Arsenal – Bournemouth 3:0 (kon.) | Brentford – Fulham 0:0 (kon.) | Burnley – Newcastle 1:4 (kon.)
Sheffield Utd. – Nottingham 1:3 (kon.) | Manchester City – Wolverhampton 5:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:0 (1:0)
AFC Bournemouth
Sobota 04.05.2024, 13:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
    90+7. Declan RICE - 3:0
     
    90+7
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Ødegaard rozvinul rychlý protiútok přihrávkou na Jesuse. Brazilce ze druhé vlny doplnil DECLAN RICE a z místa vedle malého vápna propálil u bližší tyče stojícího Traverse.
     
    90+5
    Rayovi vyšel poněkud riskantní výběh na okraj vápna. O pár sekund později si Christie vyšlápl na Ødegaarda jako památku na tento souboj si odnesl žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Romain Faivre.
     
    89
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Adam Smith, přichází Max Aarons.
     
    87
    Tomijasu zajistil pro Arsenal standardku. Ødegaard si dvakrát vyměnil balon s Martinellim a teprve potom ho vzduchem poslal do vápna. Havertz míč připravil pro Gabriela a jeho nádhernou trefu k vzdálenější tyči znegoval správně posouzený ofsajd zmiňovaného Havertze.
     
    86
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Gabriel Jesus.
     
    84
    Havertz byl dohrán Adamem Smithem. Kapitán Bournemouthu vyšel z tohoto souboje s připsaným faulem a žlutou kartou navrch.
     
    81
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Gabriel Martinelli.
     
    80
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Marcos Senesi, přichází Enes Ünal.
     
    77
    Část stadionu už slavila gól na 3:0. Partey dal míč do typického náběhu Saky, z jehož přihrávky pod sebe zasáhl Ødegaard vnější síť.
    73. Neuznaný gól Billinga
     
    73
    Tomijasu přizvedl Senesim centrovaný míč vysoko do vzduchu. Solankem atakovaný Raya balon vyboxoval ke Christiemu a jeho ránu odraženou od břevna duchapřítomně dorazil do sítě střídající Billing. Radost z vyrovnání Bournemouthu sebral rozhodčí David Coote, který patrně pískal útočný faul na gólmana.
     
    71
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Alex Scott, přichází Philip Billing.
     
    70
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Gunners zlomili odpor Bournemouthu důležitým gólem na 2:0! Celá akce začala u Saky, který v souboji s Ouattarou noblesně zpracoval nákop Whitea. Postupně ho doplnili i další fotbalisté a Rice z otočky posunul míč k LEANDRU TROSSARDOVI, který se krásně trefil na zadní tyč do protipohybu Traverse.
     
    60
    Za úder rukou do Senesiho hlavy spatřil žlutou kartu i Kai Havertz.
     
    59
    Dango Ouattara byl při vyvážení míče srovnán se zemí Parteym. Ghanský záložník Arsenalu to měl i za žlutou kartu.
     
    49
    Ztrojený Havertz si dobře pokryl balon a ještě ho zvládl předat Sakovi, u kterého naopak nebyl žádný hráč Bournemouthu. Saka se rozhodl střílet z první a trefil jen střední část branky, kterou Travers dokázal pokrýt.
    45. Bukayo SAKA - 1:0
     
    45
    Arsenal právě vstřelil branku!
    BUKAYO SAKA ze značky penaltového kopu nepochybil. Travers se hnul do špatné strany a Sakově šestnáctému gólu v sezóně už nic nebránilo.
     
    41
    Havertz sladil náběh s průnikovou přihrávkou Ødegaarda. Travers ho při závěrečné kličce levou nohou podrazil a Coote po chvilce váhání nařídil penaltu!
     
    38
    Ani teď Gunners gól nedali! Ødegaardův nadýchaný balón byl Havertzem sklepnut od zadní čáry do výhodnější pozice. Jmenovitě v ní stál Rice, kterému se vypálená rána vykroutila za pravou tyč.
     
    22
    Tomijasu sklepával Ødegaardovu standardku pod sebe. Parteyho v danou chvíli nikdo nehlídal, nicméně Ghaňanova prudká rána proletěla vysoko nad břevnem.
     
    21
    Hosté absolutně nestíhají. Lewis Scott špatně načasoval skluz a za vyrušení pronikajícího Trossarda obdržel první žlutou kartu zápasu.
     
    21
    Takehiro Tomijasu se na základě Sakova rohového kopu dostal k hlavičce u vzdálenější tyče. Travers byl bez šance, nicméně balon byl zastaven jedním z jeho kolegů stojících na brankové čáře.
     
    20
    Saka zase úřadoval na pravé straně. Bez souboje se prodribloval do palebné pozice a zprava nechal vyniknout dobře postaveného Traverse. Byla to už desátá domácí střela za dvacet minut hry.
    19. Saliba před Traversem neuspěl
     
    19
    Saliba vyrazil na ofenzivní dobrodružství. Po přihrávce Saky si před rohem malého vápna přehodil balon na levačku a zblízka trefil tělo Traverse, zatímco dorážka Trossarda šla mimo tři tyče.
     
    13
    Havertz dostal skvělý pas do vápna. Ve společnosti Senesiho se rychle zhotovil ke střele z levé strany a Travers musel poprvé do akce nedaleko od bližší tyče.
     
    9
    White na křídle vypomohl obsazenému Haverzovi. Převzal míč do tandemu a zprava ho poslal před malé vápno, kde Trossard rovněž ztroskotal na dobře postaveném bloku.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45. Saka (pen.), 70. Trossard (Rice), 90+7. Rice (Jesus)

    Karty:   59. Partey (ARS), 60. Havertz (ARS) – 21. Scott (BTH), 84. Smith (BTH), 90+5. Christie (BTH)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 15:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 16:12.
    Arsenal FC: Raya – B. White, Saliba, Magalhães, Tomijasu – Ødegaard (C), Partey, Rice – Saka (86. Jesus), Havertz, Trossard (81. Martinelli).
    Náhradníci: Ramsdale – Kiwior, Zinčenko, Vieira, Smith Rowe, Jorginho, Nketiah.

    Trenér: Mikel Arteta

    AFC Bournemouth: Travers – Smith (C) (89. Aarons), Zabarnyj, Senesi (80. Ünal), Ouattara – Cook, Christie – Semenyo, Scott (71. Billing), Kluivert (89. Faivre) – Solanke.
    Náhradníci: C. McKenna, N. Neto – Hill, Kinsey-Wellings, Sadi.

    Trenér: Andoni Iraola

    Rozhodčí: Coote – Wood, Scholes

    Diváci: 60 348
    bahis siteleri