West Ham – Liverpool 2:2 (kon.) | Fulham – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Burnley 1:1 (kon.)
Newcastle – Sheffield Utd. 5:1 (kon.) | Wolverhampton – Luton 2:1 (kon.) | Everton – Brentford 1:0 (kon.)
Aston Villa – Chelsea 2:2 (kon.)
konec
West Ham United
2:2 (1:0)
Liverpool FC
Sobota 27.04.2024, 13:30 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 3:20. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:10. (15:37:59)
     
    Pátý dubnový zápas v Premier League končí pro Liverpool čtvrtou ztrátou bodů. Kloppův tým skoro celý zápas dominoval, ale ani 72% držení míče mu k výhře nestačilo. Po hlavičce Bowena si West Ham přenesl do druhého poločasu těsný náskok. Liverpool okamžitě po přestávce zabral a Robertson už ve 48. minutě slavil gól na 1:1. V 65. minutě Gakpo třikrát tečovanou střelou skóre otočil a s United to vypadalo zle. Aréolovy zákroky za stavu 1:2 je ale udržely ve hře a Antonio ze sporadického útoku vyrovnal na 2:2. Až potom se na hřiště dostali Núñez se Saláhem, ale skóre zůstalo stejné i proto, že Elliottovu povedenou ránu zastavilo břevno.
     
    Dnešní utkání sledovalo 62 474 diváků.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    James Ward-Prowse objevil ze standardky Antonia. Alexis Mac Allister jamajského reprezentanta v důležitou chvíli zakřižoval a poslal míč na roh, který už Taylor rozehrát nenechá.
     
    90+5
    Gakpovo krátké přenesení odvrátil Emerson Palmieri. Mac Allister poté nezpracoval přihrávku Elliotta a v protiútoku podrazil Bowena za cenu žluté karty.
     
    90+4
    Vladimír Coufal použil svou vypracovanou hruď ke sklepnutí neadresného centru z pravého křídla do rukavic domácího gólmana.
     
    90+4
    Ward-Prowse centroval k hranici vápna na Alexise Mac Allistera. Kudus pak na levé straně míč neudržel a Liverpool bude začínat jednu z posledních akcí.
     
    90+3
    Szoboszlai se uvedl faulem na Antonia, kvůli kterému The Reds přichází o několik desítek sekund. Navíc se domácím naskýtá příležitost ze standardky.
     
    90+2
    Na Gravenberchův převysoký nákop mohl dosáhnout jenom Alphonse Aréola. Na hostující kopačky se v posledních minutách lepí nervozita.
     
    90+1
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Jarell Quansah, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    90+1
    Mac Allisterův oblouček směřoval do autu. Coufal po něm přesto šel a hlavou tečoval míč na roh, před kterým se bude střídat.
     
    90
    Nastavuje se 5 minut.
     
    89
    James Ward-Prowse kopal vysoký centr do malého vápna. Alisson Becker jej vyboxoval a spustil Salahův brejk. Egypňan v něm přihrál Núñezovi za paty a Uruguayec musel do akce přizvat Elliotta, jenž z dálky orazítkoval Arélovo břevno.
     
    88
    Jarell Quansah si nevěděl rady s bráněním nákopu z hloubi pole. Antonio na něj vyvíjel velký tlak a zasloužil se o zisk rohového kopu.
     
    87
    Anthony Taylor přizval na hřiště domácího fyzioterapeuta. V důsledku předchozí akce přišel k drobné újmě brankář Aréola.
     
    85
    Emerson Palmieri se postavil do cesty Gakpově hlavičce z Robertsonova rohového kopu. V opačném případě by balón asi vlétl do brány.
     
    84
    Gomezovy plány na pravém křídle zhatil dobře načasovaný skluz Edsona Álvareze. Zhruba deset minut před koncem je tu roh pro Liverpool.

    Michal Břuchanský

    Branky: 43. Bowen (Kudus), 77. Antonio (Bowen) – 48. Robertson (Díaz), 65. Aréola (vla.)

    Karty:   30. Endó (LIV), 90+5. Mac Allister (LIV)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 3:20. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:10.
    West Ham United: Aréola – Coufal, Zouma /C/, Ogbonna, Palmieri – Souček (74. Ward-Prowse), E. Álvarez – Bowen, Paquetá, Kudus – Antonio.
    Náhradníci: Fabiański – Casey, Cornet, Cresswell, Ings, Be. Johnson, Mubama, K. Phillips.

    Trenér: David Moyes

    Liverpool FC: Becker – Alexander-Arnold (79. Saláh), Quansah (90+1. Szoboszlai), van Dijk /C/, Robertson – MacAllister, Endó (79. Gomez), Gravenberch – Elliott, Gakpo, Díaz (79. Núñez).
    Náhradníci: Kelleher – Bajčetić, Jones, Konaté, Tsimikas.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 62 474
    bahis siteleri