Bayern – Kolín nad Rýnem 2:0 (kon.) | Bochum – Heidenheim 1:1 (kon.) | Mohuč – Hoffenheim 4:1 (kon.)
Mönchengladbach – Dortmund 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 3:0 (kon.) | Stuttgart – Frankfurt 3:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 13.04.2024, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Čvančara měl na hlavě gól! Centr Honorata mu mířil přesně na hlavu, jenže zakončení domácího útočníka jen prosvištělo nad břevnem.
     
    90+1
    Obrovská dvojšance, ale nic z toho! Čvančara se uvolnil od svého strážce a Hack mu adresoval ideální oblouček do běhu. Český forvard postupoval zleva na Kobela, který ale jeho zakončení vyrazil před sebe a dorážející Pléa nedokázal propálil blok žlutočerných těl.
     
    86
    Po snad třech odrazech Ryersonovy střely se balon dostal k Wolfovi na rohu malého vápna, ten si poradil s obráncem a zakončil z úhlu. Omlin mu ale dobře zmenšil střelecký úhel a vyráží na roh.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Jordan Siebatcheu, přichází Patrick Herrmann. Zranění domácího žolíka z předchozího souboje si vyžádalo akci.
     
    85
    Žlutá karta pro tým Borussia Mönchengladbach (Ko Itakura). Defenzivní středopolař domácích se nechal obhodit Sabitzerem a pak jej zezadu stáhl k zemi.
     
    82
    Mönchengladbach po pádu Siebatcheua v pokutovém území vyžaduje odpískání pokutového kopu. Sudí zatím signalizuje, že se o faul nejednalo, ale uvidíme, jak a zda se vyjádří video.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Rocco Reitz,
    ze hřiště odchází Maximilian Wöber, přichází Jordan Siebatcheu.
     
    70
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Youssoufa Moukoko, přichází Mats Hummels,
    ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Felix Nmecha.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Tomáš Čvančara,
    ze hřiště odchází Nathan Ngoumou, přichází Robin Hack.
     
    56
    Honorat stejně jako při gólovém rohu čechral balon na hlavu Wöbera, tomu k usměrnění centru do brány chybělo asi jen pár decimetrů, míč mu snad olízl pěšinku!
     
    55
    Druhá žlutá a následně červená karta pro tým Borussia Dortmund (Karim Adeyemi). Tak tohle bylo opravdu školácké. Adeyemi už jednou žlutou měl a křižoval Lainera, přičemž mu brnknul o nohy. Taxativní žlutý trest a tím pádem i červená karta.
     
    54
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Jamie Bynoe-Gittens, přichází Donyell Malen.
     
    50
    To snad není možné. Vypadá to, že rozhodčí odvolal penaltu, kterou již jednou nechal zahrávat, možná pro předchozí ofsajd Adeyemiho. Omlin totiž rozehrává z místa, odkud rychlonohý forvard Dortmundu před (ne)penaltovým faulem vybíhal.
     
    49
    Sabitzer pokutový kop proměnil, jenže zřejmě předčasně vtrhl do šestnáctky některý z jeho spoluhráčů. Takže se dočkáme opakovaného pokusu.
     
    48
    Druhá penalta v utkání pro Dortmund! Karim Adeyemi si naběhl na kolmou přihrávku a postrčil si míč okolo vybíhajícího brankáře Omlina. Ten jej ve snaze o zákrok zřejmě fauloval a hosté tak mají k dispozici druhý pokutový kop v zápase.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Ian Maatsen, přichází Julian Ryerson.
     
    45+4
    Žlutá karta pro tým Borussia Dortmund (Karim Adeyemi). Hostující křídelník zastavil protiútok soupeře nedovoleným způsobem.
     
    39
    Honorat si naběhl na kolmici, položil na zem Schlotterbecka, jenže se tím dostal na úroveň brankové čáry. I přesto se z ostrého úhlu pokusil propálil Kobela, jenže ambiciózní plán mu nevyšel. Prostor u bližší tyče měl hostující gólman ucpaný.
     
    36
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Perfektně sehraný roh a stadion propukl v euforii! Honorat načechral od praporku parádní centr na hlavu MAXMILLIANA WÖBERA, který hlavičkou k levé tyči nedal Kobelovi šanci zashánout. 1:2!
     
    28
    Dortmund právě vstřelil branku!
    MARCEL SABITZER z penalty přidává jak svůj druhý gól v utkání, tak druhou trefu Dortmundu. Klasik by řekl, že před pokutovým kopem poslal Omlina na stranu a zkušeně zakončil po zemi k opačné tyči, v tomto případě po své pravé ruce. 0:2!
     
    27
    Penalta pro Dortmund! Schlotterbeck si zasekl míč v pokutovém území soupeře a po kontaktu s Ngoumouem se skácel na trávník. Verdikt je jasný, hlavní arbitr nekompromisně ukázal směrem k puntíku.
     
    22
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Teď to ale hostům vyšlo a ujímají se vedení. Na perfektní dlouhý pas Schlotterbecka si naběhl MARCEL SABITZER a z levé strany vápna propálil Omlina dělovkou pod břevno. 0:1!
     
    14
    Žlutá karta pro tým Borussia Dortmund (Ian Maatsen). Levý bek Dortmundu po odehrání míče nepříjemně došlápl na kotník Ngoumoua, trest byl namístě.
     
    11
    Özcan se dopustil trestuhodné minely v rozehrávce a nechtíc založil brejk domácích. Poměrně krkolomná akce rezultovala ve střelu Pley doprostřed, kterou bez potíží kryl Kobel.
     
    10
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Sébastien Haller, přichází Youssoufa Moukoko. Brzká změna je zřejmě důsledkem zranění, které Haller utrpěl v úvodu utkání.

    Michal Nussbauer

    Branky: 36. Wöber (Honorat) – 22. Sabitzer (N. Schlotterbeck), 28. Sabitzer (pen.)

    Karty:   85. Itakura (MNC) – 14. Maatsen (DOR), 45+4. Adeyemi (DOR)   55. Adeyemi (DOR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:8. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:11.
    Borussia Mönchengladbach: Omlin – Friedrich, Elvedi, Wöber (74. Siebatcheu, 85. Herrmann) – Lainer (63. Čvančara), Weigl (74. Reitz), Itakura, Netz – Honorat, Pléa, Ngoumou (63. Hack).
    Náhradníci: Nicolas – Chiarodia, Neuhaus, Scally.

    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Maatsen (46. Ryerson) – Sabitzer, Özcan – Bynoe-Gittens (54. Malen), Brandt (70. F. Nmecha), Adeyemi – Haller (10. Moukoko, 70. Hummels).
    Náhradníci: Meyer – Can, Füllkrug, Reus.

    Rozhodčí: Badstübner – Kleve, Hüwe

    Diváci: 54042
    bahis siteleri