Olomouc B – Táborsko 1:0 (kon.) | Žižkov – Vyškov 3:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
1:0 (0:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 05.05.2024, 10:15 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. Sigmě nakonec stačil jen jeden gól. A to i přestože šancí jsme viděli i ve druhém poločase dost. Rozhodl tak v 58. minutě Matěj Mikulenka. Olomouc protáhla svůj takzvaný winning-streak už na šest zápasů a vystřídala Táborsko na třetím místě FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY. (12:13:02)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Ještě jeden dlouhý nákop Táborska, ten si ale tentokrát pohlídal domácí brankář Jan Koutný. Po něm sudí dlouhými hvizdy ukončil dnešní zápas.
     
    90+6
    Sigma si ještě kopla rohový kop. Ten rozehrála nakrátko, ale moc se jí to nepovedlo. Pastornický tak ještě dostal šanci rozehrát dlouhým výkopem, což se mu ale nepovedlo.
     
    90+5
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jan Fiala, přichází David Lawrence Jaja.
     
    90+4
    Hosté sehráli rohový kop nízkým centrem na přední tyč. Míč se sice nachomýtl do vápna, ale Táborsko opět nedokázalo soupeřovu branku nějak ohrozit.
     
    90+3
    Bojan Đorđić vybídl Jiřího Kateřiňáka, který ale nedokázal pokračovat s míčem do vápna. Nakonec však Táborsko vytěžilo alespoň rohový kop.
     
    90+2
    Táborsko uvedlo míč do hry autem z levé strany, ale pak ho zatáhlo pouze do obrany. Sigma navíc dobře napadá, a hosté nevědí, kudy projít.
     
    90+1
    Koutný poslal míč do hry po dlouhých prodlevách. A to až do vápna hostí. Tam si chtěl míč sebrat Judas, ale obrana ho k tomu nakonec nepustila.
     
    90
    Hlavní arbitr nastavil k tomuto poločasu ještě dlouhých šest minut nad rámec standardní hrací doby.
     
    89
    Táborsko mělo k dispozici dlouhý volný kop, který ale vůbec nezužitkovalo. Míč po dlouhém centru pouze propadl skoro až k sedačkám na tribuně.
     
    88
    Dele Ola Israel nyní skočil rybičku, aby odhlavičkoval míč na středovém kruhu. To se tak často nevidí. Po dalším souboji se pak ale možná zranil, je už dlouho ošetřován.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Matěj Mikulenka, přichází Kevin Huňa,
    ze hřiště odchází Moses Emmanuel Amasi, přichází Jakub Coufal.
     
    86
    Petr Plachý se snažil zachytit přihrávku soupeře do volného prostoru na levé straně, ale to se mu nepovedlo a balon mu zapadl do autu.
     
    85
    Dele Ola Israel israel obdržel žlutou kartu. Jedná se teprve o druhý karetní trest dnešního zápasu. Podruhé na olomoucké straně.
     
    84
    Matěj Mikulenka se znovu nachomýtnul ve vápně u volného míče, jenže tentokrát nedokázal zakončit. Balon pak pouze zapadl za vnější brankovou lajnu a pokračovalo se odkopem.
     
    83
    Koutný měl nyní velice těžký zákrok. Vyskakoval si na míč před dvěma připravenými hráči hostů zrovna ve chvíli, kdy mu slunce svítilo přímo do obličeje. Sice u toho spadl, ale míč pokryl.
     
    82
    Mikulenka z hranice vápna sklepl míč Jiřímu Spáčilovi, který mu ho chtěl obloučkem vrátit za obranu, ale našel přihrávkou pouze brankáře Pastronického.
     
    81
    Finální přihrávku do vápna nyní olomoucká obrana bezchybně zachytila, a rychle otočila hru na útočnou polovinu. Tam se do vápna dostal Slavíček, ale ani ten tentokrát nedokázal vypálit.

    Jiří Polášek

    Branky: 58. Mikulenka

    Karty:   18. Fiala (OLB), 85. Israel (OLB)


    SK Sigma Olomouc B: Koutný – Fabiánek (80. Judas), Cahel, Dohnálek, Slavíček – Hadaš, Israel, Amasi (87. Coufal) – J. Spáčil (C) – Fiala (90+5. Jaja), Mikulenka (87. Huňa).
    Náhradníci: Trefil – Vepřek, Jalovičor.

    Trenér: Tomáš Janotka

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Zeman (63. Osmančík), Novák (C), Bláha (79. Šašinka), Tusjak (63. P. Plachý) – Kateřiňák, Sojka (63. Koné) – Đorđić, Nsunzu, Varačka – Svatek (69. J. Mach).
    Náhradníci: Kerl – Skopec.

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Filip Kotala

    Diváci: 320
    bahis siteleri