Lecce – Empoli 1:0 (kon.) | Turín – Juventus 0:0 (kon.) | Bologna – Monza 0:0 (kon.)
konec
Bologna FC
0:0 (0:0)
AC Monza
Sobota 13.04.2024, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:52:22)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 6:3. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:19.
     
    Bologna si na čtvrté příčce zachovala čtyřbodové manko na třetí Juventus. Stejný rozdíl ji dělí také od pátého AS Řím, ovšem to má zápas 32. kola proti Udinese teprve před sebou. Monza bude dál ukrytá v bezpečném středu tabulky. Po dnešních zápasech je konkrétně jedenáctá.
     
    Bologna počtvrté v řadě neinkasovala. Zároveň podruhé nedala gól a po remíze s Frosinone si připisuje další citelnou ztrátu v boji o účast v příštím ročníku slavné Ligy mistrů. Monza, která nevystřelila na bránu a neměla žádný roh, na Stadio Renato Dall'Ara příkladně plnila nastolenou defenzivní taktiku. Ze hry favorita takřka k ničemu nepustila a stejně tak bezchybně ubránila nespočet standardních situací v provedení Riccarda Orsoliniiho. Kromě bodů ztratil Thiago Motta i zraněného skotského špílmachra Fergusona.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na Ndoyeho pád na okraji šestnáctky Federico La Penna nehodlal reagovat. Míč je u Skorupského a co nevidět už se ozve závěrečný hvizd.
     
    90+5
    Zirkzee zapomněl balon za sebou. Hosté ho rychle odevzdali vysvobozujícím odkopem do autu a Bologna tak startuje asi poslední postupný útok.
     
    90+4
    Gagliardini ucítil drobný kontakt s Ndoyem. Vychytrale si došel pro faul a jako bonus zařídil žlutou pro protestujícího Ndoyeho.
     
    90+3
    Přes Orsoliniho a Urbańského došel postupný útok až k Zirkzeemu. I jeho pokus se Monze povedlo zablokovat, ve správný okamžik stál v dráze balonu Gagliardini.
     
    90+2
    Zirkzee zády bráně zpracovával balon pro Urbańského. Polákova nepřipravená střela však neprošla a hru navíc pozastavil poléhavající Marí.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut.
     
    90
    Hráči Monzy nevěnovali velkou pozornost Ndoyemu. Jediný hrající náhradník Thiaga Motty nerušeně doběhl až k hranici vápna, jenže po přízemní střele vedle brány to v hledišti jen smutně vydechlo.
     
    89
    Maldini rozvinul protiútok a zároveň ladně přenesl hru na pravou stranu. Před vápnem napřáhl Pessina a domácí fandy uklidnil až blok Lucumiho.
     
    88
    Orsoliniho centr se začal nebezpečně blížit k vzdálenější tyči. Di Gregorio však dával pozor a rukou vyrazil míč do bezpečnějších vod.
     
    87
    Samuele Birindelli nestíhal Orsoliniho. Za zjevné zatažení dostal kartu a navíc je to další z mnoha domácích standardních situací.
     
    85
    Lucumi se už nemohl dívat na ofenzivní trápení svých spolupracovníků. Z pozice stopera si došel pro míč kousek před vápno a propagační střelou nechal pozdravovat připraveného Di Gregoria.
     
    84
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Warren Bondo, přichází Lorenzo Colombo.
     
    84
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Colpani, přichází Valentín Carboni.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   5. Orsolini (BLG), 33. Ferguson (BLG), 74. Beukema (BLG), 90+4. Ndoye (BLG) – 19. Bondo (MOA), 35. Izzo (MOA), 80. Bondo (MOA), 87. Birindelli (MOA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 6:3. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:19.
    Bologna FC: Skorupski – Posch, Beukema, Lucumi, Kristiansen – Orsolini, Aebischer, Freuler, Ferguson (C) (62. Ndoye), Urbański – Zirkzee.
    Náhradníci: Ravaglia – Calafiori, Castro, Corazza, De Silvestri, el-Azúzí, Fabbian, M. Ilić, Karlsson, Lykogiannis, Moro.

    Trenér: Thiago Motta

    AC Monza: Di Gregorio – Birindelli, Izzo, Marí, A. Carboni (68. Pereira) – Akpa-Akpro (79. Gagliardini), Bondo (84. Lo. Colombo) – Colpani (84. V. Carboni), Pessina (C), Zerbin (79. Maldini) – Đurić.
    Náhradníci: Gori, Sorrentino – Ciurria, D'Ambrosio, Donati, Kyriakopoulos, S. Vignato.

    Trenér: Raffaele Palladino

    Rozhodčí: La Penna – Peretti, Cipriani
    bahis siteleri