Dukla Praha – Vlašim 5:1 (kon.) | Kroměříž – Sparta B 3:3 (kon.) | Líšeň – Prostějov 0:0 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
5:1 (5:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 04.05.2024, 14:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, děkujeme za pozornost. (15:58:09)
     
    Dnešním zápas je u konce. Dukla potvrdila roli favorita a na domácí půdě uhájila tři body.

    Druhá půle se hrála v mnohem menším tempu než prvního dějství zápasu .Dukla už nebyla aktivnějším celkem a hrozila spíše z brejků. Největší šanci poločasu si vytvořil Matějka, který se v situaci dva na jednoho rozhodl pro razantní střelu, která jen těsně minula pravou tyč hostující branky.

    I Vlašim si vytvořila několik šancí, žádnou už ale nedokázal dovést do úspěšného konce. Hlavy domácím obráncům motal především Osuagwu, i tomu ale přesnost v koncovce chyběla.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Planka si vybojoval míč na polovině a prošel s ní až na hranici domácí šestnáctky, odkud nepřesně pálil.
     
    90+1
    Povedená hostující akce skončila přihrávkou do běhu na Osuagwa, domácí gólman Rada ale přečetl úmysl hráčů z Vlašimi a pro míč si vyběhl.
     
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    90
    Kareem si sklepnul s Bredou a zkusil to z dálky. Domácí branku ale přestřelil.
     
    87
    Zeronik po vybojování míče posunul na Špatenku, který pasem do běhu na pravé křídlo vyslal jednoho ze svých spoluhráčů. Ten si nakonec posunul míč na střed a zpoza vápna se pokusil o zakončení, trefil ale pouze před sebou stojícího obránce.
     
    86
    Na konci nadějně vypadající domácí akce stál Mešanovič, který z hranice šestnáctky jen těsně minul levou tyč vlašimské branky.
     
    85
    Dlouhý pas z hloubi hřiště na Biegona vystihl hlavou domácí obránce Peterka, který navíc založil domácí protiútok.
     
    84
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Filip Špatenka.
     
    83
    Nebezpečně vypadající akci Dukly musel zastavit Dostál, který vystihl přihrávku do běhu vystihl a dokázal odvrátit balón daleko od vlastní branky.
     
    82
    Po hlavičkovém souboji na polovině hřiště zůstal na zemi ležet kapitán hostujícího celku Kulhánek. Podle všeho by ale měl být v pořádku a v zápase by měl pokračovat.
     
    82
    Centr Kareema z pravé strany hřiště nebyl přesný a skončil mimo hrací plochu.
     
    80
    Hostující centr z hloubi pole letěl pouze do míst, kde už byl připravený gólman Rada. Tomu ale míč vypadl z rukavic, musel tak mimo vápno míč rozdat některému z jeho spoluhráčů.
     
    79
    Vondrášek nůžkami uklidil přetažený centr do zámezí. Vlašim ale může v útoku pokračovat.
     
    79
    Pas na nabíhajícího Mešanoviče byl až příliš dlouhý, zkušený domácí střelec míč nedohnal, ten tak skončil v zámezí.
     
    76
    Ludvíček se k odraženému balónu dostal jako první a následně byl jedním z hostujících hráčů zfaulován. Z nadějně vypadající standardní situace ale Dukla nezahrozila, centr od Hory skončil na hlavě prvního obránce.
     
    75
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Daniel Kozma, přichází David Ludvíček,
    ze hřiště odchází Ondřej Ullman, přichází Muris Mešanović.
     
    74
    Pas z hloubi hřiště na nabíhajícího Osuagwu byl příliš dlouhý, míč tak skončil v zámezí.
     
    73
    Rozhodčí nařídil pauzu na občerstvení.
     
    72
    Zápas ztratil na svém tempu, ani jeden z týmů se do útoku příliš nežene.
     
    70
    Výkop Rady skončil až u nabíhajícího Zeronika, jeho centr do vápna se málem svezl až za záda gólmana Vágnera. Balón nakonec těsně přeletěl břevno vlašimské branky.
     
    70
    Po faulu Musila bude Dukla rozehrávat z poloviny hřiště. Do útoku se ale moc nežene.
     
    68
    Po centru Biegona z pravé byl v souboji o míč Bartozs Pikul pozdě a tvrdě dohrál jednoho z domácích obránců. Obdržel za to žlutou kartu.
     
    67
    Na domácí centr od rohového praporku vyskočil jeden z dejvických hráčů. Razantní hlavičkou k levé tyči jen těsně minul.
     
    65
    Centr Kurky od pravého rohového praporku váno Dukly přeletěl a skončil v zámezí za brankou.
     
    65
    Musil se po přihrávce do běhu hnal na domácí branku. Jeho střelu ale dokázal skluzem zablokovat jeden z dobíhajících obránců.
     
    63
    David Planka musel při rodícím se domácím brejku zatáhnout za záchranou brzdu a zfaulovat unikajícího protihráče. Rozhodčí mu za jeho nedovolené počínání udělil žlutou kartu.
     
    63
    Cent mířil na zadní tyč, kde se ale jako první k balónu dostal jeden z domácích obránců. Po chvilce se dostal k míči Osuagwu, který jednomu z obránců nasadil jesle a dostal se k nadějnému centru. Ani ten ale nenašel žádného z hostujících útočníků.
     
    62
    Osuagwu šikovně změnil směr, čímž si vynutil u jednoho z domácích obránců faul. Vlašim tak bude zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    61
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází David Kozel, přichází Jakub Jeřábek,
    ze hřiště odchází Martin Douděra, přichází Jakub Zeronik.
     
    60
    Vlašim se snaží napadat, zatím ale bez zdárného výsledku.
     
    60
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Petr Heppner, přichází Petr Kurka,
    ze hřiště odchází Martin Šubert, přichází Erik Biegon.
     
    58
    Po tvrdém vzdušném souboji zůstal Kozel ležet na zemi. Po krátkém odpočinku se už ale postavil na vlastní nohy.
     
    58
    Kapitán domácího celku Peterka se snažil kombinaci Dukly zrychlit vysokým pasem na levé křídlo, jeho pas byl ale nepřesný a skončil v zámezí.
     
    57
    Další šance Dukly! Na razantní přízemní centr z pravé strany ale žádný z domácích hráčů nedosáhl.
     
    56
    Po souboji na pravém křídle zůstal na zemi ležet Musil, po krátkém přerušení se ale postavil na vlastní nohy a v zápase tak bude pokračovat.
     
    55
    Dukla je po faulu na polovině hřiště v držení míče. S rozehrávkou ale moc nepospíchá.
     
    54
    Osuagwu po souboji ve vápně padl na zem. Vehementně se u rozhodčího domáhá penalty, ten je ale rozhodnutý, že v tomto případě se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    53
    Kareem centrem z hloubi pole zakroutil balón na Osuagwa, ten se ale přes obránce Dukly prosadit nedokázal. K odraženému míči se ale dostal Šubert, akce Vlašimi tak bude pokračovat.
     
    52
    Po nakrátko sehraném rohu seběhl Šubert k rohu domácího vápna a razantním centrem mířil někam do malého vápna. Jako první se ale k balónu dostal jeden z obránců Dukly, který odvrátil míč do bezpečí.
     
    52
    Osuagwu šikovně na pravém křídle prodloužil míč na Pikulu, ten ale nedokázal přes dobíhajícího obránce nacentrovat a vybojoval tak svému týmu alespoň roh.
     
    51
    Po sraženém centru zahrávala Dukla rohový kop. Hora svým centrem na zadní tyči sice dokázal najít Peterku, ten v těžké pozici ale minul.
     
    50
    Planka se snažil v domácím vápně projít okolo dvou obránců, to se mu ale nepovedlo a navíc nastartoval nebezpečně vypadají brejk Dukly. Matějka se sám hnal na středočeskou branku, razantní střelou ale poslal balón pouze vedle bližší pravé tyče.
     
    49
    Dlouhý balón z hloubi hřiště za dukelskou obranu nebezpečí neznamenal .Jako první se k míči dostal jeden z obránců, který hrudí srazil míč gólmanovi.
     
    48
    Osuagwu se po souboji před dejvickým vápnem svalil k zemi. Rozhodčí Zaoral ale tento zákrok neposoudil jako nedovolený.
     
    47
    Zmatek ve vápně Vlašimi, dlouhý aut Hory propadl až před gólmana Vágnera, jeden z hostujících stoperů ale dokázal míč odkopnout do bezpečí daleko od vlastní branky.
     
    46
    Dukla podobně jako Vlašim na začátku míč soupeři odevzdala a zvolila si radši výhodu v podobě tlaku na soupeřovu rozehrávku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už jsou zpět na hrací ploše. Druhý poločas může odstartovat.
     
    První půle je za námi. Dukla v první dějství dnešního zápasu nasázela do hostující branky pět fíků a tři body z dnešního zápasu už má takřka jisté. Vlašim skórovala jednou, když na konci povedené akce stál Musil.

    Dukla do utkán vstoupila velice dobře. Její úvodní tlak vyústil v šesté minutě, kdy si na centr od rohového praporku na bližší tyč naběhl Tomáš Vondrášek, který netradičním způsobem uklidil balón za záda gólmana Vágnera. Pro dlouholetého hráče Teplic se jednalo o první soutěžní branku v dresu Dukly.

    O devět minut později se fanoušci dejvického klubu znovu. Míč se do vlašimské branky opět dostal hlavou, tentokrát po centru z pravé strany skóroval David Kozma. Třetí gól byl v gesci Davida Kozla, ten prošel pravou stranou hřiště a přesně našel nohu nabíhajícího Lukáše Matějky, který z první skóroval.

    Pak se ale prosadili i hosté, konkrétně v 35, minutě. Tadeáš Vachoušek výborným centrem z hloubi hřiště přesně našel Lukáše Musila, který obloučkem překonal dejvického gólmana Radu. Konec poločasu ale opět patřil domácím fotbalistům. Nejdříve v 38, minutě zopakovala Dukla akci jako při třetí brance. Tentokrát ale kličku a centr obstaral Martin Douděra a do listiny střelců se zakončením z první zapsal David Kozel. Pátá domácí branka přišla minutu před koncem základní hrací doby poločasu, po obrovské hrubce ve vlašimské obraně se k míči dostal Lukáš Matějka, jednoduchou kličkou do strany si obešel gólmana Vágnera a skóroval do prázdné.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Kapitán hostujícího celku Kulhánek vyslal dlouhý pas na Šuberta, ten sice vyhrál hlavičkový souboj, nedokázal ale míč už udržet ve hřišti.
     
    44
    Obrovská chyba v hostující obraně! Pas jednoho ze stoperů pod sebe na vlastního gólmana byl příliš pomalý, na hranici vápna se tak k míči dostal LUKÁŠ MATĚJKA, který si jednoduchou kličkou do strany obešel brankáře a skóroval do prázdné.
     
    43
    Už to vypadalo, že se Matějka proplete okolo tří hostujících hráčů. Nakonec ale míč nechal za sebou a byl odzbrojen Šubertem.
     
    41
    Hra je přerušena kvůli zranění jednoho z domácích hráčů. Ten po souboji o míč s Kareemem zůstal ležet na zemi. Rozhodčí tento zákrok ale neposoudil jako nedovolený. To se nelíbilo Tomášovi Vondráčkovi, který za své diskuze s hlavním arbitrem obdržel žlutou kartu.
     
    40
    Vlašim to zkouší dlouhými nákopy. Míč vybojovaný Šubertem skončil až na pravé straně hřiště. Tam se Kareem sice pokoušel o centr, trefil ale pouze před sebou stojícího obránce a nastartoval tím dokonce protiútok Dukly.
     
    38
    Tenhle poločas baví! Další parádní domácí kombinace po pravé straně hřiště, Douděra šikovně obešel jednoho z hostujících obránců a parádním přízemním centrem našel nohu nabíhajícího DAVIDA KOZLA, který z první poslal míč do sítě vlašimské brány.
     
    36
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Tadeáš Vachoušek, přichází Victor Osuagwu,
    ze hřiště odchází Jonáš Kneifel, přichází Bartosz Pikul,
    ze hřiště odchází Chisom Onije, přichází Filip Dostál.
     
    35
    Tohle byla fotbalová paráda v podání Vlašimi! K dlouhému pasu z vlastní poloviny se dostal Šubert, ten se štěstím obešel jednoho z dejvických obránců a na hranici vápna poslal míč pod sebe na Vachouška. Mladý talent parádní centrem našel ve vápně úplně volného LUKÁŠE MUSILA, který obloučkem překonal domácího gólmana.
     
    34
    Hráči Dukly se zlobí. Nabíhající Matějka se po silovém souboji s Onijem svalil k zemi, rozhodčí tento zákrok ale jako nedovolený neposoudil.
     
    33
    U dlouhého balónu za hostující obranu byl jako první stoper Kulhánek, který hrudí poslal míč ke gólmanovi Vágnerovi.
     
    33
    Po delší době mohli zahrozit i hosté. Kareem se prosmýkl po pravé lajně a našel mezi lajnami volného Vachouška. Ten šel v souboji jeden na jednoho s obráncem do kličky, o míč byl ale nakonec připraven.
     
    32
    Kneifel si na polovině hřiště obešel Horu, který ho nakonec byl nucen zfaulovat.
     
    31
    Douděra poslal míč pod sebe na Horu a naběhl si do volného prostoru ve vápně. Douděra jeho nápad pochopil, nedokázal ale dobře určit razanci přihrávky za obranu a míč tak skončil v zámezí brány Vágnera.
     
    29
    Juliska jásá, Dukla skóruje. David Kozel si na pravé straně hřiště kličkou obešel Onijeho a nízkým centrem na přední tyč přesně našel nohu nabíhajícího LUKÁŠE MATĚJKY, který jedním dotykem nasměroval míč za záda gólmana Vágnera.
     
    29
    Kozel se šikovně otočil kolem vlašimských obránců a trochu se štěstím našel na hranici vápna Matějku, který se ale přes obránce nedokázal prosadit ke střele.
     
    28
    Holiš se nečekaně vydal do útoku a vypadalo to nadějně. Po zisku míče na středu hřiště se hnal sprintem do vlašimské šestnáctky, poslední dotyk s míčem před zakončením byl ale moc dlouhý a jeden ze stoperů ho razantním skluzem připravil o míč.
     
    27
    Šubert se teď s Bredou nepochopili, Breda prvnímu jmenovanému poslal přihrávku do protipohybu, míč tak skončil v zámezí.
     
    26
    Rozhodčí rozhodl o pauze na občerstvení.
     
    25
    Musil se šikovně propletl středem hřiště až ho nedovoleným zákrokem zastavil jeden z domácích hráčů.
     
    24
    Po sraženém centru z pravé strany zahrávala Vlašim rohový kop. Nízký centr ale mířil pouze na hlavu prvního obránce, který rybičkou uklidil míč do zámezí. Druhý roh rozhodčí přerušil kvůli útočnému faulu.
     
    23
    Hráči Dukly se teď nedohodli, Kozel sice našel přihrávkou do vápna Vlašimi volný prostor, žádný ze dvou nabíhajících se ale k míči nevydal a ten tak skončil v zámezí za středočeskou brankou.
     
    21
    Šubert si klepl balón na levé straně s Heppnerem a vyslal nebezpečně vypadající centr do prostor penaltového puntíku. Žádný z hostujících útočníků ale na balón nedosáhl.
     
    20
    Dukla po další vlašimské ztrátě kombinovala na vlastní polovině. Hru se rozhodl zrychlit až Vondrášek, na konci kombinace z první stál Douděra, ten na vysoký balón už ale nedosáhl.
     
    20
    Dukla to zkusila dlouhým nákopem. Za balónem se hnal Matějka, který sice dokázal míč ještě stihnout, zpracoval si ho už ale jen v zámezí.
     
    18
    Vlašimská kombinace se dostala až k Plankovi, který chtěl po pravé straně hřiště vyslat jednoho ze svých spoluhráčů, jeho pokus ale nebyl přesný a skončil v zámezí.
     
    17
    Napadání Dukly vyústilo v nedovolený zákrok Vondráška na Kneifla, když si první jmenovaný pomohl ve vzdušném souboji rukou.
     
    15
    Dukla dokázala svůj tlak přetavit v druhou vstřelenou branku! Centr z rohu po Kozlově pokusu sice ještě větší ohrožení brány neznamenal, domácím fotbalistům se ale následně povedlo prokombinovat až na pravé křídlo. Následný centr přesně našel hlavu nabíhajícího DAVIDA KOZMY, který hlavičkou k levé tyči překonal Vágnera.
     
    14
    Po sérii silových soubojů na polovině hřiště dostala k držení míče Dukla. Ve středu hřiště se k míči dostal Douděra, který posunul na Kozla. Dejvický střelec zpoza vápna málem uklidil balón do šibenice. Vágner měl co dělat, aby míč dokázal vyrazit aspoň na roh.
     
    13
    Vlašim v držení míče kombinuje na vlastní polovině.
     
    12
    Vlašim v útoku. Ani jeden z dvou centrů na zadní tyč ale nikoho z hráčů v modrém nenašel.
     
    12
    Dlouhý aut Dukly do vápna Vlašimi branku neohrozil, pro míč si došel brankář Vágner.
     
    11
    Dukla brejk tři na dva řešila přihrávkou na Kozla na pravém křídle. Už to vypadalo, že se dejvický mladík dostane do koncovky, na poslední chvíli ho ale obral o balón jeden z obránců.
     
    9
    Juliska jásá. Vondrášek v těžkém obranném souboji odzbrojil unikajícího hostujícího útočníka, za to si vysloužil od fanoušků pochvalu.
     
    9
    Kozma vybojoval v souboji na soupeřově polovině míč a poslal ho pod sebe na Douděru. Ten sice prošel až na hranici vápna, v obklíčení třech obránců ale nedokázal úspěšně zakončit.
     
    8
    Centr z hloubi pole na nabíhajícího hostujícího hráče Kneifla byl nepřesný, míč skončil až v zámezí a hra tak bude pokračovat odkopem od domácí branky.
     
    6
    Dukla jde do vedení! Na centr od rohového praporku na přední tyč si naběhl TOMÁŠ VONDRÁŠEK, který poměrně netradičně uklidil o břevno vlašimské brány míč za záda gólmana Vágnera. Jedná se o jeho prémiovou branku v dresu lídra druhé ligy.
     
    5
    Na konci domácí kombinace stál Douděra, který z pravé strany poslal míč do vápna. Jako první se k němu ale dostal Onije. Ten míč uklidil do bezpečí daleko od branky.
     
    3
    Juliska se zlobí, tvrdý obranný zákrok na Matějku byl totiž podle části fanoušků faul.
     
    2
    Po silovém souboji svého spoluhráče se k balónu na pravém křídle dostal Douděra, který nikým nehlídán našel pouze hlavu bránícího Kareema.
     
    2
    Dukla kombinuje na vlastní polovině a hledá prostor v pasivní vlašimské obraně.
     
    1
    Douděra musel hasit hostující útok po levé straně hřiště, trajektorii míče ale perfektně vystihl a odhlavičkoval balón do zámezí.
     
    1
    Vlašim odstartovala dnešní utkání dlouhým odkopem k dejvickému gólmanovi Radovi. Míč má tak v držení Dukla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou na trávníků. Domácí dnes nastoupí v klasické rudo-žluté kombinaci, hosté z Vlašimi přijeli v modrém. Utkání během chvíle začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: Rada – Holiš, Vondrášek, D. Hašek – Peterka (C), Douděra, J. Hora, Ullman – Kozel, Kozma, Matějka.
    Náhradníci: Šťovíček – Ludvíček, Mešanović, Moulis, Špatenka, J. Jeřábek, Zeronik.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Heppner, Breda, Kareem – Kulhánek, Musil, Onije, Šubert – Planka, Vachoušek, Kneifel.
    Náhradníci: M. Kolář – Osuagwu, Kurka, Biegon, Li. Pernica, Pikul, F. Dostál.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Libor Kokoška

    Branky: 6. Vondrášek, 15. Kozma, 29. Matějka, 38. Kozel, 44. Matějka – 35. Musil

    Karty:   41. Vondrášek (DUK) – 63. Planka (VLA), 68. Pikul (VLA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4.
    FK Dukla Praha: Rada – Holiš, Vondrášek, D. Hašek – Peterka (C), Douděra (61. Zeronik), J. Hora, Ullman (75. Mešanović) – Kozel (61. J. Jeřábek), Kozma (75. Ludvíček), Matějka (84. Špatenka).
    Náhradníci: Šťovíček – Moulis.

    Trenér: Jiří Vágner, Josef Jinoch

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Heppner (60. Kurka), Breda, Kareem – Kulhánek, Musil, Onije (36. F. Dostál), Šubert (60. Biegon) – Planka, Vachoušek (36. Osuagwu), Kneifel (36. Pikul).
    Náhradníci: M. Kolář – Li. Pernica.

    Trenér: Martin Hyský

    Rozhodčí: Zaoral – Lakomý, Mojžíš
    bahis siteleri