Real Sociedad – Las Palmas 2:0 (kon.) | Real Madrid – Cádiz 3:0 (kon.) | Girona – Barcelona 4:2 (kon.)
Mallorca – Atlético 0:1 (kon.)
konec
Girona FC
4:2 (1:2)
FC Barcelona
Sobota 04.05.2024, 18:30 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:45:35)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:8.
     
    V tabulce LaLigy Girona vystřídala Barcelonu na druhém místě a čtyři kola před koncem sezóny současně rozhodla o zisku titulu pro Real Madrid, na který ztrácí nedostižných třináct bodů.
     
    Girona podruhé v sezóně vyhrála derby nad Barcelonou výsledkem 4:2 a tím dopsala další kapitolu své letošní pohádky, neboť získala jistotu účasti v příštím ročníku Ligy mistrů! Ještě v šedesáté minutě k tomuto scénáři bylo hodně daleko. Domácí tým po Lewandowského penaltě prohrával 1:2 a krátce po změně stran neměl žádné zbraně potřebné na vyrovnání. Zlomovým faktorem se ukázalo být střídání Portua. Michélův žolík stihl během dvou minut na hřišti vyrovnat na 2:2 a zároveň přihrát Gutiérrezovi na vítězný gól, k němuž přispěla Koundého teč. To od Portua nebylo zdaleka vše. V 71. minutě nachystal chycenou šanci Herrery a poté sám předvedl naprostou parádu, když z diagonály Sávia vygeneroval nechytatelnou bombu z voleje. Gól na 4:2 hosty definitivně zlomil a v nastavení málem inkasovali i popáté.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ferrán Torres nedosáhl na centr Cancela. Gazzaniga bude naposledy rozehrávat. Všude kolem něj už se slaví.
     
    90+3
    Ani tohle není gól! Miguel Gutiérrez dal míč za Koundého. Čerstvý Valery Fernández se rozhodl přihrát do druhé vlny na Yangela Herreru, proti jehož střele z prvního doteku předvedl ter Stegen výstavní zákrok.
    90+2. Jules Koundé na čáře vychytal Dovbyka
     
    90+2
    Yangel Herrera si vynutil faul ve středovém kruhu. Aleix García rozehrál k pravé lajně. Podél ní vystartoval Portu a těsně před pádem na zem přenechal míč Dovbykovi. Ukrajinský záložník už skoro slavil 21. gól v sezóně, jenže ter Stegena na brankové čáře zastoupil Koundé.
     
    90+1
    Dvakrát po sobě si Yan Couto vychutnal napadající oponenty odražením míče do autu. Pro Gironu to jsou cenné sekundy klidu.
     
    90
    Nastavuje se 6 minut.
     
    89
    Raphinha ve spěchu servíroval balón k bližší tyči. Tam sice vyskakoval Ronald Araújo, ale hlavičkou zblízka zakončil vysoko nad břevno.
     
    88
    Faul na Félixe znamenal standardku. Raphinha levačkou centroval směrem na Romeua, u kterého Eric García odhlavičkoval balon na roh.
     
    87
    Romeu stopil výkop Gazzanigy. Na levé straně vyrazil vpřed Cancelo, ale Couto mu ve skluzu upálil balon za postranní čáru.
     
    86
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Sávio, přichází Valery Fernández.
     
    85
    Tři inkasované góly v rozmezí pár minut Barcelonu vykolejily. Střídající hráči si vůbec nerozumí a kazí velký počet přihrávek.
     
    84
    Sávio je důvodem, proč se nějakou dobu chvíli hrát nebude. Jednomu z nejlepších hráčů zápasu se do nohy zakousla bolestivá křeč.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Lamine Yamal, přichází João Félix.
     
    82
    V ochozech panuje velká euforie. Nyní diváci nadšeně reagovali na malého klučinu, který zvedl nad hlavu balónek ve tvaru trofeje pro vítěze Ligy mistrů. Stejně veselo musí být i mezi fanoušky Realu Madrid, kteří se pomalu chystají na oslavy ligového titulu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 4. Dovbyk (I. Martín), 65. Portu (Dovbyk), 67. Gutiérrez (Portu), 75. Portu (Sávio) – 3. Christensen (Yamal), 45+1. Lewandowski (pen.)

    Karty:   28. Koundé (BAR), 39. Araújo (BAR), 43. Roberto (BAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 0:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:8.
    Girona FC: Gazzaniga – E. García, Da. López (65. Portu), Blind, Gutiérrez – Cygankov (65. Couto), Y. Herrera, A. García (C), I. Martín, Sávio (86. V. Fernández) – Dovbyk.
    Náhradníci: Fuidias, Carlos – J. García, Juanpe, A. Martínez, Villa.

    Trenér: Michél

    FC Barcelona: ter Stegen – Koundé, Araújo, Cubarsí, Cancelo – Roberto (C) (79. Romeu), Christensen (69. Raphinha), Gündoğan – Yamal (83. Félix), Lewandowski (79. F. Torres), F. López (69. Pedri).
    Náhradníci: Kochen, I. Peña – Alonso, Fort, I. Martínez, Roque.

    Trenér: Xavi

    Rozhodčí: Hernández – Pérez, Rojo

    Diváci: 14 090
    bahis siteleri