Le Havre – Štrasburk 3:1 (kon.) | Monaco – Clermont Foot 4:1 (kon.) | Méty – Rennes 2:3 (kon.)
Brest – Nantes 0:0 (kon.)
konec
FC Méty
2:3 (2:1)
Stade Rennes
Sobota 04.05.2024, 19:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rennes otočilo stav zápasu na svou stranu, čímž potvrdilo roli favorita a v tabulce se posunulo na sedmou příčku zápasu. Rozhodně se bude hodně mluvit o přísné penaltě, které Arnaud Kalimuendo výrazně přidal. Ale také o červené kartě, kdy Georges Mikautadze pouze zůstal stát a soupeř do něj vrátil. Troufám si říct, že hlavní sudí pochybil a nebyl to jeho nejlepší odpískaný zápas. Méty hrály velmi dobře, bodovat si zasloužili, ale bohužel...

    Tímto se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:04:22)
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+11
    Hostující celek zastavil soupeře, když se balonu chopil Enzo Le Fée. Rennes pak už nikam nespěchalo a drželo míč na vlastní polovině.
     
    90+9
    Na hrací ploše zůstal ležet Arthur Theate, kterého trápí křeče. Znovu se tak hrát chvíli nebude.
     
    90+7
    VAR přivolal rozhodčího, protože mu rozhodnutí přišlo jako pochybení. Hlavní rozhodčí si ale stál za svým. No, tak tohle byla pořádně přísná červená karta...
    90+5. Červená karta
     
    90+5
    Přímo do sprch zamířil Georges Mikautadze, který se postavil soupeři a srazil autora třetí trefy.
    90+3. Arnaud KALIMUENDO - 2:3
     
    90+3
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Jeden z domácích hráčů ztratil míč na útočné polovině, čímž soupeře pustil do rychlé protiakce. Bertuğ Yıldırım přihrál na pravou stranu, odkud se ARNAUD KALIMUENDO vydal do vápna. Všiml si vybíhajícího brankáře a zamířil do horní poloviny brány – 2:3. Asistence: Bertuğ Yıldırım.
     
    90+2
    Na levé straně vykoupal dva soupeře Didier Lamkel Zé, jenž byl zastavený až zatažením za ruku. Centr před branku poslal Fali Candé, který nepřekopl ani prvního soupeře v šestnáctce.
     
    90+1
    Utkání se bude nastavovat minimálně o osm minut.
     
    90
    Méty hrají koncovku normální hrací doby skvěle. Nacházejí se daleko od vlastní branky a ještě drželi dlouhou dobu balonu. Vše překazil až další nedovolený zákrok, po němž přišla další strkanice.
     
    88
    Didier Lamkel Zé si míč pokryl tělem a byl dlouhou dobu okopávaný. Rozhodčí hru přerušil a přisoudil míč domácímu celku.
     
    87
    Střídání v týmu FC Méty:
    ze hřiště odchází Pape Amadou Diallo, přichází Didier Lamkel Zé.

    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Désiré Doué, přichází Ibráhím Saláh.
     
    87
    Střídání v týmu FC Méty:
    ze hřiště odchází Arthur Atta, přichází Danley Jean Jacques,
    ze hřiště odchází Lamine Camara, přichází Cheikh Tidiane Sabaly.
     
    86
    Hostující celek znovu obléhal soupeřovu šestnáctku, ovšem ani nyní se do ní nepodíval. Domácí vyrovnaný stav brání zuby nehty.
     
    84
    Arnaud Kalimuendo se znovu hnal za obranu soupeře, avšak cestu mu zamezil Ismaël Traoré. Balonu se tak chopil brankář, jenž celou situaci dořešil.
     
    84
    Střídání v týmu FC Méty:
    ze hřiště odchází Ablie Jallow, přichází Kevin Van Den Kerkhof.
     
    83
    Za balonem se tlačil Pape Amadou Diallo, který si vypomohl faulem. Hráči v bílých dresech znovu rychle míří na druhou stranu hřiště.
     
    81
    Bertuğ Yıldırım nechtěl nechat domácího brankáře rozehrát, a tak byl trefený balonem. To znovu rozvířilo emoce na hrací ploše.
     
    80
    Benjamin Bourigeaud trefil soupeře ve zdi, podobně také skončil Enzo Le Fée. A do třetice to zkoušel Adrien Truffert, jenž mířil do šibenice, ale Alexandr Úkíddžá vytáhl další parádní zákrok.
     
    79
    Velkou rychlost nabral Arnaud Kalimuendo, který byl atakovaný Kévinem N'Doramem. Hostující útočník šel znovu ochotně na zem a Rennes bude rozehrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    78
    Domácí trenér není spokojený s rozhodnutím sudích. Balon putoval na levou stanu, kde byl osamocený Pape Amadou Diallo, ale rozhodčí hru ještě jednou přerušil.
     
    77
    Znovu se hraje, jelikož hlavní rozhodčí žádal hlasatele, aby promluvil k divákům, kteří vhodili na hrací plochu několik kelímků.
     
    75
    Po vyrovnávací trefě vznikla mela o balon, po které Arthur Theate skončil na hrací ploše. On a také Christophe Hérelle viděli žlutou kartu.
    73. Benjamin BOURIGEAUD - 2:2
     
    73
    Rennes právě vstřelilo branku!
    K pokutovému kopu se postavil BENJAMIN BOURIGEAUD, jenž mířil k pravé tyči. Tam se vydal také Alexandr Úkíddžá, ale na balon nedosáhl – 2:2.
     
    71
    Žlutá karta pro tým FC Méty (Ismaël Traoré).
    71. Penaltový zákrok
     
    71
    Pokutový kop pro hostující celek! Před branku se dral Arnaud Kalimuendo, jehož atakoval Ismaël Traoré. Domácí útočník situaci nechtěl situaci ustát a rozhodčí překvapivě nařídil penaltu.
    69. Pape Amadou Diallo (MTZ)
     
    69
    Neskutečný obranný zákrok stopera Rennes! Georges Mikautadze přihrál na levou stranu vápna, odkud brankáře obstřelil Pape Amadou Diallo. Ovšem celou situaci doběhl Arthur Theate, jenž hlavou balon vytěsnil na roh.
     
    68
    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Amín Gújrí, přichází Bertuğ Yıldırım,
    ze hřiště odchází Alidu Seidu, přichází Guéla Doué.
     
    67
    Lamine Camara se dral u postranní čáry k míči, ovšem Arthur Theate si před něj dal tělo a nechal se faulovat. Hra se znovu otáčí na druhou stranu.
     
    65
    Velké potíže měl Fali Candé, který jako poslední hráč sváděl souboj s útočníkem. Nakonec si vypomohl přihrávkou k brankáři.
     
    64
    Hostující celek rozehrával rohový kop, po kterém hlavou zakončoval Christopher Wooh. Jeho hlavičku zastavil Arthur Atta, avšak rozhodčí nařizuje odkop od branky.
     
    63
    Rennes už vyslalo v dnešním utkání čtrnáct střel a šest z nich mířilo na branku. Zatímco Méty vystřelily čtyřikrát a třikrát mezi tři tyče.
     
    62
    Arnaud Kalimuendo se chtěl dostat k zakončení, ale měl kolem sebe tři soupeře, a tak padl na trávník a chtěl pokutový kop. Akce hostů pokračovalo a Amín Gújrí z velmi dobré pozice mířil doprostřed branky, kde byl připravený Alexandr Úkíddžá.
     
    61
    Třicet minut a nastavení zbývá do konce zápasu. Rennes stále prohrává o jedinou trefu, ovšem k šancím se po přestávce nedostává.
     
    60
    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Enzo Le Fée.
     
    59
    Benjamin Bourigeaud se pokoušel o kolmou přihrávku za obranu. Jenomže dobře postavený Ismaël Traoré balon zastavil. Za malou chvíli bude Rennes poprvé střídat.
     
    58
    Pape Amadou Diallo a Georges Mikautadze kombinovali na pravé straně. Ovšem druhý jmenovaný dal pomalou přihrávku, a tak se faulem provinil Arthur Atta.
     
    57
    Rennes dlouho obléhalo vápna soupeře, ale před branku se nedostalo. Z velké dálky zakončoval Arthur Theate, jenž mířil vysoko nad bránu.
     
    56
    Arnaud Kalimuendo si pustil míč kolem těla na narazil do těla připraveného stopera. Rennes znovu kombinuje na útočné polovině.
     
    54
    Hostující celek se znovu snadno přesunul před šestnáctku soupeře. Ovšem velmi těžko se dostává před branku, odkud by si vypracoval stoprocentní příležitosti.
     
    52
    Georges Mikautadze se snažil projít před branku, což se mu nepovedlo, ale vybojoval alespoň rohový kop. Ten rozehrál Ablie Jallow, jenž na první tyči našel jen soupeře.
     
    50
    Hráči ve vínových dresech mířili na druhou stranu. Fali Candé mířil z velké dálky do pravého spodního rohu branky, kam se Steve Mandanda včas dostal. Hra se přesunula na druhou stranu, avšak Arnaud Kalimuendo mířil nad bránu.
     
    49
    Rychlou kombinaci uprostřed hrací plochy zachytila domácí obrana. Méty se míče zbavily, a tak přišel centr před branku, po němž se nepovedlo zakončit.
     
    48
    Méty měly v prvním poločase dvě střely na branku, obě zastavila síť. Domácí celek je dneska velmi efektivní.
     
    47
    Při pohledu na hrací plochu to vypadá, že ani jedno mužstvo nestřídalo. Ovšem pokud by byl výsledek dlouho stejný, dají se očekávat změny zejména na hostující straně.
     
    46
    Byl zahájený druhý poločas, v němž se jako první míče chopily Méty. Po jejich nákopu vybojoval autové vhazování Pape Amadou Diallo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Zatímco hostující celek byl v prvním poločase aktivnější, tak Méty využily dvou příležitostí. Domácí se před branku soupeře dostávali sporadicky, ale po trefách Georgesa Mikautadzea a Papeho Amadoua Dialla vedou. Rennes byli před zápasem velkým favoritem. Pokud tomu chtějí dostát, musejí po přestávce výrazně přidat. Povede se jim to?
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Domácí hráči se dopustili faulu a Rennes rozehrálo velmi rychle. Ovšem obrana Mét byla znovu postavená a soupeře před branku nepustila.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí bude první poločas nastavovat minimálně o čtyři minuty.
    45. Pape Amadou Diallo - 2:1
     
    45
    Méty právě vstřelily branku!
    U půlící čáry podskočil míč Arthur Theate, a tak se k vápnu vydal Georges Mikautadze. Jeho přihrávka mířila k penaltovému puntíku, kde byl v náběhu PAPE AMADOU DIALLO. Na zakončení domácího útočníka si Steve Mandanda sáhl, avšak obdrženou branku neodvrátil – 2:1. Asistence: Georges Mikautadze.
     
    43
    Do vápna se vydal Adrien Truffert, který byl na hranici vápna atakován soupeřem. Krajní obránce soupeře přeskočil a simuloval pád, za což viděl žlutou kartu.
     
    41
    Je to potvrzené, autorem vyrovnávacího gólu je Amín Gújrí. Statistici trefu neposoudili jako vlastní branku.
     
    39
    Zraněným hráčem byl Lamine Camara, který už odchází za postranní lajnu. Střetnutí tak bude moc pokračovat.
     
    38
    Z větší vzdálenosti vystřelil Ablie Jallow, jehož pokus byl zaprvé slabý, ale také hodně nepřesný. Na trávníku zůstal sedět někdo z domácích, jenž potřebuje ošetření.
     
    37
    Individuálně to vyzkoušel Georges Mikautadze, kterému ale nevyšla poslední klička. Rennes vyrazilo do protiakce, kterou domácí překazili.
     
    36
    Hráči ve vínových dresech jsou stále častěji u balonu. Ovšem jenom těžko se dostávají k vápnu soupeře.
     
    36
    Na pravé straně podstoupili běžecký souboj Georges Mikautadze s Arthurem Theatem. Úspěšnější byl obránce, jenž si vypomohl přihrávkou k brankáři.
     
    35
    Domácímu mužstvu nevyšel nákop po pravé straně. Ovšem vrátil se k míči a kombinací se bude chtít dostat výše.
     
    33
    Alidu Seidu neprošel u lajny přes soupeře. Domácí celek tak mohl vyrazit do otevřené obrany, jenomže zastavila ho nepřesná nahrávka.
     
    32
    Po dlouhé době domácí kombinovali na útočné polovině, ovšem sami se vyhnali zpátky. Dokonce museli začít od vlastního brankáře.
     
    30
    Na druhou stranu si přeběhl Benjamin Bourigeaud, jenž chtěl zakončovat na zadní tyčku. Avšak domácí brankář vytrčil nohu a znovu zastavil míč.
    29. Terrier pořádně protáhl domácího brankáře
     
    29
    Z dobrých dvaceti metrů natáhl ke střele Martin Terrier, jehož pokus letěl do pravého spodního branky. Ovšem Alexandr Úkíddžá vytáhl parádní zákrok a drží Méty ve hře.
     
    27
    Dnešní utkání se hraje za hustého deště, hráči tak jsou promočení na kost. Pokračujeme druhou polovinou úvodní části hry.
     
    26
    Velmi dobře hraje Benjamin Bourigeaud, který znovu chtěl centrovat, ale Méty míč zachytily. Na druhou stranu se vydal Ismaël Traoré a byl faulovaný.
     
    25
    Celá situace se ještě prohlížela na videu, a tak rozehrání chvíli trvalo. Ovšem i rozhodčí u VARu celou akci posvětil, a tak je vyrovnáno. Uvidíme, zda si gól nakonec nepřipíše přímo Amín Gújrí.
    23. Amín GÚJRÍ - 1:1
     
    23
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Centr z pravé strany byl sražený na hranici vápna, odkud vystřelil AMÍN GÚJRÍ. Balon mířil doprostřed branky, kde byl připravený Alexandr Úkíddžá zasáhnout. Ovšem těsně před ním srazil Christophe Hérelle míč přesně k pravé tyči. Asistence: Martin Terrier.
     
    22
    Odvrácený centr si na hranici vápna našel Amín Gújrí, jenž nepropálil obrannou hráz soupeře. Následně to zleva vápna zkoušel Benjamin Bourigeaud, avšak Alexandr Úkíddžá vyrazil na další roh.
     
    21
    Rennes kombinovalo na útočné polovině a následně přišla přihrávka do vápna, odkud okamžitě střílel Benjamin Bourigeaud, jenž vybojoval rohový kop.
     
    20
    Hostující celek byl před dnešním zápasem favoritem a jeho papírové předpoklady jsou trochu více zmuchlané. Ovšem do konce zápasu ještě zbývá dostatek času.
    17. Georges MIKAUTADZE - 1:0
     
    17
    Méty právě vstřelily branku!
    Jelikož jsme napsal, že domácí směrem dopředu neexistují, tak mě záhy vyvedli z omylu! Ablie Jallow na levé straně vysunul míč kupředu, kam se vydal útočník. A protože Steve Mandanda zůstal na půl cesty z branky, tak ho z velké dálky GEORGES MIKAUTADZE přehodil – 1:0. Asistence: Ablie Jallow.
     
    16
    Zatím sledujeme fotbalovou nudu, ani jedno mužstvo se k šancím nedostalo. Rennes zakončilo zpoza vápna, ale pokus byl nepřesný. Pokud se budeme bavit o domácích, ti dopředu téměř neexistují.
     
    15
    Za vápnem si našel střeleckou pozici Amín Gújrí, jehož zakončení mířilo nad branku domácího celku.
     
    14
    Arthur Atta se snažil přihrávat mezi obránce do vápna. Jenomže to mu vůbec nevyšlo, a tak hrál Steve Mandanda, po jehož odkopu byli hosté na útočné polovině.
     
    13
    Dlouhý pas Rennes mířil za obranu, kam se rozebíhal také Martin Terrier. Ovšem měl to k míči daleko, a tak se bude rozehrávat od branky.
     
    12
    Zleva odcentroval Adrien Truffert, který hledal spoluhráče před brankou. Balon na hranici vápna přizvedl Christophe Hérelle. Následně chtěl zakončovat Amín Gújrí, avšak soupeři ho odzbrojili.
     
    11
    Zpoza vápna vyslal technickou střelu Alidu Seidu, jehož pokus skončil v rukavicích brankáře. Méty znovu kombinovali na vlastní polovině, ale přišla další laciná ztráta.
     
    10
    Benjamin Bourigeaud rozehrál rohový kop a balon se dlouho motal před brankou. Hlavou chtěl zakončit Fali Candé, ovšem obrana byla znovu dobře postavená.
     
    9
    Na pravé straně vápna se nacházel Benjamin Bourigeaud, jenž chtěl centrovat, ale zblízka trefil ruku soupeře. Žádal si pokutový kop, ovšem za toto se penalta nepíská.
     
    8
    Další série soubojů se odehrávala kolem středového kruhu. Až po odkopu domácího celku se Rennes ujalo míče a kombinovalo mezi obránci.
     
    7
    Hostující celek zpomaluje kombinaci, protože soupeř byl znovu dobře rozestavený. Ke střele se nedostal Martin Terrier, jenž si hledal pozici kousek za vápnem.
     
    5
    Pape Amadou Diallo přespritoval soupeře a odcentroval na zadní tyčku, kde na balon nedosáhl Steve Mandanda. Ovšem v dobrém prostoru nebyl nikdo ve vínovém dresu.
     
    4
    Hráči v bílých dresech byli v pokutového území soupeře. Avšak obrana Mét byla dobře rozestavená a balon získala zpátky.
     
    3
    Dlouhý pas mířil na levou stranu, kde ho nemohl dostihnout Pape Amadou Diallo. Sledujeme zatím souboj, který se odehrává ve středu hřiště.
     
    2
    Hostující celek zachytil míč na vlastní polovině a rychle přešel přes polovinu hrací plochy. Jenomže Martin Terrier dal nepřesnou přihrávku na pravou stranu.
     
    2
    Do dnešního utkání nastoupily Méty ve vínových dresech, naopak Stade Rennes hraje v bílé sadě.
     
    1
    Jdeme na to, jelikož hlavní rozhodčí pan Baquet dal pokyn k zahájení zápasu. Jako první se balonu chopili hosté, ovšem Alidu Seidu poslal míč mimo hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Úkíddžá – Colin, I. Traoré (C), Hérelle, Candé – L. Camara, N'Doram, Atta – Jallow, Mikautadze, P. Diallo.
    Náhradníci: Dietsch – Jacques, Kouao, Lamkel Zé, Lô, Sabaly, I. Sané, S. Sané, Van Den Kerkhof.
    Trenér: Boloni.

    Stade Rennes: Mandanda (C) – Seidu, Wooh, Theate, Truffert – D. Doué, Gújrí, Matusiwa, Bourigeaud – Kalimuendo, Terrier.
    Náhradníci: Gallon – Blas, G. Doué, Le Fée, Omari, Rieder, Saláh, Santamaría, Yıldırım.
    Trenér: Stephan.

    Rozhodčí: Baquet – Pacalli, Mouysset.
     
    V dnešním utkání budeme sledovat střetnutí dvou soupeřů, kterým se v posledním týdnu vůbec nedaří. Méty bojují o záchranu v nejvyšší francouzské lize. Zatím se nacházejí na šestnáctém místě, když zaznamenaly devětadvacet bodů. Domácí celek by nyní hrál barážové utkání, na sedmnáctý Lorient má náskok tří bodů. Před letošním ročníkem bylo Rennes považováno za aspiranta na Ligu mistrů, ovšem opak se stal pravdou. Hostující mužstvo potřebuje zabrat, jelikož deváté místo není to, co si fanoušci tohoto klubu přáli. V posledních pěti duelech navíc Rennes hned čtyřikrát prohrálo, a tak potřebuje zabrat.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu, Ligue 1 Uber Eats má na programu už dvaatřicáté kolo. V něm na sebe narazí FC Méty a Stade Rennes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Michal Luxa

    Branky: 17. Mikautadze (Jallow), 45. P. Diallo (Mikautadze) – 23. Gújrí (Terrier), 73. Bourigeaud (pen.), 90+3. Kalimuendo (Yıldırım)

    Karty:   71. I. Traoré (MTZ), 75. Hérelle (MTZ) – 43. Truffert (REN), 75. Theate (REN)   90+5. Mikautadze (MTZ)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:14.
    FC Méty: Úkíddžá – Colin, I. Traoré (C), Hérelle, Candé – L. Camara (87. Sabaly), N'Doram, Atta (87. Jacques) – Jallow (84. Van Den Kerkhof), Mikautadze, P. Diallo (87. Lamkel Zé).
    Náhradníci: Dietsch – Kouao, Lô, I. Sané, S. Sané.

    Trenér: Bölöni

    Stade Rennes: Mandanda (C) – Seidu (68. G. Doué), Wooh, Theate, Truffert – D. Doué (87. Saláh), Gújrí (68. Yıldırım), Matusiwa, Bourigeaud – Kalimuendo, Terrier (60. Le Fée).
    Náhradníci: Gallon – Blas, Omari, Rieder, Santamaría.

    Trenér: Stephan

    Rozhodčí: Baquet – Pacalli, Mouysset
    bahis siteleri