Chrudim – Brno 3:1 (kon.) | Dukla Praha – Žižkov 1:0 (kon.) | Líšeň – Opava 3:0 (kon.)
Táborsko – Jihlava 2:1 (kon.) | Kroměříž – Příbram 0:2 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
3:0 (0:0)
Slezský FC Opava
Sobota 16.03.2024, 15:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Líšeň se zatím v letošním ročníku FNL pohybuje ve středu tabulky. V 18 zápasech získala 24 bodů a aktuálně je jedenáctá. Do jarní fáze vstoupila domácí prohrou 0:1 s Žižkovem, ale následně dokázala stejným výsledkem venku porazit Příbram. Opava je na tom tabulkově o čtyři pozice lépe, ale ve výsledku má pouze o jeden bod více. Jarní fáze jí zatím docela vychází, z šesti možných bodů získala čtyři. Nejdříve porazila doma 1:0 Příbram, následně remizovala 1:1 na Žižkově.
     
    Vzájemné zápasy:

    Opava – Líšeň 2:0 (11.8.2023)
    Opava – Líšeň 1:3 (23.6.2023)
    Líšeň – Opava 0:0 (6.5.2023)
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň 2019: Vajner – Otrísal, M. Jeřábek (C), Sokol, Vlasák, Mionić, Polášek, Gerža, Čermák, Lutonský, Joković.
    Náhradníci: Šulla – Rimovičs, Rolinek, Aldin, Hapal, Raab, Džupenjuk.

    Slezský FC Opava: Číž – Srubek, Janoščín (C), Málek, Omale, Velička, Blecha, Kopečný, Hýbl, Rezek, Přichystal.
    Náhradníci: A. Richter – Kim, Ondráček, Rataj, Helebrand, Vaněček, Pejša.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Líšeň musela na poslední chvíli dělat změny. Na rozcvičce před zápasem se zranil Vlasák, kterého na poslední chvíli nahradil Aldin.
     
    3
    Marek Polášek si parádně v běhu obhodil soupeře, ale pak si míč až moc předkopnul, a utrhnout se obraně nedokázal.
     
    4
    Jaroslav Málek dobře centroval do šestnáctky z pravé strany. Tam si míč našel Filip Blecha, který pálil z voleje placírkou, ale míč poslal hodně mimo branku.
     
    6
    Adrián Čermák to vzal na sebe a pálil z velké dálky. Jeho rána ale skončila až na střeše budovy přilehlé k fotbalovému hřišti.
     
    7
    Poprvé se výrazněji zapojili domácí fanoušci, kteří vystřídali hostující výjezd. Ten čítá asi čtyřicet opavských fanoušků.
     
    8
    Centr z levé strany do pokutového území úspěchem neskončil. V šestnáctce navíc došlo k faulu na jednoho z domácích fotbalistů.
     
    9
    Aldin to vzal na sebe z velké dálky. Jeho rána nebyla špatná, ale brankář Číž ji chytil do náruče. Byla to první střela na branku.
     
    10
    Na druhé straně poslal točený pozemní centr z levé strany jeden z opavských fotbalistů, na který so ale skočil k zemi Tomš Vajner.
     
    11
    Aldin se po jednom ze soubojů skácel k zemi. To by nebyla dobrá zpráva pro Líšeň, která už o jednoho z útočníků přišla na rozcvičce, a právě Aldin byl jeho náhradou. Vypadá to ale, že asi bude schopen pokračovat.
     
    13
    Solomon Omale vybídl k levému rohovému praporku spoluhráče, ten rychle centroval do vápna, ale našel pouze obránce soupeřova týmu.
     
    14
    Velička chtěl hlavičkou vyslat jednoho ze svých spoluhráčů, ale poslal míč až k brankáři Vajnerovi. Ten rozehrál dlouhým výkopem opět na útočnou polovinu.
     
    15
    Nákop Kopečného z pravé strany měl vybídnout Opavské ofenzivní hráče. Místo toho ale míč skončil pouze v náruči brankáře Opavy.
     
    17
    Počasí v Líšni se rapidně změnilo. Zatáhlo se, začalo hodně pršet. Hru to výrazně ovlivnilo.
     
    18
    Líšeň to zkoušela po levé straně, přihrávka na Lutonského ale byla moc rychlá a hráč nedokázal udržet míč před autovou lajnou.
     
    19
    Opava dopředu hodně zvolnila, nyní se dostala na útočnou polovinu po delší době. Nic tam ale nevymyslela. Ani Líšni se však na druhé straně směrem dopředu moc nedaří.
     
    20
    Solomon Omale byl faulován skluzem jednoho z domácích, který vůbec netrefil míč. Sudí odpískal, ale kartu zatím neuděloval.
     
    21
    Líšeň se snažila vysunout Pavla Sokola po levé straně, ale obrana soupeře byla opět velice dobře organizovaná, a průnikovou přihrávku nepovolila.
     
    22
    Rychlý centr z pravé strany poslal jeden z Brněnských na hlavu Jaromíra Srubka, který míč vyhlavičkoval na rohový kop.
     
    23
    Docela dobře rozehrála Líšeň rohový kop. Míč propadl přímo do středu vápna, kde ale všem hráčům v bílých dresech chyběl krok nebo dva.
     
    24
    Patrik Gerža ve vápně soupeře jedním skluzem zasáhl hned dva hráče. Dostává za to žlutou kartu.
     
    24
    Miloš Kopečný dostal žlutou kartu za své nesportovní chování, když seřval jednoho z domácích. Sudí reagoval okamžitě.
     
    26
    Oba týmy nyní v poslední minutě několikrát chybovaly a ztratily míč. Většinou to bylo ve střední části hřiště.
     
    28
    Jeřábek bez faulu vybojoval míč na své polovině, ale po chvíli zkazil přihrávku a zase ho přenechal soupeři. Chyby týmu se hodně kupí.
     
    29
    Lutonský vysunul na pravém křídle Sokola, k tomu se ale rychle seběhl hráče, který mu nedal moc prostoru. Nepustil ho k centru, a Líšeň se tak opět nedostala do zakončení.
     
    30
    Půl hodinka hry je za námi. V úvodních minutách se oba týmy docela dostávaly do šancí, v posledních patnácti minutách jsme toho ale moc neviděli.
     
    31
    Nyní se po delší době dostal jeden z týmů ke střele. Antonio Mionič napřáhl v šestnáctce, ale Jaromír Srubek ránu dobře zablokoval a poslal míč na roh.
     
    32
    Líšeň získala rohový kop, který poslala na malé vápno. Číž neměl lehkou práci, podařilo se mu ale vyskočit nad soupeře a míč vyboxovat.
     
    33
    Blecha nevybíravě fauloval Pavla Sokola, ten se skácel k zemi. Sudí okamžitě odpískal, ale kartu tentokrát nevytáhl.
     
    34
    Opava se dostala k vápnu a kombinovala. Po chvíli ale opět zatáhla hru do obrany a zkusila to znovu.
     
    35
    Na dlouhý centr, který se vznesl z levé strany, a spadl do vápna, si doběhl brankář Tomáš Vajner. Ten ho chytil "do koše" a rychle vyslal na druhou stranu.
     
    36
    Jiří Janoščin dobře zastavil přesným skluzem rozbíhající se akci Líšně po pravé straně. Domácí ale zůstávají u míče kousek od vápna.
     
    37
    Lumír Číž si nyní skočil, a sklouzl se po trávě pro míč, který mířil na malé vápno. Následně ho rychle rozehrál, ale Opava se k vápnu nedostala.
     
    38
    Jakub Přichystal dostal dlouhý pas na pravou stranu, ale nezpracoval si míč ideálně. Musel tak trochu zpomalit, čímž ho obrana soupeře dostihla.
     
    39
    Adrián Čermák pálil asi ze dvaceti pěti metrů. Jeho rána ale opět byla velice nepřesná a mířila až za stadion.
     
    40
    V pokutovém území se k míči dostal Bohdan Velička. Ten si ho nechystal na half-volej a následně pálil, ale Tomáš Vajner ho perfektním skokem vychytal.
     
    41
    Tentokrát byl na polovině faulován Jakub Přichystal. Ten chvíli ležel na trávníku, ale následně se zvedl a byl schopen pokračovat.
     
    42
    Počasí na stadionu se opět vyjasnilo, přestalo pršet a obloha je už modrá. Tak doufejme, že zlepšení počasí přinese i zlepšenou útočnou hru obou celků.
     
    44
    Líšeň se po pár minutách, kdy pouze bránila, dostala opět na útočnou polovinu. Tam ale zatím není schopná najít cestu směrem k brance.
     
    45
    Domácí měli k dispozici volný přímý kop, ale z velké dálky. Rozehrával ho nakrátko Čermák. Po chvíli přiletěl do vápna centr, který ale nikdo nezachytil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Oba celky začaly docela aktivně, ale pak začalo pršet a počasí moc fotbalu nepřálo. Víceméně od té doby už jsme toho směrem dopředu moc neviděli. Největší šancí byla střela Veličky, kterou vyrazil domácí gólman. Na branku si tedy musíme počkat do druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Opava ve druhém poločase začíná hrát dost z obrany. S míčem si často přihrává v rámci své obranné linie.
     
    48
    Jaroslav Málek z levé strany centroval do malého vápna. Tam si ale pro míč bezpečně došel Tomáš Vajner a chytil ho do náruče.
     
    49
    Líšeňští fanoušci se v druhém poločase po chvíli zase probudili. Domácí tým se ale zatím moc na útočnou polovinu nedostává.
     
    Dnešní utkání sleduje 712 diváků.
     
    51
    Gólman hostů si nyní hodně zariskoval. Míč poslal dlouhým výkopem těsně před jedním z domácích fotbalistů.
     
    52
    Opava po faulu soupeře měla k dispozici standardku. Míč byl ale od branky daleko a na přímou střelu to rozhodně nebylo. Opava ale situaci rozehrála dost dobře, míč byl ve vápně prodloužen a Jaromír Srubek parádně zakončil k tyči. Jenže gól uznán být nemohl, předcházel mu totiž ofsajd.
     
    53
    Na druhé straně si standardní situaci vyzkoušela taky i Líšeň, ovšem po centru z levé strany do vápna míč pouze vyhlavičkovali domácí pbránci.
     
    54
    Líšeň se nyní snažila prokombinovat dopředu kolem půlící čáry. Nakonec to řešila dlouhým pasem na Poláška, který ale míč nemohl dohnat.
     
    55
    Jakub Rezek pokračoval po levé straně k vápnu, ale pak si předkopnul míč a ztratil ho, a téměř ihned poté ještě fauloval.
     
    56
    Přichystal parádně potáhl míč podél levé lajny a dostal se za obranu. Následně ho přenesl na zadní tyč dobíhajícímu Filipu Blechovi, který mířil pod víko, ale Vajner se vytáhl a míč vyškrábl.
     
    57
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 ().
     
    59
    Líšeň zabrzdil v pokračování k brance útočný faul. Dopustila se ho u levé autové lajny. Opava tak jednoduše získala míč.
     
    60
    Hodina hry je za námi. V druhém poločase, ani v celém zápasu, jsme zatím gól stále neviděli. Opava už ale měla druhou velkou příležitost.
     
    61
    Rohový kop Líšni moc nevyšel. Míč byl vyhlavičkován hostující obranou.
     
    62
    Jakub Rezek obdržel žlutou kartu za nevybíravý faul na obranné polovině. Soupeře velice nehezky přišlápl.
     
    63
    Líšeň právě vstřelila branku! Domácí se ujímají vedení, a to opravdu stylově. Po faulu Rezka, který obdržel žlutou kartu, měli domácí k dispozici volný přímý kop. Ten si vzal na starost PAVEL SOKOL. Míč parádní ránou zatočil do víka, o které se míč otřel do branky.
     
    64
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Patrik Gerža, přichází Martin Rolinek.
     
    66
    Před Rolinkem uklouzl protihráč, a fotbalistovi, který před chvílí na hřiště přišel, se na pravé straně otevřelo hodně prostoru. Nakonec mu ale pod nohy skočil jiný Opavský, který ho čistě o míč obral.
     
    67
    Adrián Čermák se dostal až na pravé křídlo, odkud se snažil míč poslat dlouhým centrem na zadní tyč. To mu ale vůbec nevyšlo, a centroval téměř až za ochrannou síť.
     
    68
    Opava se po hodně dlouhé době dostala k vápnu soupeře, ale branku zase neohrozila. Tentokrát pouze míč dostala do autu, a musela rychle zpět.
     
    69
    Opava vstřelila další gól, který nebyl uznán. Tentokrát po dlouhém, ale přízemním centru z pravé strany. Jeden z hostů míč dokázal prodloužit do sítě, ale jednalo se opravdu o jasný ofsajd.
     
    71
    Líšeň měla dobrou šanci ve vápně, jeden z hráčů posílal míč od čáry na střed, ale nepřesnou přihrávkou ho poslal přímo na kopačky hostí. Ti ho ztratili, ale domácí se pak dopustili faulu.
     
    72
    Číž si došel pro míč, ale pak se mu úplně nevydařil výkop. Míč poslal na kopačky domácích, kteří ale nebyli v pozici, ze které by nějak rychle ohrozili branku.
     
    73
    Rezek vymyslel velice dobrou přihrávku, kterou dokázal z levé strany uvolnit do vápna Veličku. Průnikový pas byl ale až příliš dlouhý, a tak si pro něj dokázal doběhnout opravdu těsně před Veličkou brankář Vajner.
     
    75
    Střídání v týmu Slezský FC Opava:
    ze hřiště odchází Jakub Rezek, přichází David Vaněček,
    ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Tomáš Rataj.
     
    76
    Oba týmy si nyní vyměnily několikrát pár dlouhými nákopy míč, ten rychle cestoval z jedné strany hřiště na druhou.
     
    77
    Opava to teď zkusila lobem přes obranu, který vyšel, a jeden z hráčů se uvolnil, ale opět se jednalo o akci, kterou zhatil ofsajd.
     
    78
    David Vaněček si naběhl z levé strany k vápnu a vzal to na sebe. Jeho zakončení ale nebylo moc dobré, míč letěl hodně nad branku.
     
    80
    Jaromír Srubek dostal žlutou kartu za nesportovní chování, když seřval protihráče, který byl faulován kousek před vápnem.
     
    81
    Líšeň právě vstřelila branku! Domácí opět využili standardku! Těsně vedle pravého růžku vápna si nachystal míč PAVEL SOKOL. Ten opět zahrál volný přímý kop parádně. Tentokrát mu ale pomohla hostující zeď. Sokol totiž míč kopal spíš k bližší tyči, ten se ale odrazil od obránců, změnil směr a zapadl do levé části branky.
     
    81
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Dušan Joković).
     
    82
    Střídání v týmu Slezský FC Opava:
    ze hřiště odchází Bohdan Velička, přichází Čun-hjong Kim,
    ze hřiště odchází Solomon Omale, přichází Adam Ondráček.
     
    83
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Ibrahim Aldin, přichází Lukáš Raab.
     
    85
    Opava vybojovala standardku asi dvacet pět metrů od pokutového území. Dokáže napodobit soupeře, který už dnes dva góly z volných přímých kopů nasázel?
     
    86
    K míči se postavil Blecha. Ten ho nestřílel napřímo, ale poslal ho na zadní tyč, kde operoval kapitán Janoščín. Jeho rána ale neměla velkou sílu a s lehkostí zapadla do náruče brankáře Vajnera.
     
    87
    Líšeň právě vstřelila branku! Tak nyní už je jednoznačně rozhodnuto. Marka Poláška jeden z domácích uvolnil do náběhu na pravé křídlo. Polášek pak poslal fantastický centr na druhou stranu pro dobíhajícího LUKÁŠE RAABA, který už míč jednoduše uklidil.
     
    89
    Střídání v týmu Slezský FC Opava:
    ze hřiště odchází Miloš Kopečný, přichází Sebastian Pejša.
     
    90
    Kim to zkoušel z levé strany, jeho rána ale byla zablokována. Míč se k němu ale znovu odrazil, ovšem jeho následný centr nenašel žádného adresáta.
     
    90
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Ondřej Hapal,
    ze hřiště odchází Marek Polášek, přichází Renards Rimovičs.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil k aktuálnímu poločasu ještě čtyři minuty nad rámec standardní hrací doby.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Erik Otrísal).
     
    90+3
    Líšeň nyní ubránila velice dobře dvě útočné situace Opavy, a míč odkopla co nejdál. Snaží se nyní hru držet co nejdále od branky a pomoci svému gólmanu k čistému kontu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Druhý poločas patřil jednoznačně Líšni, ta nejdříve udeřila z jednoho přímého kopu, kdy se trefil Pavel Sokol, následovala druhá rána z přímého kopu, kdy opět skóroval Sokol, a třetí míč do branky uklidil střídající Lukáš Raab. Domácí vyhráli 3:0 a přeskočili soupeře o dva body. (16:53:13)

    Jiří Polášek

    Branky: 63. Sokol, 81. Sokol, 87. Raab

    Karty:   24. Gerža (LIS), 81. Joković (LIS), 90+2. Otrísal (LIS) – 24. Kopečný (OPA), 62. Rezek (OPA), 80. Srubek (OPA)


    SK Líšeň 2019: Vajner – Otrísal, M. Jeřábek (C), Joković, Lutonský – Gerža (64. Rolinek), Aldin (83. Raab), Čermák, Mionić, Sokol (90. Hapal) – Polášek (90. Rimovičs).
    Náhradníci: Šulla – Džupenjuk.

    Trenér: Petr Maléř

    Slezský FC Opava: Číž – Kopečný (89. Pejša), Srubek, Janoščín (C), Hýbl – Omale (82. Ondráček), Blecha – Přichystal (75. Rataj), Málek, Rezek (75. Vaněček) – Velička (82. Kim).
    Náhradníci: A. Richter – Helebrand.

    Trenér: Milosalv Brožek

    Rozhodčí: Vojtěch Opočenský

    Diváci: 712
    bahis siteleri