Bochum – Freiburg 1:2 (kon.) | Frankfurt – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 2:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:0 (1:0)
VfL Wolfsburg
Neděle 10.03.2024, 19:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z dnešního utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pohodový zbytek týdne a příjemný vstup do toho dalšího. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (21:36:34)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.
     
    Leverkusen si před zbývajícími devíti zápasy udržel desetibodový náskok nad druhým Bayernem Mnichov. Wolfsburg má daleko těžší pozici, když se s 25 body dělí o třináctou až patnáctou pozici s Unionem Berlín a Bochumí.

    Wolfsburg si svou bodovou bilanci může vylepšit v sobotním utkání doma proti Augsburgu. O něco hustší program bude mít Leverkusen. Toho ve čtvrtek čeká odveta Evropské ligy proti Karabachu a v neděli nastoupí na trávníku Freiburgu.
     
    Rozhodčí překvapil zřejmě všechny na stadionu a po skončení 90. minuty ukončil utkání. Adam Hložek si toho času na trávníku moc neužil.

    Leverkusen dokázal potvrdit roli favorita, zvítězil nad Wolfsburgem 2:0 a připsal si do tabulky tři body za 21. vítězství v sezóně. O výsledku rozhodl už první poločas a červená karta pro Jense ve 28. minutě. Domácí od té chvíle změnili svůj styl na házenkářské obléhání a soupeře do šancí nepustili. Sami pak dvakrát skórovali. O první trefu se postaral Tella, druhou si vzala na starost dvojice Palacios – Wirtz.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    I dnes nastal Hložkův čas. V 90. minutě vyběhl na trávník, když nahradil Wirtze. Naskočil také Andrich, který zastoupil Palaciose.
     
    89
    Hosté se dostali do pokutového území, ale Grimaldo připravil soupeře o míč.
     
    87
    Trenér Kovač naposledy střídá. Ze hry stáhl Gerhardta a Zesigera, místo nich vyběhli na trávník Behrens a Wimmer.
     
    86
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácího celku! Vysoký balón za obranu od Palaciose přijal FLORIAN WIRTZ a střelou z voleje o tyč dostal míč do brány – 2:0!
     
    85
    Přihrávka Hofmanna podél pokutového území prošla až k Palaciosovi, který se odhodlal ke střele, ale jeho pokus nenašel prostor mezi třemi tyčemi.
     
    82
    Centr na přední tyč odvrátil mimo šestnáctku Baku, jenže Casteels musel vzápětí zasahovat proti střele Iglesiase ze střední vzdálenosti, kterou vyboxoval.
     
    82
    Grimaldo našel přihrávkou do šestnáctky volného Hofmanna, který z otočky vystřelil na branku, jenže míč odrazil kolenem vedle branky Bornauw. Rohový kop pro Leverkusen.
     
    80
    Adli poslal k zemi Arnolda. Toto se nelíbilo rozhodčímu a udělil domácímu hráči karetní napomenutí.
     
    78
    Domácí měli výhodu rohového kopu, Grimaldo zahrál míč ke vzdálenější tyči, kde se k hlavičce dostal Tah, ale jeho střelecký pokus postrádal razanci. Brankář Casteels neměl problém míč lapit.
     
    76
    Utkání skončilo pro českého reprezentanta Schicka, kterého nahradil Iglesias. Dohrál také Tella, toho zastoupil Hofmann.
     
    75
    Wirtz dostal přihrávku na hranici pokutového území, zkusil projít kolem tří protihráčů, ale míč mu utekl k brankáři Casteelsovi.
     
    74
    Wirtz rozehrál přímý kop po zemi za šestnáctku na Grimalda, jeho střela z voleje ale zamířila jen do nohou hráčů v zelených dresech.
     
    73
    Adli to po levé straně zkusil individuálně, ale Baku jej poslal k zemi kousek od pokutového území.
     
    71
    Z pravé strany vypálil vedle branky Grimaldo. Jeho rána byla prudká, ale hodně nepřesná.

    Igor Mainka

    Branky: 37. Tella (Grimaldo), 86. Wirtz (Palacios)

    Karty:   80. Adli (LEV) – 7. Gerhardt (WOF), 12. Jenz (WOF)   28. Jenz (WOF)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Tapsoba, Tah, Hincapié (59. Adli) – Stanišić, Palacios (90. Andrich), Xhaka, Grimaldo – Tella (76. J. Hofmann), Wirtz (90. Hložek) – Schick (76. Iglesias).
    Náhradníci: Lomb – Kossounou, Mbamba, Puerta.

    Trenér: Alonso.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Baku, Lacroix, Jenz, Zesiger (87. Wimmer) – Arnold (C) – Tomás (63. A. Sarr), Majer (63. Vranckx), Gerhardt (87. K. Behrens), Paredes – Wind (32. Bornauw).
    Náhradníci: Pervan – Fischer, Rogério, Svanberg.

    Trenér: N. Kovač.

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.

    Diváci: 29314
    bahis siteleri