Neapol – Bologna 0:2 (kon.) | AC Milán – Cagliari 5:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
0:2 (0:2)
Bologna FC
Sobota 11.05.2024, 18:00 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:55:55)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:11.
     
    Je dobojováno. Hosté na půdě Neapole vítězí 2:0 a zapisují další tři body do tabulky, kde se posunuli na třetí místo a zároveň mohou začít slavit, protože se právě probojovali do skupinové fáze Ligy mistrů pro nadcházející ročník.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jsme v poslední nastavené minutě a myslím si, že sudí už hru příliš dále natahovat nebude. U balonu jsou domácí, ale zatím se nedostávají do ohrožení hostující branky.
     
    90+3
    Autové vhazování zahráli hosté, poté se ještě zdrželi na polovině Neapole. Domácí ale balon sebrali a rychle uhání zase až před branku hostů.
     
    90+2
    Federico Ravaglia si sebral míč, který se blížil k jeho brankovišti a poté ho poslal daleko od své brány až na polovinu soupeře.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty navíc.
     
    89
    Riccardo Calafiori nyní hlavou odvrátil centrovaný míč, který se snášel do hostujícího pokutového území. Výrazně tak svému týmu dobrým obranným zákrokem pomohl.
     
    88
    Stanislav Lobotka hledal přihrávkou spoluhráče, ale všechny měl obsazené soupeřem. Následně pak se mu povedlo míč posunout na Cyrila Ngongeho, ten se dostal na pravou stranu, ale jeho pokus kryje do rukavic Federico Ravaglia.
     
    86
    Pasquale Mazzocchi se dopustil faulu na soupeře a je pískáno. U míče budou hosté a mohou tak pokračovat ve své útočné akci, kterou před chvílí založili.
     
    85
    Vypadá to, že zápas se pomalu začíná dohrávat, hosté bezpečně brání své vedení, domácím se naopak nedaří dostat se hostům na kontaktní branku.
     
    83
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Usáma el-Azúzí.
     
    82
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Chviča Kvaracchelija, přichází Giovanni Simeone.
     
    82
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Mathías Olivera, přichází Pasquale Mazzocchi.
     
    81
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází André Anguissa, přichází Hamed Traorè.
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby, u míče jsou opět domácí hráči a znovu se snaží procpat se před branku Bologni.
     
    79
    Victor Osimhen dostal centr do pokutového území a zhruba u penaltového puntíku zakončil hlavou z výskoku, ale bylo to hodně nepřesné.
     
    78
    Stejný hráč se poté vystavil ofsajdové pasti a další následná akce hostů končí ztrátou balonu, u kterého jsou zase domácí hráči. Bude z toho kontaktní branka?
     
    77
    Nepřesná přihrávka Michela Aebischera na levé straně znamenala ztrátu míče a do akce tak rychle spěchají domácí fotbalisté.
     
    75
    Rohový kop zahráli znovu domácí hráči, ale opět s touto standardní situací nenaložili příliš úspěšně.
     
    75
    Jesus ponechal balon Stanislavu Lobotkovi, který ho ještě potáhl na pravou stranu pro Rrahmanho, ovšem posledně jmenovaný se poté střelecky prosadit nedokázal.
     
    73
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Joshua Zirkzee, přichází Santiaho Thomas Castro.
     
    73
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Kacper Urbański, přichází Giovanni Fabbian.
     
    73
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Jens Cajuste, přichází Giacomo Raspadori.
     
    72
    Neapol se stále snaží o kontaktní branku, která by domácí tým ještě mohla vrátit do hry o body, ale hosté to zatím nedovolují a své nadějné vedení dobře hájí.
     
    71
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Jhon Lucumi).
     
    70
    Sedmý roh Neapole rozehrál Victor Osimhen, následně pak hlavou v pokutovém území zahrál André Anguissa, ale jeho pokus se neujal.
     
    69
    Victor Osimhen ale teď postavil diváky na nohy, jeho nebezpečná akce pravačkou končí jen těsně vedle protější tyče.
     
    68
    V posledních chvílích sledujeme pasáž hry, kdy fotbal rozhodně oku diváka nelahodí. Hosté poklidně drží dvoubrankový náskok a zatím to nevypadá, že by domácí mohli pomýšlet na nějaký obrat.
     
    65
    Joshua Zirkzee střílel z mírného úhlu z levé strany, přesto domácího brankáře Mereta ohrozil. Ten nataženou nohou poslal míč pohotově mimo ohrožení své branky.
     
    64
    André Anguissa zakončoval po rohovém kopu, který zahrál Chviča Kvaracchelija, ale prvně jmenovaný mezi tři tyče balon neposlal.
     
    62
    Chviča Kvaracchelija se protlačil do zakončení, míč se poté dostal před branku hostů, kde ho hráči Bologni srazili na rohový kop.
     
    61
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Cyril Ngonge.
     
    60
    Hodina hry je minulostí, před chvíli to zkoušel André Anguissa, jeho střela pravačkou ale končí pouze na obranném zákroku hostů z Bologni.
     
    59
    Federico Ravaglia po další akci soupeře získal míč na svou stranu a hned ho poté odkopl hodně daleko od své branky.
     
    57
    Jako první ke střídání sáhli hosté, kdy na hřiště poslali čerstvé dvě posily.
     
    56
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Dan Ndoye, přichází Alexis Saelemaekers.
     
    56
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Jens Odgaard, přichází Riccardo Orsolini.
    53. Ravaglia zastavil nebezpečné střely, ale bylo to nakonec z ofsajdu
     
    53
    Federico Ravaglia dvakrát po sobě zlikvidoval domácí šance! Ale nakonec i kdyby se povedlo domácím skórovat, gól by kvůli ofsajdové situaci neplatil. Nicméně hezké akce Neapole.
     
    52
    Victor Osimhen to vzal na sebe a zakončil, jeho pokus ale zvrátila obrana hostů do bezpečí a následuje tak jen odkop od Ravagliovy branky.
     
    50
    Chviča Kvaracchelija po levé straně táhl akci Neapole, poté nacentroval míč do pokutového území, ale tam nepřesně střílel Stanislav Lobotka.
     
    47
    Domácí Jens Cajuste ostře zajel do nohy Jense Odgaarda, který zůstal ležet na hrací ploše a je třeba jeho ošetření. Domácí záložník pak dostává žlutou kartu.
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu měli k dispozici autové vhazování domácí hráči. To odehrál Matteo Politano a Neapol tak zůstala u míče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    Střely na branku: 1 – 2
     
    V prvním poločase je dobojováno. Hosté se dostali v deváté minutě do vedení, o tři minuty později gólem Posche po rohovém kopu vedli už 2:0. V jednadvacáté minutě mohli domácí snížit na rozdíl jediné branky, ovšem Politano neproměnil nařízený pokutový kop. Poté se už skóre neměnilo a poprvé do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří stále drží dvoubrankový náskok.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Di Lorenzo poslal míč na Victora Osimhena, který upadl v pokutovém území a dožadoval se penalty, ovšem hlavní sudí naznačuje, že to na penaltu v žádném případě nebylo.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase.
     
    45
    Už se hraje poslední minuta úvodní půle, uvidíme, zda hlavní sudí nastaví nějakou tu minutku navíc.
     
    43
    Ten rozehrál Kacper Urbański, míč se sice dostal do velkého vápna, ale tam se dostal k hráčům Neapole a ti ho vytáhli až na polovinu hřiště.
     
    42
    Rohový kop pro hosty.
     
    41
    Stanislav Lobotka vyslal dobrou střelu z hranice velkého vápna, ale branku hostů přestřelil zhruba o metr a je po akci. Následuje odkop od hostující svatyně.
     
    40
    Poslední pětiminutovka prvního poločasu, domácí jsou u míče a směřují na polovinu hostů. Ti se tak zatahují před Ravagliu a snaží se ubránit nebezpečí před jeho brankovištěm.
     
    38
    Jens Odgaard se dostával do šance, místo střely ale fauloval soupeře, následně se do potyčky s Jesusem dostal Joshua Zirkzee, oba vyfasovali napomenutí od hlavního sudího.
     
    35
    Hráči Neapole se už už dostávali opět před branku hostů, ale pozorná obrana znovu zabránila tomu, aby soupeř ohrozil Ravagliu.
     
    33
    Chviča Kvaracchelija se poté rozčiloval bouchnul rukama o zem, díky tomu od hlavního sudího vyfasoval vůbec první žlutou kartu zápasu, a to za nesportovní chování.
     
    33
    Stefan Posch přidržel zezadu domácího Chviču Kvaraccheliju a je pískán faul. U míče tak budou domácí hráči, kteří se už snaží znovu projít na polovinu Bologni.
     
    31
    Matteo Politano však svou přízemní střelu poslal jen mimo tři tyče. Nicméně domácí stále operují před hostující bránou.
     
    30
    Po půlhodině hry na ukazateli skóre stále svítí stav 0:2, hosté tedy drží své nadějné vedení i v tuto chvíli. U míče je ale soupeř, který se tlačí do zakončení.
     
    28
    Victor Osimhen se opět protancoval do pokutového území, kde poté přihrával spoluhráči, akce sice byla z kategorie těch nebezpečných, nakonec ale byla stejně ofsajdová.
     
    27
    Mathías Olivera zakončil ve vápně hlavou a jeho pokus mířil jen nad břevno hostující brány. Následuje tak pouze odkop od ní, který provede Federico Ravaglia.
     
    25
    Od svého brankáře zakládali další akci domácí borci, ale ve středu pole je o míč hosté obrali. Rázem tak skončil další náznak akce na straně domácí Neapole.
     
    23
    Domácí se hned dostali znovu do akce před brankou soupeře, ale obrana Bologni byla pozorná a nic takového nedovolila.
    21. Politano neproměnil pokutový kop
     
    21
    Ovšem pokutový kop domácí neproměnili, Politano vystřelil od značky penaltového puntíku, Federico Ravaglia pak vystihl směr jeho střely a jeho pokus zlikvidoval. Skóre se tak nemění.
    20. Osimhen byl faulován v malém vápně a sudí nařídil penatu
     
    20
    Penalta pro Neapol!
     
    19
    Kromě dvou gólů hostů jsme stále neviděli žádnou obrovskou šanci ani na jedné straně barikády. Nyní jsou u míče opět fotbalisté domácí Neapole, ale nevědí, kuby by procpali míč do vápna hostů.
     
    18
    Hned na to otočili hru opačným směrem znovu hosté, ti se ale následně pak nedostali do zakončení uvnitř velkého vápna.
     
    17
    Domácí, kteří ještě bojují o vyšší postavení v tabulce, aby se dostali do základní skupiny Evropské ligy, byli znovu v akci, ale ta skončila zmarem.
     
    15
    Domácí jsou jako opaření, během chvilky prohrávají o dva góly. Nyní se snaží dostat se do šance před bránou Bologni, aby se svému soupeři dostali na dostřel.
    12. Stefan POSCH - 0:2
     
    12
    Bologna právě vstřelila branku!
    No a tak se také děje. Hosté skutečně z rohu udeřili a mají rychle dvoubrankový náskok. Míč po hlavičce Calafioriho proskákal do těsné blízkosti hostujícího brankáře, kde taktéž hlavou přesně skóroval lobem ke vzdálenější tyči STEFAN POSCH – 0:2. Asistence: Riccardo Calafiori.
     
    11
    Rohový kop také pro hosty, kteří mají ze standardní situace šanci navýšit své vedení.
    9. Dan NDOYE - 0:1
     
    9
    Bologna právě vstřelila branku!
    Hosté se v deváté minutě ujímají vedení. K odraženému balonu se u zadní čáry na polovině Neapole dostal Jens Odgaard, jenž ho nasměroval do malého vápna a tam ho hlavou k bližší tyči perfektně umístil DAN NDOYE – 0:1. Asistence: Jens Odgaard.
     
    8
    Riccardo Calafiori se protáhl kolem Victora Osimhena a šance hostů byla na světě. Tu ale zmařili domácí a vrhli se naopak oni do útoku. Na polovině soupeře vybojovali rohový kop, ale z této standardní situace nezapršelo.
     
    7
    Hra je zatím z obou stran spíše hodně opatrná, k vidění tak ještě nebyly žádné vážné šance obou soupeřů.
     
    6
    Victor Osimhen byl atakován Riccardem Calafioriem, ale sudí naznačuje, že vše bylo podle regulí a hra pokračuje dále. Míč mají domácí a snaží se obelstít soupeře a dostat se do blízkosti Ravaglii.
     
    5
    Riccardo Calafiori váhal s rozehrávkou míče a nakonec ten skončil v moci fotbalistů Neapole. Ovšem hosté si ho stáhli zpět a jdou přeci jen zaútočit.
     
    4
    Federico Ravaglia se hned zapojil do hry, vyběhl si ze svého brankoviště k vnitřní hraně velkého vápna a poté rukou balon odehrál svým spoluhráčům, kteří rychle otáčejí hru.
     
    3
    Hrálo se na polovině hřiště, míč na svou stranu vybojovala Neapol a míří s ním až před branku Federica Ravaglii.
     
    2
    Dlouhý nákop na Joshuu Zirkzeeho, který si vybíhal na levé straně, nakonec ale špatně nohou zpracoval balon a rázem skončil náznak akce hostů.
     
    1
    Domácí se hned po úvodním výkopu dostali na polovinu hostů, ale tam záhy o míč přišli a jsou to právě hráči Bologni, kteří procházejí do útočné akce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Jesus, Olivera – Anguissa, Lobotka, Cajuste – Politano, Osimhen, Kvaracchelija.
    Náhradníci: Contini, Gollini – D'Avino, Dendoncker, Lindström, Mazzocchi, Natan, Ngonge, Östigaard, Raspadori, Rui, Simeone, Traorè.
    Trenér: Francesco Calzona

    Bologna FC: Ravaglia – Posch, Lucumi, Calafiori, Kristiansen – Freuler (C), Ndoye, Aebischer – Urbański, Odgaard, Zirkzee.
    Náhradníci: Bagnolini, Skorupski – Beukema, Castro, Corazza, el-Azúzí, De Silvestri, M. Ilić, Fabbian, Karlsson, Lykogiannis, Moro, Orsolini, Saelemaekers.
    Trenér: Thiago Motta

    Rozhodčí: Pairetto – Peretti, Colarossi.
     
    Vzájemná utkání

    První duel sezóny byl vyrovnaný a oba celky si body rozdělily. V Bologně totiž mezi oběma celky došlo na bezbrankovou remízu. Jak to dopadne dnes?
     
    Bologna FC

    Hosté z Bologni jsou na tom mnohem lépe, než jejich dnešní soupeř. Nacházejí se na čtvrtém místě se čtyřiašedesáti body, a to znamená, že drží velkou naději na skupinovou fázi Ligy mistrů. V posledních kolech se tak budou snažit ještě bodovat, aby svou pozici uhájili a o velkou možnost zahrát si v téhle TOP evropské soutěži, nepřišli. Hostům se stejně jako domácímu celku v posledních dvou odehraných utkáních nepovedlo získat plný počet bodů. 1:1 bodovali s Udinese a minulý pátek pak uhráli bezbrankovou remízu s turínským FC. Dnes tak prahnou po třech bodech a na půdě Neapole tedy chtějí zvítězit.
     
    SSC Neapol

    Fotbalisté domácí Neapole se momentálně nacházejí na osmém místě tabulky se ziskem jednapadesáti bodů a drží tak postup do kvalifikace o Evropskou konferenční ligu. Ovšem ještě mohou pomýšlet na vyšší mety, protože nemají takovou ztrátu. Ve hře mají také skupinovou fázi Evropské ligy, na sedmou pozici totiž ztrácejí pět bodů a ještě je tu šance se na ni vyšplhat. Ve hře mají ještě devět bodů. Neapolští ve dvou posledních odehraných utkáních ztratili čtyři body. Dvakrát totiž remizovali, nejprve 2:2 s AS Řím a naposledy pak 1:1 s Udinese. Pokud tedy pomýšlejí na vyšší metu, měli by rozhodně v posledních třech kolech, nejlépe plně, bodovat, aby měli větší šanci pohnout se v tabulce o nějaký ten stupínek výše.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům italského fotbalu. Na programu je už šestatřicáté kolo Serie A, takže sezóna pomalu, ale jistě spěje ke svému konci. A my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy SSC NeapolBologna FC. A ještě půjde o hodně na obou stranách.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 9. Ndoye (Odgaard), 12. Posch (Calafiori)

    Karty:   33. Kvaracchelija (NEA), 47. Cajuste (NEA) – 71. Lucumi (BLG)

    Neproměněná penalta: 21. Politano (NEA), brankář Posch zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:11.
    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Jesus, Olivera (82. Mazzocchi) – Anguissa (81. Traorè), Lobotka, Cajuste (73. Raspadori) – Politano (61. Ngonge), Osimhen, Kvaracchelija (82. Simeone).
    Náhradníci: Contini, Gollini – D'Avino, Dendoncker, Lindström, Natan, Östigaard, Rui.

    Trenér: Francesco Calzona

    Bologna FC: Ravaglia – Posch, Lucumi, Calafiori, Kristiansen – Freuler (C) (83. el-Azúzí), Ndoye (56. Saelemaekers), Aebischer – Urbański (73. Fabbian), Odgaard (56. Orsolini), Zirkzee (73. Castro).
    Náhradníci: Bagnolini, Skorupski – Beukema, Corazza, De Silvestri, M. Ilić, Karlsson, Lykogiannis, Moro.

    Trenér: Thiago Motta

    Rozhodčí: Pairetto – Peretti, Colarossi
    bahis siteleri