Přerov – Vsetín 2:1 (kon.) | Jihlava – Poruba 2011 5:1 (kon.) | Zlín – Prostějov 6:2 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 1:3 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:1 (1:0, 0:1, 1:0) Stav série: 1:2
VHK ROBE Vsetín
Středa 13.03.2024, 17:30 • ZS Přerov • Chance liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přerov vs. Vsetín
    Je tomu týden, co přerovští hokejisté vedení Michalem Mikeskou a Petrem Dočkalem nedobře vkročili do své první série letošního play-off. Na ledě pardubického Dynama B sklidili porážku bez vstřelené branky, doma se ale do soupeře zakousli a těžkou sérii nakonec otočili na svoji stranu. Nyní se v rámci čtvrtfinálových bitev proti Vsetínu nacházejí v takřka totožné situaci. Soupeř začal na úvod vysokým vítězstvím s nulou vzadu a na Hanou nyní pojede ukončit sérii. Déjà vu? Přerovští doufají, že ano. Zubři ve druhém střetu s Valachy odevzdali kvalitní výkon, a přestože padli v prodloužení, vědí, na co navázat.

    Role favorita byla před sérií jasná a v prvním zápase série byla naplněna bezezbytku. Hanáci ze startu zápasu promrhali dvojici přesilovek, které je mohly dostat do tempa, namísto toho ve 12. minutě bleskově prohrávali 0:2. Valaši nedali Zubrům prakticky ani „čichnout“, a tak s postupným narůstáním vedení až na skóre 8:0 ze střetu číslo jedna žádné drama nebylo. V klání, které se dohrávalo víceméně pozvolna se dvěma brankami blýskli Štěpán Matějček, Luboš Rob a Ondřej Machala.

    Sobotní vysoká porážka byla pro Zubry proti Vsetínu už sedmou v řadě od ledna 2023, kdy se zelenožlutý soupeř musel sklonit naposledy. I s tímto vědomím ale Přerov v roli hosta nastoupil houževnatě, a tak se nedělní odveta nesla v jiném duchu. Valaši sice v první třetině využili jednu z děr v přerovské obraně, když v brejku otevřel skóre Roman Vaňo, Hanáci se ale nesložili a díky teči Davida Dobši z 35. minuty dovedli vyrovnané utkání do prodloužení. V něm se, podobně jako Dobša, prosadil clonící hráč před brankářem.

    Naneštěstí pro Přerovské, štastně pro Vsetínské, jím byl v 64. minutě útočník Daniels Berzinš, který Vsetínu zařídil druhý bod v moravském derby. Přestože nejvyššími ambicemi oplývající Vsetín odehrál nadstandardní základní část a roli favorita potvrzuje na ledě i v play-off, Zubři ukázali, že i na takového soupeře mohou vyrukovat s efektivní taktikou. První bod v sérii měli těsně na dosah, ve středu se budou chtít natáhnout víc a nastartovat obrat stejně jako v předkole.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Schnattinger) – R. Černý, Krisl (C), Zeleňák, Cubo, Kudělka (A), F. Němec, J. Adámek – Březina, Pechanec, Indrák – Chludil, Nemec, Mácha – Ministr, Zembol, Dobša – T. Doležal (A), Pšurný, Jak. Svoboda.
    Trenér: M. Mikeska

    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Ďurkáč, Ondračka, Larsen, Kojo – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Bērziņš, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Machala, Dědek, Vaňo.
    Trenér: J. Weintritt

    Rozhodčí: Horák, Svoboda – Polák, Rakušan.
     
    Před malou chvílí dozněla státní hymna, třetí čtvrtfinále této série za malou chvíli začne.
     
    Domácí Přerov dnes obléká dresy převážně žluté barvy, hosté ze Vsetína hájí barvy zelené.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní buly dopadlo lépe pro Zubry, kteří ihned zahrozili! Žukov vyrazil do nebezpečných míst nahození Březiny, poté přišla ještě tvrdá rána Krisla! Buly v pásmu Vsetína.
     
    00:29
    Přerov vůbec nezačal špatně, vsetínská obrana znovu zazmatkovala, nakonec ale ze všeho vyplynulo pouze přerovské zakázané uvolnění.
     
    01:24
    Další icing domácího celku.
     
    02:30
    U mantinelu v pásmu Přerova probíhá přetlačovaná o kotouč.
     
    02:50
    Sudí hru nechali dlouho běžet, nakonec z přetahované vydolovali kotouč domácí, kteří nyní rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    04:14
    Od přetlačované, o které jsem informoval naposledy, uplynula asi minuta a půl. Hra plyne bez přerušení a zatím sledujeme slušnou bitvu v solidním tempu.
     
    05:20
    Zubři v první gólové šanci zápasu! Pechanec natáhl puk až před branku, odkud se odrazil před Zembola, který zblízka nastřelil tyč!
     
    06:28
    Úvodní minuty lze nyní sesumírovat a rozhodně v nich byli nebezpečnější domácí. Michal Postava zatím nic řešit nemusel.
     
    08:36
    Ofsajd Vsetína. Zajímavá podívaná před zaplněnými ochozy přerovské arény pokračuje. Domácí fanoušky určitě těší ofenzivní projev, kterým se jejich hráči prezentují.
     
    09:08
    První těžší zákrok pro Postavu. Zápěstím vytáhl jedovatou ránu Daniels Bērziņš, domácí gólman zakročil vyrážečkou.
     
    09:56
    Také Valaši se dostali do první šance! Z vlastního pásma přebruslil Zubry za volným kotoučem Bláha, na Postavův beton si ale v úniku nepřišel! Úniků Vsetína na Postavu už jsme v této sérii viděli dost.
     
    10:59
    Další ofsajd Valachů.
     
    11:35
    Kudělkovo nahození vyhnalo Zubry z pásma, Vsetín je ale na rozehrávce zatlačen zpátky ke své brance.
     
    12:11
    Pechanec zadovkou zpoza branky zkoušel najít Indráka u volné tyče, Žukov kotouč zastavil a schoval do lapačky.
     
    12:34
    Richard Nemec dostal přihrávku do zcela odkrytého předbrankového prostoru, v přesunu ale Žukov posunul brankovou konstrukci a přerušil hru. Vylučovat se nebude, ze strany ruského brankáře zřejmě nešlo o úmysl, tohle ale byla další velká šance Přerova.
     
    13:53
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři do zápasu vkročili lépe a po zásluze jdou teď do vedení! Nešlo sice o zcela vypracovanou akci, trestat chyby soupeře je ale v play-off k úspěchu nutné. Pšurný donutil vsetínskou obranu chybovat na rozehrávce v rohu kluziště, odkud vyškrábal kotouč a poslal jej na volného DANIELA INDRÁKA, který Žukova překonal přízemním zakončením! Asistence: Roman Pšurný.
    Indrák D., Pšurný R., Doležal T., Doležal T., Cubo O.
    Jonák V., Smetana O., Rob L., Klhůfek P., Jenáček Š.
    13:53 Daniel INDRÁK - 1:0
     
    14:49
    Buly po pravici Postavy.
     
    15:55
    Smetana zkusil využít domácího střídání a přes pomalu jedoucího obránce vystřelil, kotouč ale letěl daleko od brány.
     
    16:41
    Postava loví odevzdaný kotouč za vlastní brankou, domácí mohou rozehrávat.
     
    16:51
    Přerovská rozehrávka ale končí hned v zárodku, kotouč s přispěním mantinelu vyletěl mimo kluziště. Opět se bude vhazovat v pásmu domácích.
     
    17:17
    V posledních chvílích se dobrou hrou v útočném pásmu prezentují Valaši. Aktivním napadáním činí soupeři potíže při dostávání se za vlastní modrou čáru.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., držení.
     
    17:40
    První přesilovková akce hostů končí střelou z dálky, na kterou však Michal Postava dobře viděl. Hra je přerušena.
     
    17:54
    Klhůfek vystřelil z levého kruhu, Postava kotouč nepolapil napoprvé, domácí obrana ale odvedla dobrou práci v čištění předbrankového prostoru, a tak nemohl nikdo v zeleném dorážet.
     
    18:06
    Přerov po buly vyhazuje, hosté se nyní vracejí do útočné třetiny.
     
    18:25
    Kudělka vyhazuje z rohu kluziště, Vsetín opět přichází o postavení v útočném pásmu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny, Valaši pokračují v útočné třetině.
     
    19:30
    Přerov první oslabení v zápase zvládl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do úvodních minut šlapali lépe Zubři. Jejich první formace dokázala hned po buly ohrozit Žukova a z energického startu mohli těžit první branku v šesté minutě. Zembol ale pálil pouze do tyče. V polovině prvního dějství se do akce dostal také Postava, který musel hasit Bláhův únik, svůj beton však nechal na správném místě. Přerov byl po většinu první části lépe hrajícím celkem a ve 14. minutě šel po zásluze do vedení. Pšurný napadáním vsetínské rozehrávky získal kotouč pro Daniela Indráka a ten si přízemní střelou se Žukovem poradil. V závěru třetiny se zvedl zase výkon Vsetínských, ti ale nic nevytěžili ani z první přesilové hry. Moravské derby v zápase číslo 3 bude pokračovat druhou třetinou přibližně od 18:19 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Druhá třetina začíná zakázaným uvolněním Vsetína.
     
    20:44
    Cubo z dobré pozice propálil skrumáž před Žukovem, hostující brankář puk ale vyrazil betonem.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Maxim Žukov – 2 min., nedovolené bránění, odpyká Daniels Bērziņš.
     
    21:27
    Valaši uspěli na buly a ihned odpálili kotouč do bezpečí, následný pokus domácích o přesun do útoku končí na střídačkách.
     
    22:06
    Zubři ve velké gólové šanci! Jejich přechod za útočnou modrou byl sice komplikovaný, Pšurný ale poté zpoza branky našel v mezikruží Chludila, kterého skvěle vychytal hostující brankář! Ten teď sklidil mocné ovace do poslední hlavy zaplněného sektoru hostí.
     
    23:11
    Přerov, který se celou základní část trápí s bídnou přesilovkou, toho ve zbytku příliš nepředvedl, Valaši se zvládli ubránit.
     
    23:45
    K Máchovi se odrazil kotouč mezi kruhy, dobrou střeleckou pozici a následný pokus mu zhatila hůl jednoho ze vsetínských hráčů, který pokus srazil do rohu.
     
    24:01
    Přerov vyhoštěn z útočného pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    24:40
    Do útočného pásma zavezl kotouč Machala, Vsetín nahozením Šimona Jenáčka vybojoval alespoň vhazování v útočné třetině.
     
    25:21
    Postavu prověřil nebezpečným pokusem Ondračka, domácí brankář se ale skvěle roztáhl a zasáhl pravým betonem.
     
    26:08
    Vsetín dobře zapresoval a drží Zubry zamknuté v jejich pásmu. Ti jsou na ledě už dlouho a budou potřebovat vystřídat.
     
    26:48
    Kern nabral rychlost po pravém mantinelu, Postavu trefil do masky.
     
    27:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Valaši po sporném zákroku na domácího obránce získali kotouč za přerovskou brankou, konkrétněji to byl Tomáš Ondračka, který záhy našel volného ŠTĚPÁNA BLÁHU. Ten zblízka překonal Postavu! Asistence: Tomáš Ondračka.
    27:05 Štěpán BLÁHA - 1:1
     
    28:05
    Zeleňákovi se ve volném prostoru odkryla možnost hledat u odkryté tyčky Jakuba Svobodu, jeho rána ale nakonec skončila ve výstroji Žukova.
     
    28:41
    Buly před pásmem Zubrů.
     
    29:19
    Jiří Krisl po vyhraném buly nastřelil přes clonu snad šesti hráčů tyč nic netušícího Žukova!
     
    30:52
    Další nebezpečí před strážcem hostující branky. Pšurný křížným pasem adresoval kotouč Indrákovi, ten ale s těžkou přihrávkou nedokázal naložit pohotově.
     
    31:40
    Zembol po skákavé přihrávce z metrové vzdálenosti v ostrém úhlu napálil Žukovovu masku. Puk mají Vsetínští.
     
    31:59
    Vsetín se dostal do rychlého brejku, ve kterém se na zakončení osamocen ocitl Machala, z blízkosti ale branku vůbec netrefil!
     
    33:04
    Icing Přerova.
     
    33:22
    Před Postavou se strhla chaotická skrumáž, ve které zřejmě Robert Černý obětavě zalehl a pomohl v strážení branky Postavovi. Hra je přerušena, menší roztržka mezi domácím bekem a Hrňou také.
     
    33:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Antonín Pechanec – 2 min., podrážení.
     
    34:16
    Jenáčkovo nahození nabralo teč někde mezi kruhy, puk končí v ochranné síti za Michalem Postavou, nejlepším brankářem celé Chance ligy.
     
    34:23
    Pšurný vybojoval poblíž modré čáry vyhození, Vsetín dobývá útočné pásmo nanovo.
     
    35:11
    Luboš Rob z pravého kruhu trefil po křížném pasu Postavu v přesunu, skvělý postřeh domácího brankáře!
     
    35:42
    Domácí hráči bojují a dnes rozhodně sezonu zakončit nechtějí. Puk letí díky jejich obětavost daleko od Postavovy branky.
     
    35:51
    Přerovští hokejisté zvládli také druhé oslabení v tomto utkání
     
    36:31
    Postavova lapačka pohltila další vsetínské nahození, buly po jeho pravici.
     
    36:45
    Smetana si pohlídal, aby jej Doležal při přerovském nahození nepřebruslil, odpískán icing domácích.
     
    37:11
    Jakub Ďurkáč v souboji v rohu narazil hlavou na mantinel Doležala, nešlo však o žádnou zákeřnost, ani úmysl a do třetice ani o věc, kvůli které by měl vsetínský bek putovat na trestnou. Doležal se naštěstí oklepal, přijal Ďurkáčovu sportovní omluvu a zřejmě bude brzy v pořádku.
     
    37:51
    Odpískáno bylo zakázané uvolnění domácích poté, co byl v rohu pásma atakován jeden z Přerovských. Za podobný zákrok putoval na trestnou lavici v prvním dějství Krisl.
     
    39:03
    Pšurný zblokoval Robův pokus z osy hřiště, puk končí v ochranné síti nad mantinely.
     
    39:29
    Mácha se ocitl ve velmi dobré pozici, než ale zpracoval kotouč, vložil se mu obětavě do rány jeden z jeho soupeřů.
     
    39:47
    Možná poslední vhazování druhé třetiny se odehraje v pásmu Zubrů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zkraje druhé části mohli Hanáci vedení navýšit. Nebezpečnou akci, která se nerodila lehce, vymyslel v přesilovce Pšurný, když v mezikruží našel volného Chludila, toho ale těsně vychytal Žukov. A jeho spoluhráči mohli díky tomu za chvíli oslavit srovnání. Za Postavou vybojoval kotouč Ondračka a svoji přihrávku adresoval před branku volnému Štěpánu Bláhovi, který se prosadil zblízka. V polovině utkání prosvištěla po vyhraném buly Krislova střela kolem snad šesti hráčů a zastavila se až o tyč, ze strany Přerova už ale žádná výraznější ohrožení Vsetína nepřicházela. Právě hosté se dostali do role nebezpečnějšího celku, ani druhou početní výhodou si ale nepomohli. Třetí třetina bude pokračovat přibližně v 19:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Icing Vsetína.
     
    42:06
    Start třetí třetiny je mírně rozháraný z obou stran, Černý teď alespoň pro domácí vybojoval vhazování střelou přes hůl soupeře. Puk v ochranné síti za Žukovem.
     
    42:49
    Přerov dokázal zatlačit soupeře v jeho pásmu, Krislovo nahození odpalují hosté pouze na zakázané uvolnění.
     
    43:12
    Domácí uspěli na vhazování v útočné třetině, Cubova střela prošla skrumáží bez změny trajektorie, Žukov si ale na jeho pokus udělal výhled.
     
    44:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí si po krásné akci berou vedení zpět! Skvělou průnikovou přihrávku poslal Tomáš Doležal přesně na hokejku JAKUBA SVOBODY, který se dostal za hostující obranu, kličkou do bekhendu přelstil Žukova a zasunul kotouč do odkryté branky. Jeden z nejzkušenějších Zubrů tak oslavil svůj návrat do sestavy důležitým a minimálně momentálně rozdílovým gólem. Asistence: Tomáš Doležal.
    44:16 Jakub SVOBODA - 2:1
     
    46:30
    Dlouhá rozehrávka Vsetína zpoza vlastní branky končí na domácí obraně ve středovém kruhu.
     
    46:44
    Buly po pravé ruce Maxima Žukova.
     
    46:52
    Zubři uspěli na vhazování a Zeleňákovo nahození nadělalo Žukovovo problémy. Další buly v pásmu hostů.
     
    47:26
    K vidění teď byla dvojice zákroků na hraně z obou stran, rozhodčí do dnešního utkání zbytečně nevstupují.
     
    47:49
    Po delší době nebezpečí také na opačně straně. Staňkovo nahození od modré se po sérii tečí odrazilo naštěstí pro Postavu mimo tři tyče.
     
    48:27
    Ofsajd domácího celku.
     
    49:24
    A pro změnu ofsajd zase hostujícího mužstva.
     
    49:49
    Zeleňák ztratil kotouč u mantinelu, Smetana následně vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu po zblokované střele.
     
    49:53
    Vsetín dnes už minimálně podruhé ukázal, jak se vyhrává buly dopředu. Klhůfek se bleskově po něm dostal před Postavu, domácí brankář ale Zubry podržel!
     
    51:38
    Valaši po inkasované brance pochopitelně zintenzivnili svůj výkon a v posledních minutách Zubrům hodně šlapou na paty. Ti se teď spíše brání, vše, co ale projde na branku, skvěle likviduje gólman Postava.
     
    52:50
    Cestu do útoku zkoušel najít Larsen, jeho pokus ale ztroskotal na přerovské obraně.
     
    53:31
    Zpoza vlastní branky rozehrává Jakub Ďurkáč.
     
    54:48
    Na ledové ploše se odehrává bojovný hokej, ve kterém teď mnoho k vidění není. Přerov odráží vsetínské nájezdy do útoku s vysokou úspěšností.
     
    55:50
    Kudělka se bál podpořit útok spoluhráčů a raději jistil střed kluziště, ofsajd Přerova.
     
    56:02
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    56:17
    Nahození z rohu kluziště Postava bezpečně schoval ve výstroji, hra ale bude opět pokračovat v pásmu Zubrů. Schyluje se k závěrečnému dramatu.
     
    57:24
    Vsetín už se dral do útoku, Bērziņš ale bruslemi kroužil v Postavově brankovišti.
     
    58:07
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, Postava sbalil do lapačky nahození od modré.
     
    58:07
    Oddechový čas pro tým VHK ROBE Vsetín, který to zkusí v šesti bez brankáře.
     
    58:25
    Nemec vyvezl kotouč, atakován soupeřem ale nedokázal poslat puk na prázdnou branku větší silou. Valaši se vracejí do útoku.
     
    58:31
    Vsetínská přihrávka rukou přerušuje hru, buly ve středním pásmu.
     
    58:46
    Zubři zblokovali pokus Jenáčka, Valaši opět mimo dostřel přerovské branky.
     
    58:56
    Další vhazování ve středním pásmu.
     
    59:22
    Žukov se kvůli buly už dvakrát vracel do branky, nyní je ale odpískán přerovský icing. Vsetín opět v šesti.
     
    59:32
    Přerov dostal puk za modrou čáru.
     
    59:37
    A Vsetín teď v kritické chvíli nerozehrál vůbec dobře. Zakázané uvolnění hostů, Žukov se vrací do branky.
     
    59:37
    Oddechový čas pro tým HC ZUBR Přerov.
     
    59:47
    Icing Přerova, tohle bude dost možná rozhodující vhazování.
     
    Konec zápasu.
     
    Nadstandardní hokejová podívaná pokračovala také ve třetí třetině, ve které si Zubři brzy vzali vedení zpět. Doležal skvělou průnikovou přihrávkou vybídl do akce Jakuba Svobodu, který se dostal za hostující obranu, kličkou do bekhendu přelstil Žukova a kotouč zasunul do odkryté branky. Vsetín od té doby navýšil investice sil do útoku a snažil se držet na dostřel od Postavy, ten ale vše, co mohl, bezpečně pokryl. Vyložený závěrečný tlak Valachů se nekonal, domácí obrana zůstala pevná, a tak bude série pokračovat i čtvrtým duelem v Přerově. Já se na něj budu těšit společně s vámi, takže zítra na počtenou! (19:53:17)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 14. Indrák (Pšurný), 45. Jak. Svoboda (T. Doležal) – 28. Š. Bláha (Ondračka)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Schnattinger) – R. Černý, Krisl (C), Zeleňák, Cubo, Kudělka (A), F. Němec, J. Adámek – Březina, Pechanec, Indrák – Chludil, Nemec, Mácha – Ministr, Zembol, Dobša – T. Doležal (A), Pšurný, Jak. Svoboda.
    Trenér: M. Mikeska

    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Ďurkáč, Ondračka, Larsen, Kojo – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Bērziņš, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Machala, Dědek, Vaňo.
    Trenér: J. Weintritt

    Rozhodčí: Horák, Svoboda – Polák, Rakušan
    Přerov 1 3 Vsetín
    #1 Sobota 09.03.2024 • 17:00
    Vsetín - Přerov 8:0
    #2 Neděle 10.03.2024 • 17:00
    Vsetín - Přerov 2:1 po prodl.
    #3 Středa 13.03.2024 • 17:30
    Přerov - Vsetín 2:1
    #4 Čtvrtek 14.03.2024 • 17:30
    Přerov - Vsetín 2:6
    bahis siteleri