Olomouc B – Táborsko 1:0 (kon.) | Žižkov – Vyškov 3:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
1:0 (0:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 05.05.2024, 10:15 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Vítám vás u dnešního přenosu. V něm dojde na souboj tabulkových sousedů. Čtvrtá Sigma B hostí třetí Táborsko. Oba týmy navíc mají shodný počet bodů, který aktuálně činí 42. Sigma hraje v naprosto parádní formě, v posledních pěti zápasech pokaždé vyhrála. V posledním kole si dokonce venku vyšlápla na lídra, Duklu Praha, kterou porazila 3:0. Táborsko taky nehraje vůbec špatně, z posledních pěti duelů třikrát vyhrálo, prohrálo pouze v Prostějově a remizovalo v Příbrami.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc B: Koutný – Amasi, Cahel, Fabiánek, Israel, Mikulenka, Slavíček, Fiala, Hadaš, J. Spáčil (C), Dohnálek.
    Náhradníci: Trefil – Jaja, Judas, Vepřek, Coufal, Jalovičor, Huňa.

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Novák (C), Tusjak, Bláha, Zeman, Varačka, Sojka, Kateřiňák, Đorđić, Nsunzu, Svatek.
    Náhradníci: Kerl – Šašinka, J. Mach, P. Plachý, Skopec, Koné, Osmančík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop dnešního zápasu provedlo Táborsko. To nastoupilo v růžových dresech. A přivezlo si také hlasitou fanouškovskou podporu. Sigma hraje v modré kombinaci.
     
    3
    Dlouhý nákop na Vladimíra Zemana nemohl dopadnout úspěchem. Hráč totiž vybíhal z ofsajdu, a tak se nemohl do akce zapojit.
     
    4
    Jakub Fabiánek uvedl míč do hry z autového vhazování od olomoucké lavičky. Sigma ale míč rychle ztratila a kombinuje tak znovu Táborsko.
     
    5
    Hosté si vybojovali po odraženém míči rohový kop. Ten byl sehrán na malé vápno, kde se ale míče zhostil domácí gólman Jan Koutný, který ho vyboxoval pryč.
     
    6
    Rohový kop proběhl nyní i na druhé straně. A to v úplně stejném scénáři. Olomoucký hráč míč zatočil na malé vápno, kde ho vybojoval strážce svatyně hostů Martin Pastornický.
     
    7
    Obránci Sigmy si nyní dobře poradili se slibně se rozvíjející akcí, kdy se uvolňoval Vladimír Zeman. Ten se ale nakonec k míči nedostal.
     
    8
    Pěkné přenesení hry nyní předvedli domácí na levou stranu, kde si Moses Emmanuel Amasi "udělal" jednoho soupeře, ale následně byl faulován a podražením poslán k zemi.
     
    9
    K přímému volnému kopu se dostavil Matěj Hadaš. Ten sice míč poslal dobře mimo soupeřův obranný val, ale přímo do rukou brankáře Pastornického.
     
    11
    Velice zajímavou střelu z prostoru před vápnem nyní vyslal jeden z hostů. Ten míč zakroutil jen pár centimetrů vedle levé tyče domácí branky.
     
    12
    Sigma to zkusila po levé straně podél lajny, tam ale nebyla propuštěna dále. Tak zatáhla míč ke gólmanu, a rozjela akci po druhém křídle.
     
    13
    Dele Ola Israel byl adresátem zajímavé myšlenky, otevřel se mu totiž prostor před vápnem, jenže přihrávka na něj nebyla vůbec dobře provedena, a míč se k němu nedostal.
     
    14
    Parádní obranný zákrok předvedl Matěj Hadaš na levé straně podél obranné lajny, kde se mu snažil uvolnit jeden ze soupeřů. Jeho povedený skluz akci zbrzdil a míč poslal do autu.
     
    15
    Hosté dobře zakombinovali po levé straně, aby následně prostrčili míč do vápna, což se jim sice povedlo, ale už se tam k němu znovu nedostali.
     
    16
    Fiala prostrčil ze středu dlouhý míč na levou stranu, kde operoval Amasi. Ten se chtěl dvakrát uvolnit kličkou, jenže se mu to ani jednou nepovedlo, a míč tak vždy zahrál pouze pod sebe.
     
    17
    Jeden z obránců Sigmy vymyslel přenesení míče na Israela, který si sbíhal do vápna, dlouhým obloučkem. Ten ale nakonec neprošel, nejdřív totiž u něj byl brankář Pastronický.
     
    18
    Jan Fiala právě obdržel první žlutou kartu dnešního zápasu. Ve středovém kruhu se hnal za míčem proti soupeři, jenže v souboji byl později a kopl spíš do soupeře, než do míče. Hostující fotbalista je zatím na hřišti ošetřován.
     
    19
    Táborsko kombinovalo po levé straně, pak jeden z hráčů propasíroval míč do vápna, kde si na něj brousil zuby jeho spoluhráč, ale Adam Dohnálek balon spolehlivým zákrokem zneškodnil.
     
    20
    Jeden z domácích odkopl nebezpečný k rohovému praporku. Z následného autu z výhodné pozice ale Táborsko nic nevytěžilo, a ještě se dopustilo útočného autu.
     
    21
    Moses Emmanuel Amasi parádně obkličkoval na levém křídle jednoho z hráčů, ale následně podklouzl a o míč přišel. Sebral si ho brankář Pastornický.
     
    22
    Dobrá myšlenka, ale horší provedení. Israel se nabízel ve volném prostoru ve vápnu, ale míč z levého křídla se k němu nedostal. Hra pak navíc byla zastavena po bolestivé srážce Amasiho se soupeřem.
     
    23
    Táborsko nyní hodně zahrozilo. Jeden z hráčů poslal dlouhý centr z levé strany k vzdálenější tyči. Brankář Olomouce míč trochu podběhl, k hlavičce se tak dostal aktivní Vladimír Zeman, který ale hlavičkoval kousek vedle pravé tyčky.
     
    25
    Obrovská šance Olomouce, v ní se nyní octl Matěj Hadaš, který dostal dobrý míč na střed vápna, a po chvíli vypálil, jenže proti němu fantasticky zakročil gólman Pastornický, který míč vyrazil nohou.
     
    26
    Do vápna si nyní sbíhal útočník Fiala, jenže ho doběhl obránce soupeře, který to pak udělal parádně, kryl si míč, ale tak, aby se ho nedotkl, a nechal ho dojet až za lajnu.
     
    27
    Bojan Đorđić unikal podél levé lajny, kde ale opět fantastickým skluzem jeho akci zastavil jeden z hráčů domácí obrany.
     
    28
    Sigma rychle přenesla hru dlouhým obloučkem zase na útočnou polovinu, kde si nabíhal Jan Fiala, ale centr byla přespříliš dlouhý, a skončil tak až u Pastornického.
     
    29
    Obrovská šance nyní i na druhé straně. Jeden z hráčů se dostal ke střele z vápna, kde měl navíc hodně prostoru. Umístil míč k pravé tyči, kde ho ale perfektně zlikvidoval brankář Sigmy Koutný.
     
    30
    Půl hodinka hry je za námi. Vidíme dnes parádní ofenzivní fotbal, ale zatím tomu chybí branky. Šancí už ale bylo dost, a vyznamenali se výrazně už i oba brankáři.
     
    31
    Autové vhazování provedl u lavičky hostů Jakub Fabiánek. Ten ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů, a Olomouc tak o míč rychle přišla.
     
    32
    Sigma nyní dobře presovala a vytlačila soupeře až na svou polovinu. Ten už ale nyní míč zatáhl zpět do útoku a operuje na levém křídle.
     
    33
    Táborsko vytěžilo z útočné akce po levé straně alespoň rohový kop. Ten rozehrálo nakrátko. Jeden z hráčů se pak rozběhl směrem k brance, ale olomoucký obránce ho k předkopnutému míči nepustil.
     
    34
    Jakub Fabiánek nejdříve před vápnem skvěle uklidil míč, se kterým by soupeř mohl nebezpečně uniknout. Byl přitom ale faulován. Sudí tentokrát kartu neudělil.
     
    35
    Další nepřehledná situaci u vnější brankové lajny Sigmy. Tam vnikla opět skrumáž hráčů, kteří o míč bojovali. Nakonec ho vytěžili domácí, kterým pak právě za lajnu utekl.
     
    36
    Další rohový kop hosté rozehráli nakrátko. Tentokrát z něj ale vyprodukovali alespoň nebezpečný centr, který však odklidila obrana. Následně se odražený míč dostal k hostujícímu útočníkovi, který ale nerazil na blokujícího protivníka.
     
    37
    Po faulu u pravé lajny na útočné polovině Sigmy byl nařízen volný kop Ten byl sehrán krásným obloučkem na Bojana Đorđiće, který mířil těsně vedle vzdálenější tyče. Pravděpodobně počítal s tím, že akci někdo u druhé tyče zavře, ale nestalo se tak.
     
    38
    Na druhé straně se jeden z hráčů Sigmy dostal ve vápně k míči, vypálil, ale jeho ránu dalším fantastickým zákrokem zlikvidoval gólman Pastornický.
     
    39
    Další faul hostů na záložníka Jakuba Fabiánka. Ten byl tvrdě naražen do spodní části těla. Navíc to bylo přímo před trenérem Janotkou a celou lavičkou Sigmy, což rozpoutalo o to větší emoce.
     
    40
    Ošetřování Fabiánka, který se tak trochu stává otloukánkem zápasu, trvalo přes minutu. Oba týmy se zatím občerstvily u svých laviček.
     
    41
    Rezerva Sigmy vybojovala rohový kop. Z něj přišel nepříliš vysoký centr na bližší tyčku, jenže místo ohrožení branky přišla hlavička úplně mimo.
     
    42
    Sigma nyní dobře zabrala na pravé straně, kde si "udělala" dva soupeře, ale následně nedokázala akci nějak nebezpečně dotáhnout, a nakonec tak zahrála míč pouze do své obrany.
     
    43
    Z levé strany si s míčem popošel k vápnu Dele Ola Israel. Ten pak vypálil nádhernou zatoučenou dělovku, která zapadla jen pár centimetrů nad víko branky Martina Pastornického.
     
    44
    Obranný faul na půlící čáře nyní předvedlo Táborsko. Sigma si žádala žlutou kartu, tu ale sudí netasil. Po následném volném kopu žádné ohrožení branky nepřišlo.
     
    45
    Hlavní sudí k tomuto poločasu nastavil ještě jednu minutku nad rámec standardní hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas dnešního utkání je u konce. Viděli jsme pěkný ofenzivní fotbal s řadou velkých šancí. Oba týmy oplývaly fotbalovou kvalitou a fotbal rozhodně hrát chtěly. Ani jednomu se ale nakonec nepodařilo žádnou z šancí proměnit ve vstřelenou branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vladimír Zeman se hnal po pravé straně až do vápna, a vypadalo to, že ho nic nezastaví. Nakonec ho ale stihl doběhnout soupeřův obránce, který pak odklidil míč na roh.
     
    48
    Po rohovém kopu se míč několikrát odrazil na kopačky hostujících fotbalistů, ti toho ale nedokázali využít, a Sigma nakonec nebezpečí zažehnala.
     
    49
    Ohrožení branky nepřišlo ani z volného přímého kopu po faulu před vápnem. Táborský hráč sice hlavičkoval, ale pouze několik metrů nad branku.
     
    50
    Jakub Fabiánek zachytil přihrávku soupeře a přichystal si míč na kopačku, pak se ale ještě trochu rozhodnul popoběhnout, a míč mu byl ukopnut.
     
    51
    Krásné gesto táborského Bojana Đorđiće. Ten zakopl míč v docela pěkné šanci před vápnem, protože při předchízáím obranném zákroku brankář Sigmy Koutný nechtěně trefil asi ze tří metrů přímo do obličeje jednoho ze svých kolegů z orbany.
     
    52
    Hosté kombinovali ve vápně, následně jim ale míč utekl po nepřesném centru téměř až na polovinu hrací plochy.
     
    54
    Fillip Slavíček se nyní provinil faulem na Ngosu Nzunzu, akce Sigmy tak rychle skončila. Táborsko zatím hraje v obraně.
     
    55
    Amasi opět úřadoval na pravím křídle. Poté, co jednoho ze soupeřů oběhl, ale následně sám nechtěně uvedl míč za čáru. Vhazovat tak budou hosté.
     
    56
    Matěj Mikulenka se otevřel do prostoru Israelovi, ten ale poslal velice špatnou přihrávku, a z možné šance Sigmy tak nic nebylo.
     
    57
    Matěj Hadaš nyní soupeře "poslal na párek". Krásně si ho obtočil, a pak centroval do vápna. Jeho centr už ale tak efektivní nebyl.
     
    58
    Další centr do vápna přišel tentokrát z levé strany. Ten už ale nebyl povedený vůbec, a Sigma tak míč spíše jen odevzdala soupeři.
     
    58
    Olomouc B právě vstřelila branku! Domácí se ujímají vedení! MATĚJ MIKULENKA sebral míč skoro na středu hřiště a sprintoval sním ve volném prostoru až k vápnu. Tam se zbavil jednoho obránce, seběhl si doleva, a zakončil pak k vzdálenější tyči po zemi.
     
    60
    Na druhé straně po delší době Táborsko předvedlo nějaký závar, vybojovalo však pouze rohový kop, a ten už nebyl dobře proveden.
     
    61
    Další rohový kop pro Silon, tentokrát rozehraný nakrátko. Jenže hodně špatně. Sigma míč sebrala a rychle přenesla hru na druhou stranu.
     
    62
    Po nepovedeném rohu Táborska dokonce došlo k přečíslení na levé straně, kde si Amasi "udělal" dalšího soupeře, ale míč mu nakonec přece jen byl ukopnut.
     
    63
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Luboš Tusjak, přichází Petr Plachý,
    ze hřiště odchází Vladimír Zeman, přichází Pavel Osmančík,
    ze hřiště odchází Alexandr Sojka, přichází Mamadou Koné.
     
    Dnešní utkání sleduje 320 diváků.
     
    64
    Hadaš dobře prodloužil do vápna, kde si míč sebral Filip Slavíček. Tomu ale střela nesedla, a míčem místo branky nastřelil spíše Israela na levé straně.
     
    65
    Moses Emmanuel Amasi si na levé straně opět udělal dobrý den z jednoho ze soupeřů. Následně ale upadl před vápnem. Vypadalo to jako podražení, sudí to ale jako faul nevyhodnotil.
     
    66
    Bojan Đorđić sprintoval po levé straně, kde se zbavil jednoho z obránců, ale míč si navedl přímo do dalšího. Branku tak neohrozil.
     
    67
    Fiala si seběhl pravou stranu šestnáctky a snažil se dlouho projít přes soupeře a vyzrát na nějakým nějakým fíglem, což se mu ale nakonec nepovedlo.
     
    69
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Pavel Svatek, přichází Jan Mach.
     
    70
    Centr do vápna z levé strany zachytil hlavou Jan Fiala. Útočník Sigmy ale míč poslal úplně mimo branku, a rozehrávají tak zase hosté.
     
    71
    Matěj Hadaš skvěle vyhrál souboj o míč před lavičkami, když soupeře donutil zahrát do autu. Sigma pokračovala v kombinaci na pravé straně.
     
    72
    Nyní byl útočník Fiala u pravé lajny faulován. Sudí hned odpískal a nařídil volný přímý kop pro domácí celek. K němu se zatím staví Matěj Hadaš.
     
    73
    Volného přímého kopu se tedy zhostil Hadaš, který ho ale neposlal vysoko. Centrem našel Matěje Mikulenu, jenž se dostal ke střele, ale pálil mimo.
     
    74
    Nyní se na pravé straně kousek od vápna domácích srazili dva hráči. Jednalo se o Fialu ze Sigmy a jednoho z hostů. Rozehrává brankář Koutný.
     
    75
    Obrovská šance hostů. Jan Mach dostal míč ve vápně, zasekl si ho proti skluzujícímu obránci, následně ještě vylepšil pozici pro spoluhráče, který už byl úplně sám, ale ten trefil pouze tyčku.
     
    77
    Slavíček si nyní neporadil s Plachým. Míč nechtěně sám kopl za vnější brankovou čáru, a daroval tak soupeři rohový kop.
     
    78
    Táborsko ale opět roh nevyužilo. Naopak míč dostal Spáčil, který ho vyvezl podél pravé autové lajny až téměř k vápnu soupeře.
     
    79
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Jakub Šašinka.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jakub Fabiánek, přichází Kryštof Judas.
     
    81
    Finální přihrávku do vápna nyní olomoucká obrana bezchybně zachytila, a rychle otočila hru na útočnou polovinu. Tam se do vápna dostal Slavíček, ale ani ten tentokrát nedokázal vypálit.
     
    82
    Mikulenka z hranice vápna sklepl míč Jiřímu Spáčilovi, který mu ho chtěl obloučkem vrátit za obranu, ale našel přihrávkou pouze brankáře Pastronického.
     
    83
    Koutný měl nyní velice těžký zákrok. Vyskakoval si na míč před dvěma připravenými hráči hostů zrovna ve chvíli, kdy mu slunce svítilo přímo do obličeje. Sice u toho spadl, ale míč pokryl.
     
    84
    Matěj Mikulenka se znovu nachomýtnul ve vápně u volného míče, jenže tentokrát nedokázal zakončit. Balon pak pouze zapadl za vnější brankovou lajnu a pokračovalo se odkopem.
     
    85
    Dele Ola Israel israel obdržel žlutou kartu. Jedná se teprve o druhý karetní trest dnešního zápasu. Podruhé na olomoucké straně.
     
    86
    Petr Plachý se snažil zachytit přihrávku soupeře do volného prostoru na levé straně, ale to se mu nepovedlo a balon mu zapadl do autu.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Matěj Mikulenka, přichází Kevin Huňa,
    ze hřiště odchází Moses Emmanuel Amasi, přichází Jakub Coufal.
     
    88
    Dele Ola Israel nyní skočil rybičku, aby odhlavičkoval míč na středovém kruhu. To se tak často nevidí. Po dalším souboji se pak ale možná zranil, je už dlouho ošetřován.
     
    89
    Táborsko mělo k dispozici dlouhý volný kop, který ale vůbec nezužitkovalo. Míč po dlouhém centru pouze propadl skoro až k sedačkám na tribuně.
     
    90
    Hlavní arbitr nastavil k tomuto poločasu ještě dlouhých šest minut nad rámec standardní hrací doby.
     
    90+1
    Koutný poslal míč do hry po dlouhých prodlevách. A to až do vápna hostí. Tam si chtěl míč sebrat Judas, ale obrana ho k tomu nakonec nepustila.
     
    90+2
    Táborsko uvedlo míč do hry autem z levé strany, ale pak ho zatáhlo pouze do obrany. Sigma navíc dobře napadá, a hosté nevědí, kudy projít.
     
    90+3
    Bojan Đorđić vybídl Jiřího Kateřiňáka, který ale nedokázal pokračovat s míčem do vápna. Nakonec však Táborsko vytěžilo alespoň rohový kop.
     
    90+4
    Hosté sehráli rohový kop nízkým centrem na přední tyč. Míč se sice nachomýtl do vápna, ale Táborsko opět nedokázalo soupeřovu branku nějak ohrozit.
     
    90+5
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jan Fiala, přichází David Lawrence Jaja.
     
    90+6
    Sigma si ještě kopla rohový kop. Ten rozehrála nakrátko, ale moc se jí to nepovedlo. Pastornický tak ještě dostal šanci rozehrát dlouhým výkopem, což se mu ale nepovedlo.
     
    90+7
    Ještě jeden dlouhý nákop Táborska, ten si ale tentokrát pohlídal domácí brankář Jan Koutný. Po něm sudí dlouhými hvizdy ukončil dnešní zápas.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Sigmě nakonec stačil jen jeden gól. A to i přestože šancí jsme viděli i ve druhém poločase dost. Rozhodl tak v 58. minutě Matěj Mikulenka. Olomouc protáhla svůj takzvaný winning-streak už na šest zápasů a vystřídala Táborsko na třetím místě FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY. (12:13:02)

    Jiří Polášek

    Branky: 58. Mikulenka

    Karty:   18. Fiala (OLB), 85. Israel (OLB)


    SK Sigma Olomouc B: Koutný – Fabiánek (80. Judas), Cahel, Dohnálek, Slavíček – Hadaš, Israel, Amasi (87. Coufal) – J. Spáčil (C) – Fiala (90+5. Jaja), Mikulenka (87. Huňa).
    Náhradníci: Trefil – Vepřek, Jalovičor.

    Trenér: Tomáš Janotka

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Zeman (63. Osmančík), Novák (C), Bláha (79. Šašinka), Tusjak (63. P. Plachý) – Kateřiňák, Sojka (63. Koné) – Đorđić, Nsunzu, Varačka – Svatek (69. J. Mach).
    Náhradníci: Kerl – Skopec.

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Filip Kotala

    Diváci: 320
    bahis siteleri