Mallorca – Las Palmas 1:0 (kon.) | Villarreal – Sevilla 3:2 (kon.) | Granada – Real Madrid 0:4 (kon.)
Ath. Bilbao – Osasuna 2:2 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:2 (0:1)
CA Osasuna
Sobota 11.05.2024, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:10:02)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:66. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:14.
     
    Před posledními třemi zápasy v sezóně má Bilbao takřka jisté konečné páté místo. Osasuna po čtyřech prohrách v řadě uhrála jenom bod a v tabulce jí zůstala 13. pozice.
     
    Osasuně na konci první půle vystřelil vedení Raúl García jen pár sekund poté, co byl domácím zrušen gól kapitána Muniaina. Hrubku ve středovém kruhu zkraje druhé půle potrestal Rubén Garcia a to už „Los Rojillos“ disponovali slibným dvoubrankovým náskokem. Ani ten jim ve finálním účtování ale nestačil. Iñaki Williams vytěžil z Mojicovy chyby v rozehrávce krásný kontaktní gól a v závěru nastaveného času se na Sam Mamés slavilo ještě jednou, když Herrera neudržel centr de Marcose a střídající Villalibre upravil stav na konečných 2:2.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    A klidně to mohlo být za tři body pro Athletic! Asier Villalibre se postavil mezi Catenu s Herrandem a po Williamsově centru z rohu vápna nerušeně hlavičkoval pouze doprostřed branky, kde si to Herrera tentokrát pohlídal.
    90+6. Asier VILLALIBRE - 2:2
     
    90+6
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Osasuna přichází o výhru v poslední minutě nastaveného času! Opět u toho byl Mojica, který nestihl vyndat míč z vápna. Ještě větší chybu ale spáchal Herrera. Hostujícímu brankáři vypadl z rukou centr de Marcose a poblíž číhající ASIER VILLALIBERE potřeboval jen malou chvilku na uklizení míče do brány.
     
    90+4
    Mojica naboural kombinaci Bilbaa. Vivian pro něj získal míč zpět, a tak se zase všechno žene na branku Sergia Herrery.
     
    90+2
    Rubén García inkasuje za kopanec do Berchicheho žlutou kartu. Autor rozdílového gólu už toho má plné zuby.
    90+1. Villalibreho hlavička za Herreru neprošla
     
    90+1
    Iñaki Williams vygenroval noblesní centr z pravé strany. Přistál u Villalibreho, ovšem Herrera proti jeho hlavičce učebnicově zabezpečil prostor u bližší tyče.
     
    90+1
    Hrát se bude ještě šest přidaných minut.
     
    90
    V souvislosti s Mojicovým vysvobozujícím odkopem zapojil Lekue do rozehrávky Unaie Simóna. To už všichni netrpělivě čekají na to, kolik se bude nastavovat.
     
    89
    Z Mojicova centru si vracející se Iñigo Lekue málem vstřelil vlastní gól. Pro Bilbao bylo velké štěstí, že míč odrazil přesně ke stojícímu Simónovi.
     
    88
    Catena s Herrandem úplně nezvládli bránění Daniela Viviana, nicméně domácí stoper umístil svou hlavičku nad Herrerovo břevno.
     
    87
    De Marcosův roh proletěl napříč malým vápnem. Předcházela tomu teč Morenovy hlavy, takže se standardní situace uskuteční ještě jednou.
     
    86
    I přes nedostatek manévrovacího prostoru ukořistil Malcom Adu Ares pro domácí barvy rohový kop. Ten je sedmý, kdežto Osasuna měla o dva méně.
     
    85
    Další nákop za obranu byl určen pro fousáče Villalibreho, který si nedokázal dát první dotek do běhu. Osasuna opět dostala míč aspoň na půlku.

    Michal Břuchanský

    Branky: 58. I. Williams (A. Herrera), 90+6. Villalibre – 41. Raúl García (Mojica), 48. Ru. García (Areso)

    Karty:   22. Berchiche (ATB), 45+2. A. Herrera (ATB) – 34. Herrando (OSS), 55. Ibáñez (OSS), 73. Catena (OSS), 90+2. Ru. García (OSS)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:66. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:14.
    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos, Vivian, Lekue, Berchiche – Vesga (63. Prados), A. Herrera (63. U. Gómez) – N. Williams (77. Ares), Muniain (C) (63. Raúl García), Berenguer (46. Villalibre) – I. Williams.
    Náhradníci: Agirrezabala – Egiluz, Dan. García, de Albéniz, Jauregizar, Rincón.

    Trenér: Ernesto Valverde

    CA Osasuna: S. Herrera (C) – Areso (76. J. Moreno), Catena, Herrando, Mojica – Ibáñez (76. J. Cruz I), Torró, I. Muñoz – Ru. García, Raúl García (76. Arnáiz), R. Peña (68. Oroz).
    Náhradníci: A. Fernández, Stamatakis – Huarte, Svensson, Osambela.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Rozhodčí: Sánchez Martínez – Cabañero Martínez, López Mir

    Diváci: 45 273
    bahis siteleri