Velvary – Kolín 1:1 (kon.) | Č. Lípa – Zápy 1:1 (kon.)
konec
FK Arsenal Česká Lípa
1:1 (1:0)
SK Zápy
Sobota 06.04.2024, 16:30Česká fotbalová liga (B) • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Oba týmy se nakonec rozejdou smírně. Ve druhé pasáži jsme neviděli příliš šancí, ostatně podobně jako v té první. Radovat se mohly Zápy ze srovnání, když se jasně do horního růžku trefil Martin Jelínek. Děkujeme za pozornost, z dnešního utkání je to vše! (18:27:00)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Druhá žlutá a následně červená karta pro tým SK Zápy (Matějka).
     
    90+3
    Zápští fotbalisté se snaží ještě ohrozit domácí branku, už to ale nevypadá, že by k něčemu, co by rozhodlo tento zápas, mělo dojít.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým FK Arsenal Česká Lípa (Šimon).
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90
    Žlutá karta pro tým FK Arsenal Česká Lípa (Žižka).
     
    88
    Tak zde nebudou domácí hráči ani fanoušci potěšeni! Omon posílal přihrávku na volného spoluhráče na vzdálenější tyč. Vše se odehrálo v přečíslení tři na dva. Českolipští sice vsítili branku, jenže rozhodčí viděl jejich ofsajdové postavení a platí tak, že máme stále vyrovnáno!
     
    88
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Baláž, přichází Žižka,
    ze hřiště odchází Kazda, přichází Pajkrt.
     
    87
    Hostující celek to zkouší nyní z levé strany. Ani zde ale není prozatím úspěšný, nicméně bude mít možnost to napravit. Bude se vhazovat.
     
    85
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Kavalír, přichází Zoubek.
     
    83
    Zápy nyní postupovaly z pravé strany z gólmanova pohledu, úspěšné ale nakonec nebyly. Jeden z hostů se totiž dopustil útočného faulu a míč se vrací na kopačky domácích.
     
    81
    Hosté se ještě snaží zlomit stav zápasu na svou stranu, jejich snažení se ale podobá zatím celému zápasu. Mají sice balon ve své moci, ale přes pevnou obranu hráčů v modrých se nemohou prodrat a Novák tak může být v klidu.
     
    79
    Zmíněný rohový kop ale toho příliš nenabídl a hostující obranou byl odklizen mimo dosah fotbalistů v modrých dresech.
     
    77
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Kolodžný, přichází Weis.
     
    77
    Byl to zřejmě Matěj Vít, který si nabíhal pro balon za obranu, jenže nakonec k němu měl poměrně daleko. Hosté ho stihli uklidit, uvidíme tak rohový kop i na opačné straně hřiště.
     
    76
    Českolipští se ubránili i následnému tlaku a nyní by se rádi podívali také do útoku. Uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    74
    Domácí brankář se dostal s balonem až za čáru a poměrně zbytečně daroval hostujícím hráčům rohový kop. Ten ale nepřinesl žádné potíže.
     
    72
    Vidíme velmi neatraktivní část zápasu, kdy se hráči po zákrocích dohadují a hra neplyne, jak by měla. Trochu zamíchat s kartami chtěl akorát Simon Omon, jenže jeho přihrávka nebyla vůbec přesná a balon končí pouze u Zápských.
     
    69
    Domácí fanoušci dneska nejsou spokojeni s výkony rozhodčích, chtěli by od nich častěji odpískání faulů na domácí hráče. Nyní se k zemi poroučel domácí Hajdo, ale hra pokračuje.
     
    67
    Nevidíme příliš šancí, balón se stěhuje ze strany na stranu, jenže hra se nedostala delší dobu dále od půlicí čáry.
     
    65
    Hlasatel zápasu oznámil, že na dnešní sobotní zápas si našlo cestu celkem 370 diváků.
     
    64
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Halbich, přichází Ješeta.
     
    63
    Aktuálně se v posledních minutách hraje spíše kolem branky domácího celku, jenže žádné velké šance jsme neviděli. Brankář Novák nyní v pohodě sebral balon ze země.
     
    62
    Viděli jsme mnoho nepřesností na obou stranách. Celá situace pak skončila balonem mimo hrací plochu. Vhazování se budou moci ujmout hostující hráči, a to nedaleko vápna České Lípy.
     
    60
    Rohový kop toho příliš nepřinesl, českolipská obrana neměla s balonem problémy. Míč už míří opět na druhou stranu.
     
    59
    David Štrombach si skoro poradil s dotírajícím obráncem, když se otočil a pak směřoval pozemní přihrávku do vápna. Právě vracející se obránce ale do přihrávky stačil vložit nohu a balon poslal za čáru.
     
    57
    Viděli jsme další faul u půlicí čáry, díky kterému na balonu mohou zůstat hostující fotbalisté. Domácí hráči se nyní museli stáhnout a budou bránit.
     
    56
    Žlutá karta pro tým SK Zápy (Matějka).
     
    56
    Poměrně lehce nyní Zápy dostaly balon do šestnáctky, kde ho jeden z hráčů v modré sklepl vlastnímu brankáři. Bude se rozehrávat.
     
    55
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Knejzlík, přichází Stružinský.
     
    53
    A mohlo to být vedení pro Zápy! Patrik Kavalír se dostal k balonu, domácí obrana ho trestuhodně nechala zakončovat zblízka branky. Hostující hráč ale trefil pouze břevno, od kterého se míč vrací zpět do hry!
     
    52
    Martin Jelínek měl poměrně dost prostoru a zkusil ho využít k dalekonosné přihrávce na nabíhajícího si spoluhráče. Ten se ale k balonu vůbec nedostal, míč šel totiž pouze k hostujícím hráčům.
     
    51
    Českolipští fotbalisté nejsou s vyrovnáním samozřejmě spokojeni, rychle se snažili o dalekonosnou rozehrávku, ta ale nebyla z těch nejpřesnějších.
    49. JELÍNEK - 1:1
     
    49
    Zápy právě vstřelily branku! Poměrně zničehonic máme srovnáno! Zápští fotbalisté se právě radují! Ke střele z hranice vápna se dostal MARTIN JELÍNEK a přesnou střelou do horního růžku srovnává na 1:1!
     
    48
    Po faulu hostujících fotbalistů jsme viděli rozehrávku z větší vzdálenosti. Ujal se ji Matěj Šimon, který centroval do vápna. Jeho přihrávka ale nebyla dostatečně vysoká a první obránce ji tak stihl odklidit.
     
    47
    Patrik Kavalír si nabíhal na poměrně zajímavý centr, jenže nakonec k němu měl přece jen o něco dál než jeho bránící protějšek. Ze slibné akce tak nakonec nic nebude.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Neviděli jsme příliš mnoho šancí, jednu z nich však stihli využít domácí hráči, když se po dobré přihrávce dostal do jasné gólovky Halbich. Na dvoubrankový rozdíl pak mohl zvyšovat ještě Matěj Šimon, jenže jeho pokus skončil těsně mimo pravou tyč. Zápy na opačné straně zatím na výraznou gólovou šanci čekají.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavil jedinou minutu nad rámec základní hrací doby prvního poločasu. Mezitím Eliáš hledal některého ze spoluhráčů v malém vápnu, jenže míč končí jen na hlavě domácího stopera.
     
    45
    Žlutá karta pro tým FK Arsenal Česká Lípa (Hajdo).
     
    44
    Pavel Baláž běžel s balonem směrem na soupeřovu branku. Pak ještě s míčem zasekl a zkoušel přejít přes obránce. Ten se ale nenechal nachytat a následně si na Balážovi vynutil také faul.
     
    42
    Zápy se pokoušely o další centr do vápna, ani ten ale neprošel. Právě přihrávky do šestnáctky zatím nejsou silnou stránkou hostujícího celku, většinou končí pouze u bránících hráčů v modrém.
     
    41
    Opět sledujeme pasáž, kdy sice vidíme náznaky šancí, ale bez jakýchkoliv střeleckých pokusů. Těch jsme prozatím viděli pomálu, zatím nejde o úplně ofenzivní podívanou.
     
    40
    Omon a Knejzlík nyní byli hlavními strůjci rychlého protiútoku domácích. Jenže i kdyby branka padla, uznána by nebyla. Rozhodčí totiž odpískali postavení mimo hru a celou akci tak stopli.
     
    38
    Václav Pardubský nyní na pravém křídle z gólmanova pohledu možná zbytečně příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Pak se k němu stihli vrátit dva obránci domácích a balón nepropustili nikam, kde bych z jejich pohledu mohl nadělat nějakou neplechu.
     
    37
    Zápy se snažily o efektní rozehrávku směrem dopředu, jenže potom z obranné řady vystoupil Miroslav Dvořák a balon dostal mimo hrací plochu. Rozvíjející se akci protihráčů tak minimálně zpomalil.
     
    35
    Matyáš Kazda nyní při snaze o rozehrávku do běhu trefil pouze spoluhráče v modrém dresu. Kazda se ale znovu dostal k balonu a Českolipští se zkusí do šance probojovat jinak.
     
    33
    Domácí defenziva nyní poté, co soupeř fauloval na půlicí čáře, rozehrála balon v klidu do útoku. Simon Omon pak bojoval těsně u pomezní čáry, rohový kop ale tentokrát nevybojoval. Rozehrávat bude gólman Řehák.
     
    32
    Václav Pardubský zkoušel najít na pravém křídle prostor pro centr, jenže bez úspěchu. Balon se opět pouze vrátil na kopačky soupeře.
     
    31
    Řehák si pro balón nyní bezpečně došel a nebylo k tomu potřeba velké úsilí, míč se totiž snesl přesně k němu.
     
    30
    Míč se snášel nebezpečně na vzdálenější tyč, nakonec jej ale některý ze stoperů stihl odvrátit. Uvidíme tak další rozehrávku ze strany, tentokrát však z té právě z gólmanova pohledu.
     
    29
    Miroslav Dvořák si nyní při rozehrávce nerozuměl se spoluhráčem, mrzet jej to ale nemusí. Obránce Záp totiž míč stihl odklidit do zámezí a uvidíme další rohový kop.
     
    28
    Za podpory domácích fanoušků se nyní hráči v modrých dresech budou muset bránit. V této činnosti jsou ale zatím velmi dobří.
     
    26
    Omon si vybojoval u půlicí čáry faul, následně domácí rozehráli velmi rychle a chtěli vyslat útočníky do nečekaného úniku. Jenže právě dva ofenzivní hráči se vystavili ofsajdu a balón se přesune na kopačky soupeře.
     
    24
    Po delší době jsme viděli velkou šanci! Matěj Šimon se procpal skrze dva soupeřovy obránce a dostal se před gólmana. Následně mířil na vzdálenější tyč, ale míč jen tak tak srazil vracející se obránce těsně mimo!
     
    23
    Ani další standardní situaci nevyužily Zápy podle představ, k balonu se lehce dostali domácí. Jejich kontr ale taky zdaleka nebyl optimální a skončil pouze vysoko přetaženým balon nad horní tyč.
     
    21
    Českolipští rozehrávali dlouhé vhazování, která skončilo u Simona Omona. Ten pak poslal balon ještě na dalšího spoluhráče, jenže ten se dopustil také útočného faulu. K míči se tak dostanou hostující fotbalisté, balon bude rozehrávat gólman Řehák.
     
    20
    David Štrombach se ujal rozehrávky, jenže ze standardky nakonec není vůbec nic. Štrombach míč poslal jen do zdi, která povyskočila a zabránila nebezpečí.
     
    19
    Nikita Chronelok se snažil zbavit bránícího hráče, zasekl míč, jenže následně byl faulován. Po chvíli se zvedá z pažitu a bude v pořádku. Zápy budou mít k dispozici standardku. Bude to ale spíše na centr, nikoliv na přímou střelu.
     
    18
    Po delší době se dostali na pár okamžiků k balonu také domácí, jenže nic moc s balonem nevymysleli. Před vápnem míč ztrácejí a už jsou to opět červenobílý, kteří se ženou směrem do útoku.
     
    16
    Zřejmě Patrik Kavalír zkoušel procpat centr před branku domácího Arsenalu, jenže bez úspěchu. I on trefil prvního clonícího hráče, který tak potenciální hrozbu bez problémů odvrací.
     
    15
    Václav Pardubský před soupeřovou šestnáctkou zkoušel centrovat zřejmě na vzdálenější tyč. Trefil pak ale jen prvního clonícího hráče, od kterého se balón odráží a končí za pomezní čarou.
     
    14
    Zápy se samozřejmě snaží o rychlou odpověď, s útokem se ale podobně jako v předchozích minutách nemohou dostat hlouběji na polovinu soupeře. Českolipští zatím dobře brání.
    12. HALBICH - 1:0
     
    12
    Česká Lípa právě vstřelila branku! A máme tu první branku, na kterou stačila necelá čtvrt hodina! Domácí fanoušci se radují, stejně tak jejich oblíbenci na hřišti. DAVID HALBICH dostal parádní přihrávku před branku, odkud z první trefil neomylně za gólmanova záda!
     
    11
    Zatím se hraje poměrně kouskovaně, viděli jsme nyní další faul u půlicí čáry, který tak hru pozdrží.
     
    10
    Matěj Vít si nyní poradil s dobře rozvíjejícím se útokem hostujícího celku a připravil ho o míč. Následně ho dlouhou rozehrávkou dostává na soupeřovu polovinu.
     
    9
    Nyní jsme toho v posledních minutách příliš neviděli. Domácí se snažili o postupný útok, jenže nakonec neuspěli ve finální přihrávce. Následně v témže finálním kroku nebyly úspěšné na opačné straně ani Zápy.
     
    7
    Následný protiútok vedl Šimon Matěj, jenže jeho hledaná přihrávka před branku nebyla úplně přesná, a tak jsme nebyli po rychlé akci svědky střeleckého pokusu.
     
    6
    Viděli jsme poměrně zajímavě rozehraný roh na útočné straně Záp. V malém vápnu se ale jen těsně jeden z hostujících hráčů nedostal do zakončení hlavou.
     
    5
    Poprvé se do útoku přesunuli také hostující Zápy a rovnou z toho byla zajímavá šance. Domácí gólman si ale poradil bez problémů a balon vyrazil mimo dosah protihráčů.
     
    3
    V úvodu utkání jsme zatím neviděli vyloženější šanci, pouze faul na pravém křídle z gólmanova pohledu. Za malý moment tak uvidíme rozehrávku hostujícího celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů právě nastoupili na hrací plochu a zdraví se na středovém kruhu. Vše tak bude připraveno k úvodnímu výkopu během pár okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Arsenal Česká Lípa: Novák – Vít, Kazda, Baláž, Hajdo. Filip, Halbich, Šimon, Omon, Dvořák, Knejzlík
    Náhradníci: Král, Stružinský, Pajkrt, Ješeta, Valenta, Valta, Žižka
    Trenér: Hradiský

    SK Zápy: Řehák – Jelínek, Pardubský, Kocourek, Eliáš, Matějka, Petrlák, Chrolenok, Kavalíř, Štrombach, Kolodžný
    Náhradníci: Durov, Duben, Stropek, Kibal, Nazarenko, Zoubek, Weiss
    Trenér: Koukal

    Rozhodčí: Braun – Jansa, Beneš.
     
    SK Zápy

    Zápy stále ještě pokukují po první příčce v tabulce, nicméně na Velvary aktuálně ztrácejí celých sedm bodů. V jarní části si Zápy připsaly dvě výhry a tři prohry, nejblíže ke třem bodů a tím pádem k pozitivní bilanci měli na jaře v divokém zápase s Brozany, který nezvládly těsně o jednu branku a ze hřiště soupeře se musely poroučet bez bodu.

    Nejlepším střelcem celku je aktuálně Lukáš Woitek, který má na kontě šest branek stejně jako jeho protějšek na českolipské straně. Následují střelci se čtyřmi brankami – Duben a Jelínek.
     
    FK Arsenal Česká Lípa

    Česká Lípa vstoupila do jarní části bodově poměrně dobře, pokud vezmeme v potaz, že se v tabulce nachází až na třinácté pozici. Podařilo se ji totiž bodovat ve čtyřech z pěti zápasů, ve všech případech, kdy získala bod, šlo o remízový zápas. Přišla také prohra proti B týmu Teplic (0:3). Českolipští se musejí dívat především pod sebe, neboť aktuálně právě poslední Teplice na ně ztrácejí pouhé tři body a každé zaváhání tak může velmi mrzet.

    V útoku se nejvíce střelecky daří Matěji Šimonovi, který má na kontě aktuálně šest branek. Za ním je David Halbich, který má potom tři přesné zásahy.
     
    Dobrý den, vítám vás u zápasu mezi domácím Arsenalem Česká Lípa a hostujícími SK Zápy. Úvodní výkop je naplánován na 16:30, my budeme u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Adam Pavlíček


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 12. Halbich – 49. Jelínek

    Karty:   45. Hajdo (CLI), 90. Žižka (CLI), 90+2. Šimon (CLI) – 56. Matějka (ZAP)   90+4. Matějka (ZAP)


    FK Arsenal Česká Lípa: Novák – Vít, Kazda (85. Pajkrt), Baláž (88. Žižka), Hajdo, Filip, Halbich (64. Ješeta), Šimon, Omon, Dvořák, Knejzlík (55. Stružinský).
    Náhradníci: Král, Stružinský, Pajkrt, Ješeta, Valenta, Valta, Žižka

    Trenér: Hradiský

    SK Zápy: Řehák – Jelínek, Pardubský, Kocourek, Eliáš, Matějka, Petrlák, Chrolenok, Kavalír (85, Zoubek), Štrombach, Kolodžný (77. Weis).
    Náhradníci: Durov, Duben, Stropek, Kibal, Nazarenko, Zoubek, Weiss

    Trenér: Koukal

    Rozhodčí: Braun – Jansa, Beneš
    bahis siteleri