Trenčín – Zlaté Moravce 4:0 (kon.) | FC Košice – Skalica 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Michalovce 0:1 (kon.)
konec
FC Košice
1:2 (0:1)
MFK Skalica
sk Sobota 13.04.2024, 18:00 • Košická futbalová aréna (KFA) • Niké liga - skupina o udržanie sa • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Za zdržiavanie hry vidí žltú kartu Martin Junas.
     
    90
    Tím FC Košice dal gól! Domáci nepovedali posledné slovo! ZYEN JONES si prebral center v šestnástke, zbavil sa Černeka šikovnou kľučkou a ranou k vzdialenejšej tyči znížil na 1:2!
     
    89
    Striedanie v tíme MFK Skalica:
    z ihriska odchádza Adam Morong, prichádza Adam Gaži.
     
    86
    Ani z tohto nebude gól! Opäť výborný Obounet nabíjal do druhej vlny na Faška, ktorého zrazená strela sa odrazila k Jonesovi. Zakončenie mierilo vedľa.
     
    82
    Skalica dala gól! Matúš Kira vystihol stranu, na ktorú to OLIVER PODHORIN kopol. Obranca Skalice to však napálil do horného poschodia, na čo gólman nemal nárok. Penalta využitá.
     
    82
    Za roztržku pred penaltou vidia žlté karty domáci Nassim Innocenti a hosťujúci Daniel Smékal.
     
    81
    Prv Davi Alves trafil múr, pri koncovke z odrazenej lopty dopadol podobne, aby po prihrávke protihráča a prieniku do šestnástky získal pokutový kop po faule Zyena Jonesa!
     
    79
    Davi Alves odcentroval na prednú žrď, lopta bola odvrátená. Michal Faško šiel do súboja s Mášikom príliš razantne, za čo je "odmenený" žltou kartou.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Košice:
    z ihriska odchádza Martin Šindelář, prichádza Kristi Qose,
    z ihriska odchádza Eric Davis, prichádza Bernard Petrák.
     
    72
    Černekov polovysoký center, Podhorin už ako dočasný kapitán Skalice hlavičkuje do pravej žrde a Kira môže byť rád, že si loptu nezrazil do siete! Košičania následne odvrátili na roh.
     
    70
    Pri schádzaní z ihriska vidí Martin Nagy žltú kartu za zdržiavanie hry, kapitánsku pásku prenechal Oliverovi Podhorinovi.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Skalica:
    z ihriska odchádza Martin Nagy, prichádza Michal Ranko.
     
    69
    Pravdepodobne za protesty videl žltú kartu Oliver Podhorin.
     
    68
    A opäť zvonila konštrukcia brány hostí! Moussango Obounet na seba nadviazal Nagya, videl nábeh Innocentiho, ktorý opečiatkoval pravú žrď, ak nie spojnicu!
     
    66
    Striedanie v tíme FC Košice:
    z ihriska odchádza Dávid Gallovič, prichádza Zyen Jones.
     
    66
    Faško chcel priamo ohroziť Junasa, lopta letela ani nie pol metra nad brvno!
     
    58
    Striedanie v tíme MFK Skalica:
    z ihriska odchádza Róbert Matejov, prichádza Davi Alves,
    z ihriska odchádza Alex Sobczyk, prichádza Roman Haša.
     
    55
    Hrdina duelu? Martin Junas! Faško sa dostal do šestnástky, mal to na ľavačku, ale neprehodil vybiehajúceho skalického gólmana! Bola to už siedma strela na bránu.
     
    52
    Alex Sobczyk druhým potrestaným mužom na strane hostí po zákroku na Hečka a následnej reakcii.
     
    51
    Domáci so štandardkou z ľavej strany, Davis centrom na malé vápno našiel Medveda. Strela to bola tečovaná, Junas preto aj so šťastím zasahuje na čiare! Skalica si koleduje.
     
    50
    Faško zostal úplne sám azda päť metrov pred pokutovým územím. Obdržal pas, spracoval si ho a obstrelom ľavačkou trafil pravú žrď!
     
    48
    Medved odcentroval z posledných síl a v šestnástke našiel Davisa. Volej z prvej mieri do náručia Junasa! Trafené to nebolo vyslovene zle, no chýbala tomu razancia!
     
    45
    Obounet je dnes azda najaktívnejším Košičanom. Teraz vybavil štandardku z ľavej strany a ako bonus k tomu aj žltú kartu pre faulujúceho Róberta Matejova.
     
    44
    Smékal trestuhodne nepotrestal chybu Kiru! Ten vyšiel z brány, spoluhráč mu odstavil súpera a mal tak viac času na odkop či rozohrávku. Loptu však poslal len na nohu českého útočníka, ktorý z veľkej vzdialenosti priestor troch žrdí netrafil!
     
    42
    Dvakrát to zaváňalo rukou, ale penalta z toho nie je! Obounet sa aj so šťastím dostal cez Podhorina na bránkovej čiare. Následne posúval pod seba na Fabiša, ktorý pálil iba ruky Hradeckého, ktorá bola pri tele. Košičania mali ešte jeden pokus, no Černeka trafili do brucha.
     
    38
    A ďalší faul Moussanga Obouneta, ktorý sa pokúšal o akrobatické zakončenie cez Podhorina. Tentoraz už aj so žltou kartou.
     
    27
    Skalica dala gól! Rýchla akcia Záhorákov po tom, čo nedovolili brejk po predošlom rohu. Junasov dlhý výkop vyhral vo vzduchu Smékal, Morong na seba nadviazal dvojicu stopérov a RÓBERT MATEJOV z prvej strely na bránu spoza šestnástky a z azda 25 metrov prekonal Matúša Kiru, ktorý stál o čosi vyššie, ako bolo potrebné.
     
    26
    Moussango Obounet sa zmocnil lopty, naznačil koncovku, potiahol si ju na os ihriska a vypálil... Junas vyráža pred seba, dorážka možná nebola.
     
    25
    Priamy kop si zobral na starosť pravák Fabiš. Zakončenie ponad múr a doprostred brány, Junas na istotu vyrazil nad. Roh.
     
    2
    Nacvičený signál na prednú žrď vyšiel, lopta spadla na malé vápno, ale tam ju Obounet nedokázal upratať do siete aj preto, že bol blokovaný súperom!
     
    1
    Už po 24 sekundách musel Junas vytiahnuť dôležitý zákrok, keď technickou strelou, ktorá sa krútila smerom od brány, mohol skórovať Michal Faško! Roh.

    Viktor Kalinács

    Branky: 90. Jones (Innocenti) – 27. Matejov (Morong), 82. Podhorin (pen.)

    Karty:   38. Obounet (VSS), 79. Faško (VSS), 82. Innocenti (VSS) – 45. Matejov (SKA), 52. Sobczyk (SKA), 69. Podhorin (SKA), 70. M. Nagy (SKA), 82. Smékal (SKA), 90+7. Junas (SKA)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 8:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:16.
    FC Košice: Kira – Šindelář (77. Qose), Gorosito, Innocenti – Fabiš, Gallovič (66. Jones), Hočko, Davis (77. Petrák) – Faško, Medved (C), Obounet.
    Náhradníci: Figueiredo – Mizerák, Sovič, Golikov, Jonec, Greššák.

    Trenér: Ján Kozák ml.

    MFK Skalica: Junas – Krčík, Hradecky, Podhorin, Černek – M. Nagy (C) (70. Ranko), Mášik – Morong (89. Gaži), Sobczyk (58. Haša), Matejov (58. Alves) – Smékal.
    Náhradníci: Luksch – Baumgartner, Thompson.

    Trenér: Pavol Majerník

    Rozhodčí: Michal Očenáš

    Diváci: 2 582
    bahis siteleri