamer na přední tyčku, odkud David Němeček přizvedl míč, ten vzápětí sebral do rukavic Jiří Borek.
     
    29
    Za váhání při rozehrávce byl málem potrestán Filip Štěpánek, aby ve finále šikovně nastřelil Lukáše Maška a získal alespoň autové vhazování.
     
    30
    Ve středu pole odvedl skvělou práci Santiago Eneme, jemuž se povedlo udržet míč i proti trojici soupeřů, načež doleva nahrál Fombovi.
     
    31
    Domácí rychle otočili hru na útočnou polovinu. Finální fáze vůbec nevyšla, Fahad Bayo centroval a pro míč si zkušeně vyběhl Floder.
     
    32
    Přestože měl dostatek prostoru, tak Jan Záviška zazmatkoval a poslal přihrávku do země nikoho, volný míč získal Jiří Borek.
     
    33
    Rozběhnutý Fahad Bayo vyvinul velký tlak na Martina Tomla, který volil nejsnazší řešení, a sice daleký odkop do autu.
     
    34
    Středem potáhl míč Lukáš Lahodný, potom se rozhodl po pravé ruce zapojit Goldena Mafwentu a nepovedený centr Tomáš Koukola odkopl až na útočnou polovinu.
     
    35
    Střílený centr Fomby rozhodně měl oči, ale Raimonds Krollis se nacházel v obležení tří konkurentů, proto si nenašel palebnou pozici.
     
    36
    O centimetry udržel míč ve hře Daniel Kutík a po levé lajně vysunul Jana Závišku, ten na Bartu Straalmanovi vybojoval rohový kop.
     
    37
    Daleký odkop si našel Lukáš Mašek, zvládl náročné zpracování, ale pak neuspěl kličkou jeden na jednoho proti Filipu Štěpánkovi.
     
    38
    Z velké vzdálenosti vypálil domácí kapitán Filip Štěpánek. Od fanoušků si vysloužil potlesk, byť cílové zařízení minul výrazně.
     
    39
    O vedoucí gól Vyškova se pokoušel Santiago Eneme, jenž si těsně za šestnáctkou přehodil míč na levačku, přízemní ránu s klidem zblokoval Martin Toml.
     
    40
    Filip Štěpánek si troufl na přihrávku šajtlí. Raimonds Krollis čekal na míč marně, protože těsně před ním Jan Řezníček hlavou posunul balón mimo dosah lotyšského útočníka.
     
    41
    Ukázkově zapracoval do defenzivy Abdallah Aberkane, neboť získal balón i proti dvojici protihráčů a zvládl i pas do středu na Enemeho.
     
    42
    Vyškov kopal volný přímý kop. Centr propadl až k Mafwentovi, jenž vracel do ohně, avšak jen do prostoru, kde kraloval Filip Novotný.
     
    43
    Hodně nepovedená domácí kombinaci. Působila ospalým dojmem a na závěr Filip Štěpánek v naprosto klidné pozici nahrával za Němečka, který se nestihl vrátit, aby míč stihl před postranní čárou.
     
    44
    Na konci pěkné chrudimské kombinace se už už chystal z nadějné pozice vypálit Jan Řezníček, leč zastavil ho zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd přihrávajícího Langhamera.
     
    45
    Vyškov pokračoval v útočení, byť na trávníku ležel jeden z hráčů soupeře. To se nelíbilo jednomu z členů realizačního týmu Chrudimi, který na protest kopl na hřiště druhý míč a rozpoutal dohady mezi střídačkami, u nichž naštěstí zůstalo. Arbitr Opočenský udělil viníkovi žlutou kartu.
     
    45+1
    Těsně před koncem úvodního dějství inkasoval za tvrdší zákrok kartónek žluté barvy vyškovský křídelník Lukáš Lahodný.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Vyškovem a Chrudimí branku nepřinesl. Marně bychom také hledali šanci, z níž by snad branka padnout mohla. Více na balónu byli domácí fotbalisté, avšak jejich převaha byla jenom území, nikoliv efektivní. Doufejme, že druhá půle přinese o poznání lepší fotbal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Ondřej Kesner zkoušel zajímavý oblouček za obranu, jenže David Látal uklouzl, takže Vyškov se ubránil bez problémů.
     
    49
    Chrudim vstoupila do druhé půle aktivněji. Lukáš Mašek posílal balón do předbrankového prostoru, kde kraloval Bart Straalman.
     
    50
    Gólman Jiří Floder poslal dlouhý nákop až na útočnou polovinu, nicméně hosté na míči dlouho nepobyli, protože Filip Štěpánek přehlavičkoval Novotného.
     
    50
    Z voleje posílal David Němeček balón do pokutového území soupeře, kde Santiago Eneme prodlužoval mimo dosah Raimondse Krollise.
     
    51
    Střed hřiště se otevřel před Santiagem Enemem, jemuž střela v plné rychlosti vůbec nevyšla, pomalý pokus doputoval do rukavic připraveného Flodera.
     
    52
    Slibní standardka pro Vyškov. Filip Novotný podrazil pronikajícího Fahada Baya prakticky na hranici šestnáctky, odměnou mu byla žlutá karta.
     
    52
    Faulovaný Fahad Bayo si ještě vyžádal ošetření přímo na hrací ploše, naštěstí se nejedná o zranění, které by mu znemožnilo pokračovat v zápase.
     
    53
    Exekuci volného přímého kopu obstaral Issa Fomba. Mířil mezi tři tyče, nicméně přímo doprostřed brány, Floder míč sebevědomě vyrazil.
     
    55
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Vyškovští po neproměněné standardce pokračovali v útočení a dočkali se vedoucího gólu! Na levé straně velkého vápna zamotal hlavu obráncům Fomba, s chladnou hlavou potom přihrál pod sebe RAIMONDSI KROLLISOVI a lotyšský útočník balón uklidil k levé tyči.
     
    56
    Domácí jsou na koni. Po levé lajně postupoval do příležitosti Golden Mafwenta, v poslední chvíli mu stopku vystavil Tomáš Koukola.
     
    57
    Míč získala na kopačky Chrudim, avšak momentálně působí bezradným dojmem. Kombinuje na vlastní polovině, zahrál si i Floder.
     
    58
    Středopolař Santiago Eneme natlačil tělo před váhajícího Daniela Langhamera, nelepší střelec Chrudimi v sezoně následně soka fauloval.
     
    59
    Překvapený Santiago Eneme dostal nahrávku od Fomby, načež musel rychle jednat, přihrávku poslal za paty Krollisovi.
     
    60
    Do těžké pozice dostal přihrávku i Filip Novotný, avšak poradil si perfektně, druhým dotekem přenesl hru na volnou druhou stranu, kde stál Kutík.
     
    61
    Domácí sahali po druhém gólu! Přetažený centr od pravé lajny si našel Santiago Eneme a dobře mířená křižná hlavička proskákala jen těsně vedle levé tyče.
     
    62
    Zdvojený David Látal si v dané chvíli poradil nejlépe, jak mohl, když nastřelil Barta Straalmana a získal výhodu v podobě autu.
     
    63
    Vyškovský tlak přerušil svým hvizdem arbitr Opočenský, který k nespokojenosti domácích fanoušků odpískal útočný faul Fombovi.
     
    64
    O malou domů si křikl Jiří Borek a dostal ji, dlouhý nákop na útočnou půli potom nasměroval mimo dosah rozběhnutého Baya.
     
    65
    Středem táhl chrudimskou akci Daniel Langhamer. Těsně před Enemem nahrával doleva, právě Eneme však pas vystihl.
     
    67
    Raimonds Krollis postupoval jeden na jednoho. Na Martina Tomla si nepřišel, vzápětí ho ve skluzu zbytečně poslal k zemi a zaslouženě dostal žlutou kartu.
     
    67
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Daniel Kutík, přichází Benjamin Čolić.
     
    67
    Na pravém křídle se uvolnil Ondřej Kesner a pěkným centrem našel volného Jana Závišku, jenž aktobaticky zakončoval přímo do Borka.
     
    68
    S agresivitou při presinku to přehnal Lukáš Lahodný, Opočenský jeho atak na Tomáše Koukolu dobře viděl a pro faul hru přerušil.
     
    69
    Jiří Borek zkusil překvapit defenzivu Chrudimi dlouhým nákopem na levé křídlo, jenže Issa Fomba přes velkou snahu nestihl míč ve hře.
     
    70
    Jan Řezníček se rozhodl nastartoval po pravé lajně Daniela Langhamera, jenž zabojoval, leč sám proti třem nakonec míč neudržel.
     
    72
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Fahad Bayo, přichází Amidou Diallo.
     
    72
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Abdallah Aberkane, přichází Pavol Ilko.
     
    72
    Brankář Jiří Borek chtěl okamžitě zapojit do hry nově příchozího Amidou Dialla, jenže ten špatně odhadl trajektorii míče a podskočil ho.
     
    74
    Na ostřejší zákroky si bude muset ve zbytku střetnutí dávat velký pozor hostující kapitán Ondřej Kesner, protože za jeden takový ve středu hřiště zrovna dostal žlutou kartu.
     
    74
    Domácí kopali roh. Po přetaženém centru centroval pro změnu Fomba, Pavol Ilko se přes tři protihráče k zakončení neprocpal.
     
    75
    Tlak domácího celku neutichá a velkou příležitost spálil Amidou Diallo! Měl v plánu potrestat chybu Flodera po neudrženém centru, z otočky však přestřelil!
     
    76
    Další velká šance Vyškova, který ale nadále vede o jediný gól! Santiago Eneme z pravé strany vymyslel parádní střílený pas do nohy Raimondsi Krollisovi. Lotyš zakončoval k levé tyči do protipohybu Flodera, který ovšem skvěle zareagoval, šel k zemi a míč udržel v rukavicích.
     
    77
    Chrudim momentálně neví, kam dřív skočit. Opět zahrozil Raimonds Krollis, tvrdá střela levačkou prosvištěla jenom těsně nad břevnem.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Daniel Langhamer, přichází Adam Borkovec.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází David Látal, přichází David Bauer.
     
    79
    Issa Fomba se prokličkoval až do pokutového území, aby posléze nahrál do lepší pozice Lukáši Lahodnému, slabá střela skončila na Koukolovi.
     
    81
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Lukáš Lahodný, přichází Antonín Svoboda.
     
    81
    Fotbalisté v bílých dresech nechtějí nechat nic náhodě a pokračují v útočení. Centr Davida Němečka kontroloval dobře pracující Adam Borkovec.
     
    82
    S ohněm si zahrával Filip Štěpánek, když si v pozici stopera dovolil kličku a měl velké štěstí, že jej Ondřej Kesner podrazil.
     
    83
    Chrudimští fotbalisté sice drží míč, ale spíše to vypadá, jako kdyby vedli oni, protože kombinují jen a pouze na vlastní polovině.
     
    84
    Zpětnou přihrávku vystihl Raimonds Krollis a měl v úmyslu nahrávat do tutovky Fomby, v posledním okamžiku nahrávku vychýlil pravým stehnem Martin Toml.
     
    85
    Antonín Svoboda nabral rychlost středem a plánoval proniknout až do vnitra velkého pokutového území, v čemž mu zdárně zamezil Benjamin Čolić.
     
    87
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Filip Novotný, přichází Michal Zvolánek.
     
    87
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost Ondřej Kesner. Věřil si na Pavola Ilka, který soupeře skvěle vystínoval a i obral.
     
    88
    Marně čekal na podporu spoluhráčů David Bauer, proto se rozhodl zkusit štěstí sám a proti stoperské dvojici toho moc nezmohl.
     
    90
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Santiago Eneme, přichází Abdoulaye Sylla.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Hosté vrhli všechny zbytky sil do ofenzivy. Jan Řezníček vyzkoušel tvrdou střelu, tu úspěšně srazil do zámezí Bart Straalman.
     
    90+2
    Útočný faul zastavuje snahy hráčů v červených dresech a je jasné, že brankář Jiří Borek s rozehrávkou nikam spěchat nebude.
     
    90+3
    Benjamin Čolić poslal dlouhé autové vhazování, které ovšem Jan Záviška nedokázal prodloužit na číhajícího Maška.
     
    90+4
    Antonín Svoboda získal míč a rozjel protiútok. Nahrál po levé ruce Krollisovi, Lotyš se nechal zahnat, avšak nakopnutím protihráče získal důležitý aut.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Vyškova na šestý pokus zapsali první vítězství jarní části soutěže a dali jasně najevo, že ještě zabojují o přímý postup do nejvyšší české soutěže. Jediný gól střetnutí padl v 54. minutě Raimonds Krollis, jenž těžil z perfektní práce Fomby a po nahrávce z levé strany vápna přesně do nohy suverénně uklidil míč k levé tyči. Domácí potom nepolevovali a nadále tlačili, ale efektivita už nebyla tak dobrá, nicméně nemuseli smutnit, protože udrželi hubené vítězství.

    Svěřenci trenéra Kameníka si vítězstvím pojistili druhé místo a dotáhli se k pražské Dukle na jediný bod. Chrudim zůstává čtvrtá o dva body za Táborskem.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:3. (11:48:07)

    Milan Huppert

    Branky: 55. Krollis

    Karty:   26. Straalman (VKV), 45+1. Lahodný (VKV), 67. Krollis (VKV) – 52. F. Novotný (CHR), 74. Kesner (CHR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:3.
    MFK Vyškov: Borek – F. Štěpánek (C), Straalman, Aberkane (72. Ilko) – Němeček, Mafwenta, Eneme (90. Ab. Sylla), Bayo (72. Diallo) – Fomba, Krollis, Lahodný (81. A. Svoboda).
    Náhradníci: Derka – Delferriere, Musa.

    Trenér: Jan Kameník

    MFK Chrudim: Floder – F. Novotný (87. Zvolánek), Toml, Koukola, Záviška – D. Látal (79. Bauer), Jan Řezníček, Kesner (C), Kutík (67. Čolić) – Mašek, Langhamer (79. Borkovec).
    Náhradníci: Šerák – Ruiz, Kosek, Vácha.

    Trenér: Radek Kronďák

    Rozhodčí: Opočenský – Hájek, Hádek

    Diváci: 945
    bahis siteleri