Dukla Praha – Vlašim 5:1 (kon.) | Kroměříž – Sparta B 3:3 (kon.) | Líšeň – Prostějov 0:0 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
3:3 (0:1)
AC Sparta Praha B
Sobota 04.05.2024, 17:00 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 9:5. (22:30:40)
     
    Strhující zápas mezi Kroměříží a rezervou pražské Sparty vítěze nepoznal, zrodil se výsledek 3:3.

    První poločas přinesl jediný gól, o nějž se postaral hostující Radek Šiler. Tentýž hráč v průběhu druhé půle navýšil náskok a dramatu nic nenasvědčovalo, ovšem domácí zabojovali a kontaktní trefu zařídil důrazný Jaroň, jenž k vlastnímu gólu přiměl brankáře Filipa Nalezinka, aby v první nastavené minutě vyrovnal Jan Silný. To ale nebylo zdaleka vše. O chvilku později byla po faulu na Vojtěcha Hranoše nařízena penalta a sám faulovaný ji s přehledem proměnil. Přesto celky nakonec braly po bodu, když se v desáté nastavené minutě z poslední akce zápasu trefil Petr Zavadil. A oba celky dohrávaly poslední vteřinky o deseti, protože za vzájemnou potyčku došlo k vyloučení Matouška a Večerky.

    Parádní utkání, každopádně Kroměříži bod příliš nepomohl, zůstává poslední s odstupem pěti bodů na záchranu. Sparta figuruje v klidných vodách na šesté příčce.
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Po vyrovnávací trefě domácího mužstva ještě došlo k ostré roztržce mezi Tomášem Matouškem a Daliborem Večerkou, oba vyfasovali přímou červenou kartu.
     
    90+10
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    V posledních vteřinách zápasu Kroměříž opět vyrovnává, týmy si rozdělí po body! Přímo z rohu neudeřilo, ale domácí pokračovali na míči a do vápna zleva přiletěl centr na zadní tyč, kde byl PETR ZAVADIL a hlavou poslal balón do sítě.
     
    90+9
    Po sérii odrazů se zdálo, že by tváří v tvář brankáři mohl zakončovat Michal Cupák, těsně před ním nakonec míč zvládl odkopnout Maxmilián Lehocký.
     
    90+8
    Dlouhý balón do vápna poslal Petr Zavadil. Šimon Chwaszcz na balón nedoskočil, navíc se provinil faulem proti Jonášovi.
     
    90+7
    Sparta B právě vstřelila branku!
    Exekuci pokutového kopu si vzal na starosti sám faulovaný VOJTĚCH HRANOŠ a poradil si s ledovým klidem, míč poslal po své levé ruce, zatímco brankář Dostál se vydal opačnou stranou.
     
    90+5
    Bude se kopat penalta! Do pokutového území dostal míč Vojtěch Hranoš tělem si výborně pokryl míč, následně pocítil kontakt od protihráče, šel k zemi a rozhodčí ukázal na bílý bod!
     
    90+5
    Na centr od praporku si nejvýše vyskočil Dalibor Večerka, nicméně hlavičkoval v těžké pozici a slabě jen vedle levé tyče.
     
    90+4
    Přes osobního strážce si na levém křídle udělal místo Vojtěch Hranoš, střílený centr Petr Zavadil srazil na rohový kop.
     
    90+3
    Proti dlouhému nákopu hostujícího brankáře Nalezinka dobře odcouval Jan Fulnek a před Hranošem hlavičkoval na Tomáše Matouška.
     
    90+1
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Hanácká Slavia je za pokračující snahu odměněna vyrovnávací trefou! Pravým křídlem utekl Wala, s hlavou nahoře vyprodukoval perfektní přízemní nahrávku na JANA SILNÉHO, trestuhodně volný útočník z bezprostřední blízkosti zakončoval nechytatelně k levé tyči.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby deset minut.
     
    89
    Přetažený centr doleva měl oči, nicméně adresát si nepohlídal postavení vůči obráncům, pomezní odmával ofsajd.
     
    87
    Vojtěch Hranoš nechtěl povolit soupeři centr kousek za polovinou hřiště, a to se mu povedlo s přispěním faulu. Arbitr Opočenský byl nekompromisní, žlutá karta.
     
    87
    Dlouhé autové vhazování bylo šikovně prodlouženo, ale jenom do prostoru, kde kraloval Roman Mokrovics, ten po rychlém zpracování ihned odkopával.
     
    86
    Vojtěch Wala se musel vypořádávat s dotírajícím Danielem Michlem. Vsadil na jistotu, do hry nohama zapojil Jakuba Dostála.
     
    85
    Domácí vrhli zbytky sil do ofenzivy, to dokazuje i střídání stopera za útočníka. Po ztrátě míče Sparta bleskově rozjela kontr, Petr Zavadil zastavil oblouček na Šilharta.

    Milan Huppert

    Branky: 75. Nalezinek (vla.), 90+1. Silný, 90+10. Zavadil – 24. Šiler, 63. Šiler, 90+7. Hranoš (pen.)

    Karty:   28. Silný (KRO), 55. Cupák (KRO), 77. T. Matoušek (KRO) – 44. Nalezinek (SPB), 46. Holoubek (SPB), 57. Horák (SPB), 70. Ševínský (SPB), 87. Hranoš (SPB)   90+10. T. Matoušek (KRO) – 90+10. Večerka (SPB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 9:5.
    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla (57. Wala), Zavadil, Vincour (84. Chwaszcz) – Kudela (68. Hrdlička), Cupák, T. Matoušek (C), Jeleček (57. Fulnek) – Dočkal (68. M. Jaroň), Silný, Machalík.
    Náhradníci: Gergela – Martinek.

    Trenér: Martin Onda

    AC Sparta Praha B: Nalezinek – Jedlička, Ševínský (C), Večerka – Váňa, Horák (84. Lehocký), Holoubek (67. Jonáš), Hodouš (10. Mokrovics) – Hranoš, Šiler (67. D. Michl), Rus (67. Šilhart).
    Náhradníci: E. Kolář.

    Trenér: Luboš Loučka

    Rozhodčí: Opočenský – Pfeifer, Novák

    Diváci: 1 277
    bahis siteleri