Sparta B – Varnsdorf 1:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
1:2 (0:2)
FK Varnsdorf
Neděle 17.03.2024, 10:30 • stadion FK Viktoria Žižkov, Praha • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zdravím všechny fanoušky druhé nejvyšší soutěže! FN:L v sobotu poznala nového lídra, ale od dnešních 10:30 pokračuje dalším soubojem mezi Spartou a Varnsdorfem.
     
    Sparta navázala na skvělou přípravu a na startu jara je stoprocentní! V utkáních proti Prostějovu a Chrudimi brala plný počet bodů, šestkrát skórovala a ani jednou neinkasovala. Svěřenci Luboše Loučky se tak odlepili od sestupových vod a míří do klidnějšího středu tabulky.

    Varnsdorf má opačné starosti, jelikož je poslední se ztrátou dvou bodů na čtrnáctý Žižkov. Severočeši si v generálce na start ligy zastříleli v České Lípě, ale na hřišti Vlašimi ani proti Dukle neskórovali a s Pražany po penaltě v závěru prohráli těsně 0:1.
     
    Vzájemné zápasy však hovoří spíše pro tým ze severních Čech. Na podzim se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2, a přestože předtím doma vyhrála Sparta, oba duely v roce 2022 patřily Varnsdorfu.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha B: Surovčík – Uhrinčať, Ševínský (C), Lilling – Penxa, Okeke, Jonáš, Hodouš – M. Ševčík, Šiler, Hranoš.
    Náhradníci: Nalezinek – Jedlička, Stárek, Šilhart, Váňa, D. Michl.
    Trenér: L. Loučka

    FK Varnsdorf: Vaňák – Ambler, Penc, Kubista (C), Zálešák – Kříž, Dufek – Stránský, Polyák, Kosař – Vojta.
    Náhradníci: Pešl – Vlk, Juzvak, Gembický, Hodek, Adeleke, Podzimek.
    Trenér: M. Holeňák

    Rozhodčí: Kvítek – Slavíček, Mojžíš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sparta okamžitě převzala iniciativu a pokusila se na vlastní polovině založit útočnou akci. Ačkoliv se jí to nepodařilo, může pokračovat, protože hosté se dopustili útočného faulu.
     
    2
    Vzápětí zůstal v ofsajdovém postavení Šiler, načež Varnsdorf po ztrátě míče dobře napadal rozehrávajícího Ševínského, po jehož zaváhání centroval Stránský jen do Surovčíkových rukavic.
     
    3
    Severočeši začali velmi dobře. Aktivním napadáním dělají Spartě problémy, z čehož pramení také fauly. Jonáš na polovině hřiště raději zatáhl Kosaře, za což je mu odpískán faul.
     
    4
    Centrovaný míč na hranici vápna sparťané odvrátili, a přestože se hra rychle vrátila k jejich vápnu, míč končí v zámezí.
     
    5
    Zajímavý brejk Sparty po levé straně táhl Penx, jehož centr byl sražen na rohový kop.
     
    6
    První ze dvou rohů v krátkém sledu byl odvrácen rychle, načež druhý přízemní centr proletěl až na malé vápno, kde zaskočil i Okekeho, jenž srazil míč pouze vedle branky.
     
    8
    Dvě minuty rozkouskované fauly završila Křížova povedená průniková přihrávka na Zálešáka, ale jeho sprint podél pravé postranní čáry byl marný – pas byl příliš prudký.
     
    10
    Sparta má při rozehrávce problémy, ale Varnsdorf prozatím nedokáže chyby trestat. Ševínský musel hasit centr za obranu, když skluzem odvrátil míč do autu.
     
    11
    Vzápětí je Severočechům odmáván ofsajd. Surovčík tak může rozehrávat od své branky.
     
    12
    Rozhodčí Kvítek byl nucen přerušit hru, když dva hráči Severočechů na polovině hřiště tvrdě dohráli Šilera a po vzájemné srážce se těžce zvedali z trávníku.
     
    13
    Kombinace Sparty narazila na obranný blok na hranici šestnáctky, načež se do brejku vydali hosté, ale dlouhý pas znovu pokryl Ševínský.
     
    14
    Rychlý útok po pravé straně málem přinesl kýžený efekt! Hranoš se prodral až do vápna, ale rychlý výběh Vaňáka vyrazil míč na roh.
     
    15
    Varnsdorf se nepříjemně natlačil na branku Sparty, která měla opět problémy, ale Surovčík s Hodoušem situaci dokázali vyřešit. Vhazuje Sparta.
     
    16
    Stránský dělá na pravé straně domácí defenzivě problémy, ale tentokrát se při jeho slibné akci dostal Jonáš před něj a vynutil si faul.
     
    16
    Sparta okamžitě zahrozila po pravé straně, když se ke střele z hranice vápna dostal Šiler, ale Vaňák se na čáře dobře položil.
     
    17
    Ševčík skvěle vytáhl míč až k vápnu, kde mu po dvou faulech byla ponechána výhoda. Sparta nakonec situaci dohrála, když šel míč napravo k Hodoušovi a jeho přetažený centr usměrnil Penxa hlavičkou k pravé tyči, kam se natáhl Vaňák.
     
    19
    Sparta slušně řeší situace na útočné polovině, ale má potíže se na ni dostat. Rozehrávka je prozatím pomalá a bez nápadu, s čímž si Varnsdorf dokáže poradit.
     
    20
    Ševčík na své polovině skvěle vystihl rozehrávku soupeře, načež nastartoval brejk, ale ten končí v zárodku, jelikož ho Ladislav Dufek (VDF) jasně zatáhl za dres – žlutá karta.
     
    21
    Varnsdorf si znovu zavařil, načež rozběhnutý Šiler zatlačil na stopera a vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    22
    Zajímavá akce domácího týmu. Jonáš dostal míč na hranici vápna, natáhl si ho do středu, ale bohužel jeho prudká střela trefila jen bránícího hráče.
     
    23
    Vanďák se natlačil na obranu Sparty, ale rychle ztratil míč, načež Václav Penc (VDF) ve vzdušném souboji zastavil Šilera nedovoleným způsobem.
     
    25
    Bitvu ve středu hřiště nakonec ukončil faul Okekeho mezi střídačkami, po němž mohou rozehrávat hosté.
     
    26
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Velká radost na straně Severočechů! Varnsdorf sehrál povedenou kombinaci po pravé straně, kterou završil přetaženým centrem do vápna, který jeden z hostů vrátil na penaltu a volný DOMINIK KŘÍŽ prudkou tečovanou střelou otevřel skóre.
     
    28
    Severočeši se znovu vydali do útoku a u levé postranní čáry donutili domácí faulovat. Zajímavá standardka pro hosty.
     
    29
    Vůbec to nebylo špatné! Zajímavý zakroucený míč našel na penaltu, kde se položil Kubista a hlavičkoval jen těsně vedle levé tyče. I kdyby však skóroval, gól by kvůli ofsajdu neplatil.
     
    30
    Tentokrát se ukázala opět Sparta, ale její povedené kombinaci po pravé straně chybělo finální zakončení. Hranoš se přes obránce ke střele nedostal, načež hosté odvrací do autu.
     
    31
    Varnsdorf se sám dostal do úzkých špatnou rozehrávkou, po níž domácí vhazují v blízkosti velkého vápna. Dlouhý aut na přední tyč byl však odvrácen.
     
    32
    Sparta pokračuje v kombinaci u levé postranní čáry, ale Ševínského centr na penaltu odvrací bránící hráč.
     
    32
    Rychlý protiútok Varnsdorfu podél pravé postranní čáry zastavuje taktický faul Tomáše Jonáše (SPB), který je potrestán žlutou kartou.
     
    33
    Severočeši se nedokázali udržet na útočné polovině hřiště, ale následný boj ve středu hřiště přerušil faul Sparty.
     
    35
    Velmi pěkná akce Varnsdorfu! Severočeši využili mezery ve sparťanského defenzivě, za kterou se po pravé straně dostal Stránský a povedenou přihrávkou do vápna pobídl Zálešáka, jehož dobře zakroucená střela byla zablokována.
     
    36
    Akce hostů pokračovala, pořádný rozruch ve vápně však neskončil gólem, střelou ani vymodlenou penaltou – rohový kop.
     
    37
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Adam Ševínský, přichází Matyáš Jedlička.
     
    37
    Kapitán Sparty utrpěl zranění v některém ze soubojů, tudíž musel střídat a Pražané museli ustát dva rohy bez něj – úspěšně. Severočeši se sice dožadovali nastřelené ruky, ale v téhle situaci bez nároku.
     
    38
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Už se radují právem! Nedůrazná defenziva Sparty nechala ve vápně nehlídaného VOJTĚCHA STRÁNSKÉHO, k nemuž propadl míč a na jeho střelu k pravé tyči Surovčík nedosáhl.
     
    39
    Útočnou odpověď Sparty zastavuje ofsajd za polovinou hřiště. Varnsdorf zůstává aktivní a posouvá se na útočnou polovinu, kde Stránského centr končí u Surovčíka.
     
    40
    Severočeši jsou po druhém gólu aktivní, ale jejich další snahu zastavuje útočný faul Polyáka.
     
    41
    Když už se Sparta dostala na útočnou polovinu, nepohlídala si ofsajd.
     
    42
    Sparta se rychle vrátila k vápnu, ale její další ofenzivní pokus pak pro změnu zastavuje útočný faul Hranoše uvnitř šestnáctky.
     
    44
    Varnsdorf dobře zamkl Spartu v její šestnáctce, kam poslal několik centrů, ale všechny následné pokusy Severočechů zablokovali bránící hráči.
     
    45
    Sparta se marně dožadovala odpískání ofsajdu, přesto Varnsdorf nedokázal ofenzivní převahy kolem vápna využít. Centr byl nepřesný.
     
    45+1
    Severočeši zahájili dvouminutové nastavení vysokým napadáním, přičemž Sparta rozehrává velmi trpělivě. Chybí tomu více přímočarosti a odvahy.
     
    45+2
    Zajímavá šance pro Spartu! V závěru poločasu se hnal do útoku Ševčík, kterého podržel Dominik Kříž (VDF). Jasná žlutá karta a přímý kop z atraktivního místa.
     
    45+3
    K exekuci přímého kopu se postavil samotný Ševčík, ale jeho přímý kop byl mizerný. Míč letí vysoko nad branku a Kvítek bere píšťalku do úst.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina zápasu je za námi a výrazně spokojenější bude Varnsdorf, který si odnáší dvougólový náskok. Sparta se trápí v rozehrávce a chybuje, čehož dokázali hosté využít dvěma pěknými gólovými akcemi Dominika Kříže a Vojtěcha Stránského.

    Své šance měli i Pražané, ale když už trefili branku, vylámali si zuby na varnsdorfském brankáři. Svěřenci Luboše Loučky budou muset ve druhé půli výrazně přidat, pokud chtějí pomýšlet na body.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sparta musí přidat, jelikož Severočeši nehráli v první půli vůbec špatně a hlavně mají slibný náskok. Pražané začínají s míčem na kopačkách.
     
    47
    Občas to působí, jako by defenziva Sparty nevěděla, co s Varnsdorfem dělat. Když už se Sparta dostane vysoko, dokáže být nebezpečná, ale s přechodem má velké problémy a dlouhými nákopy jen odevzdává míč.
     
    48
    Ambler si u postranní čáry mezi střídačkami vyšlápl na Hodouše, což sudí posoudil jako nedovolený zákrok.
     
    50
    Okeke skvělou přihrávkou mezi obránce vyslal Šilara, kterého však na polovině hřiště zastavil Jakub Kosař (VDF) – tady byla žlutá jasná.
     
    50
    Z útoku však nic moc nebylo, jelikož se sparťané rychle dopustili ofsajdu.
     
    51
    Vzápětí dobře pracující Stránský využil zaváhání obránce, kterého obral o míč a vysunul na levé straně Vojtu, jehož prudkou střelu na přední tyč odvrací Surovčík na rohový kop.
     
    52
    Varnsdorf nepříjemně zavřel Spartu v její šestnáctce, ale oba střelecké pokusy zablokovali bránící hráči. Vzápětí si Šiler znvou nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    53
    Varnsdorf hraje s větším klidem i díky dvougólovému náskoku, ale nutno uznat, že dneska se vůbec neprezentuje jako poslední tým tabulky – hraje velmi slušně.
     
    54
    Povedená akce Varnsdorfu! Stránský dostal na levé straně míč za obranu, načež z úhlu nastřelil míč na přední tyč, kam si zběhl Vojta a za pomoci teče domácího hráče vybojoval alespoň roh.
     
    54
    Centr zakončil hlavičkou Kubista, ale mířil jen nad branku. Severočeši se ještě marně dožadovali rohu, načež se musí bránit brejku Sparty.
     
    55
    Krásný fotbalový moment! Dufek dostal krásný dlouhý centr za obránce, a protože si dobře pohlídal ofsajdové postavení, mohl pelášit dopředu. Jeho utaženou střelu však Surovčík vyrazil na roh.
     
    56
    Z toho hosté nezahrozili, přesto zůstávají na míči a kombinují na útočné polovině hřiště.
     
    57
    Sparta B právě vstřelila branku!
    Následuje ztráta a rychlý brejk Sparty po pravé straně, který končí centrem do šestnáctky, v jejímž středu zcela nehlídaný VOJTĚCH HRANOŠ zpracoval míč a následně ho poslal pod horní tyč.
     
    59
    Krátce po rozehrávce zůstává na hřišti ležet Penc, jemuž museli asistovat i lékaři. Vypadá to na střídání.
     
    60
    Sparta je po gólu při chuti! Šiler dostal míč za obranu, a jelikož už nebyl v ideální pozici, zkoušel ještě najít Ševčíka – neúspěšně. Severočeši vzápětí odvrátili míč k Hodoušovi, který vybojoval alespoń roh.
     
    61
    Rozehrávka nakrátko domácím vůbec nevyšla, ale Varnsdorf se okamžitě na začátku brejku dopustil faulu. Standardní situace však úspěch nepřinesla, centr na Okekeho odvrátil jeden z bránících hráčů.
     
    62
    Ševčík si udělal z pěti soupeřů ve středu hřiště kužely, ale parťáci na něj nenavázali. Jonášovi nevyšlo zpracování a míč mu bohužel pro domácí odskočil do prostoru, kde už nikdo ze sparťanů nestál.
     
    63
    Dufek po jednom ze soubojů ve středu hřiště zůstal ležet na trávníku, načež mohli hosté po rozehrávce zahrozit – neúspěšně.
     
    64
    Obrana Varnsdorfu pokazila rozehrávku, čehož mohl využít Hranoš, ale tváří v tvář Vaňákovi situaci překombinoval. I když si gólmana hostů položil kličkou do strany, sám se zahnal do úhlu a nakonec jeho střelu na přední tyč Vaňák vyrazil na roh.
     
    65
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Václav Penc, přichází Dominik Gembický.
     
    66
    Zakroucený míč na zadní tyč byl pro gólmana Vaňákových kvalit jednoduchou záležitostí.
     
    68
    Sparta se po pár minutách ticha dostala do další zajímavé akce. Ševčík na útočné polovině skvěle zpracoval vysoký míč a našel napravo Šilera. Ten mu ho vrátil do vápna, kde se domácí hráč zbavil obránce a prudkou střelou prověřil Vaňáka, jenž musel po teči skluzujícího Kubisty zasáhnout ramenem.
     
    70
    Dvojice Šiler – Ševčík je v posledních minutách aktivní a dělá defenzivě Varnsdorfu potíže, ale tentokrát jejich narážečka na hranici vápna končí nepřesnou přihrávkou do zámezí.
     
    Utkání sleduje 524 diváků.
     
    72
    Sparta se na hranici vápna dožadovala faulu poté, co Ambler dobře nastavil tělo soupeři a nedovolil mu projít do vápna. Rozhodčí Kvítek však protesty domácích nevyslyšel a pokračuje se ve hře.
     
    73
    Varnsdorf velmi dobře zavřel sparťany v jejich vápnu, kam poslal několik nebezpečných centrů, ale ani jeden Surovčíka neohrozil.
     
    74
    Nelson Okeke (SPB) šel do souboje u postranní čáry neohrabaně a jeho skluze je potrestán žlutou kartou.
     
    75
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází David Holoubek,
    ze hřiště odchází Nelson Okeke, přichází Daniel Michl.
     
    76
    Sparta už se pokouší nastartovat závěrečný tlak, ale zatím se jí nedaří otevřít defenzivní postavení Varnsdorfu.
     
    77
    Prudká střela Hranoše z hranice vápna nebyla špatná, jenže Vaňák utaženou střelu dobře viděl a udržel ji ve svých rukavicích!
     
    78
    Ondřej Liling (SPB) u postranní čáry fauloval soupeře, za což by mu sudí Kvítek kartu odpustil, ale následné řeči a protesty už byly zbytečné.
     
    79
    Třetí gól Varnsdorfu visel ve vzduchu! Stránský se na pravé straně dostal ke střele z vápna, která jen proletěla těsně vedle pravé tyče.
     
    80
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Ondřej Podzimek,
    ze hřiště odchází Matyáš Vojta, přichází Jakub Hodek.
     
    81
    Stránského střela však opustila hrací plochu také díky teči sparťanského obránce, díky čemu Varnsdorf rozehrál rohový kop. Ve vápně domácích bylo rušno, ale k zakončení nakonec nedošlo.
     
    83
    Krásný fotbalový moment! Stopeři Sparty se vůbec nepochopili, čímž otevřeli ulici pro Gembického, jehož lehké zakončení k levé tyči vyškrábl Surovčík špičkou své kopačky na rohový kop.
     
    84
    Skvělý Surovčík si připisuje další fantastický zákrok! V nepřehledné situaci na malém vápně zakončoval Podzimek, ale gólman Sparty se na brankové čáře roztáhl a míč zastavil – rohový kop.
     
    85
    Varnsdorf není ustrašeně zalezlý, naopak se tlačí za rohodujícím gólem! Tlak kolem vápna Sparty je teď enormní, ale série rohů a centrů další zakončení nepřinesla.
     
    86
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Vojtěch Hranoš, přichází Lukáš Váňa,
    ze hřiště odchází Petr Hodouš, přichází Filip Šilhart.
     
    87
    Zajímavý brejk Varnsdorfu po levé straně táhl Gembický, kterého však zastavuje ukázkový skluz Uhrinčaťa. Aut pro hosty.
     
    89
    Sparta se postupným útokem dostala až k vápnu, kam přiletěl centr z pravé strany a nedůrazně hlídaný Liling usměrnil míč jen vedle levé tyče!
     
    90
    Sparta si na levé straně vybojovala rohový kop, načež byl ve vápně odpískán útočný faul na gólmana.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty, v jejichž úvodu Daniel Michl (SPB) fauloval u postranní čáry a daruje hostům cenné vteřiny.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Martin Ambler, přichází Andrij Juzvak,
    ze hřiště odchází Vojtěch Stránský, přichází Matěj Vlk.
     
    90+2
    Centr do vápna si našel Surovčík, který tak může rozjet jednu z posledních příležitostí zahrozit.
     
    90+3
    Au, au, au. Tvrdý souboj na polovině Sparty končí důrazným zákrokem Filipa Šilharta (SPB), jenž velmi tvrdě dohrál hlavičkujícího soupeře a vidí červenou kartu.
     
    90+4
    Varnsdorf po rozehrávce ztrácí míč nepřesnou přihrávkou do autu, načež má Sparta poslední příležitost zaútočit.
     
    90+5
    Sparta má zřejmě po šancích, jelikož se Váňa dopustil na útočné polovině faulu a Varnsdorf už je blízko vítězství.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hotovo! Varnsdorf slaví velmi cenné vítězství, které si však objektivně zasloužil. V atraktivním utkání si vybudoval dvougólový náskok, na nějž domácí zareagovali trefou Vojtěcha Hranoše, která už ale na porážce nic nezměnila.

    Sparta B je tak poprvé na jaře poražena, zatímco Severočeši se dostávají ze sestupových příček.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:10. (12:24:53)

    Daniel Ryl

    Branky: 57. Hranoš – 26. Kříž, 38. Stránský

    Karty:   32. Jonáš (SPB), 74. Okeke (SPB), 78. Lilling (SPB), 90+1. D. Michl (SPB) – 20. Dufek (VDF), 23. Penc (VDF), 45+2. Kříž (VDF), 50. Kosař (VDF)   90+3. Šilhart (SPB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:10.
    AC Sparta Praha B: Surovčík – Uhrinčať, Ševínský (C) (37. Jedlička), Lilling – Penxa, Okeke (75. D. Michl), Jonáš, Hodouš (86. Šilhart) – M. Ševčík (75. Holoubek), Šiler, Hranoš (86. Váňa).
    Náhradníci: Nalezinek – Stárek.

    Trenér: L. Loučka

    FK Varnsdorf: Vaňák – Ambler (90+2. Juzvak), Penc (65. Gembický), Kubista (C), Zálešák – Kříž (80. Podzimek), Dufek – Stránský (90+2. Vlk), Polyák, Kosař – Vojta (80. Hodek).
    Náhradníci: Pešl – Adeleke.

    Trenér: M. Holeňák

    Rozhodčí: Kvítek – Slavíček, Mojžíš

    Diváci: 524
    bahis siteleri