Chrudim – Brno 3:1 (kon.) | Dukla Praha – Žižkov 1:0 (kon.) | Líšeň – Opava 3:0 (kon.)
Táborsko – Jihlava 2:1 (kon.) | Kroměříž – Příbram 0:2 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
0:2 (0:0)
FK Příbram
Sobota 16.03.2024, 15:00 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:8. (16:59:14)
     
    Kroměříž ve třetím utkání jarní části soutěže utrpěla první porážku, na domácím hřiště podlehla Příbrami výsledkem 0:2. Střetnutí výrazně ovlivnila 29. minuta, kdy domácí brankář Jakub Dostál dostal červenou kartu za špatně načasovaní vyběhnutí a faul na Falla. Hosté využili přesilovku v 64. minutě, kdy se po centru zprava i s notnou dávkou štěstí prosadil Ngagne Fall a v nastaveném čase potom pečetil výhru Středočechů proti sympaticky bojujícímu soupeři žolík Vinny Loic Nkwinga.

    Svěřenci trenéra Krejčího se díky vítězství posunuli na osmé místo. Hanácká Slavia zůstává třináctá o tři body před sestupovým pásmem.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté dávají definitivní razítko na tříbodový zisk. Po příhodném odrazu Novotný přihrál do šance VINNY LOIC NKWINGOVI, jenž tváří v tvář brankáři mířil nechytatelně k pravé tyčce.
     
    90+5
    Bude se dohrávat deset na deset! Také Jan Brabec dostal žlutou za zdržování hry, jenže ta byla už druhá. Hostující hráč strávil na hřišti necelých šest minut.
     
    90+4
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou odkopu od brány Martin Melichar, Kotalovi pohárek trpělivosti přetekl a hostující brankář je dalším hráčem se žlutou kartou na kontě.
     
    90+3
    Kroměřížští fotbalisté bojují. Po centru od pravé lajny se míč odrazil kousek za velké vápno k Jiřímu Kiškovi, ten výrazně přestřelil.
     
    90+2
    Po přerušení hry se arbitr Kotala vrátil k momentu, kdy chtěl Patrik Švestka faulem zastavit šanci soupeře, za což dostal žlutou kartu.
     
    90+1
    Navzdory faulu pokračoval kroměřížský protiútok. Na hranici velkého vápna dostal nahrávku Jiří Kiška a napálil jediného zbývajícího protihráče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Žlutá karta vzápětí i na druhé straně a míří na konto Jiřího Oulehly, který faulem zamezil Dudlovi v rozvíjení nadějného protiútoku.
     
    89
    Nově příchozí Jan Brabec se neuvedl v dobrém světle. Pár vteřin po příchodu na polovině ostře dojel soupeře a pěkně zblízka si prohlédl kartónek žluté barvy.
     
    88
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Ngagne Fall, přichází Jan Brabec.
     
    87
    Pomezní rozhodčí správně viděl, že se Ondřej Novotný vracel z ofsajdového postavení, proto po jeho kontaktu s míčem okamžitě zvedl praporek nad hlavu.
     
    86
    Hanácká Slavia bojuje. Zleva centroval blízko lajny Martin Kudela, pro vysoký a dlouho letící míč si vyběhl gólman Melichar.
     
    85
    Kroměříž kopala roh a centr byl chytře poslán do předbrankového prostoru, ovšem Martin Melichar si získal prostor a boxoval, Cupák potom slabě střílel do obránce.
     
    84
    Do odraženého balónu se za velkým vápnem opřel levačkou Marek Jaroň a míč směřoval do brány, ovšem Theodoros Andronikou předvedl skvělý blok.
     
    83
    Rýsovalo se přečíslení dvou na jednoho, jenže Tomáš Vincour výborně přečetl nahrávku na Ondřeje Novotného a u míče byl první.
     
    82
    Při presinku útočník Ondřej Novotný nebezpečně zajel do rozehrávajícího protihráče a žlutému trestu se nemá proč divit.

    Milan Huppert


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 64. Fall, 90+5. Nkwinga

    Karty:   60. Machalík (KRO), 89. Oulehla (KRO) – 11. Fall (PRI), 14. Dav. Krch (PRI), 48. Jahić (PRI), 82. O. Novotný (PRI), 89. Brabec (PRI), 90+2. Švestka (PRI), 90+4. Melichar (PRI)   90+5. Brabec (PRI)   29. J. Dostál (KRO)

    Neproměněná penalta: 45+4. Fišl (PRI), mimo


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 3:8.
    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Vincour, Zavadil, Jeleček – Houser (71. Kudela) – Fulnek (31. Gergela), T. Matoušek (C) (81. Kiška), Cupák, Machalík (81. M. Jaroň) – Chwaszcz (71. Dočkal).
    Náhradníci: Hrdlička, Tiahlo.

    Trenér: Martin Onda

    FK Příbram: Melichar – Dudl, Fišl, Jahić, F. Matoušek – Švestka – Nečas (61. Andronikou), Hušbauer (C) (80. Nkwinga), Dav. Krch (61. O. Novotný), P. Hašek (80. Hudec) – Fall (88. Brabec).
    Náhradníci: Babka – Hošek.

    Trenér: Karel Krejčí

    Rozhodčí: Kotala – Kotík, Bureš

    Diváci: 987
    bahis siteleri