W. Brémy – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Union Berlín 0:0 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:1 (kon.)
Mönchengladbach – Freiburg 0:3 (kon.) | RB Lipsko – Mohuč 0:0 (kon.) | Bayern – Dortmund 0:2 (kon.)
konec
RB Lipsko
0:0 (0:0)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 30.03.2024, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí se běží podívat k monitoru, zda nešlo o faul v pokutovém území, takže by z toho mohla být penalta pro hostující celek! To by byl opravdu nečekaný zvrat.
     
    87
    Leandro Barreiro měl na noze vítězný gól, když mu z pravé strany nabídl výborný balón po zemi před bránu Silvan Widmer. Barreiro sice na míč sáhl, ale nezvládl ho přesměrovat do brány.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Eljif Elmas.
     
    86
    Žlutou kartu dostává ještě Xavi Simons (RBL), který na útočné polovině doběhl příliš pozdě do souboje s Barreirem.
     
    86
    Další šanci měl Šeško díky nádhernému prostrčení za obranu od Olma. Mladý útočník zkusil přehodit vybíhajícího gólmana, ale moc se mu to nepodařilo.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Kevin Kampl, přichází Nicolas Seiwald,
    ze hřiště odchází Benjamin Henrichs, přichází Mohamed Simakan.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Andreas Hanche-Olsen, přichází Edimilson Fernandes.
     
    79
    Naprosto zbytečnou žlutou kartu dostává Andreas Hanche-Olsen (MAI), který na útočné polovině sice asi nepříjemně dopadl za krajní čáru, ale pak se legračně posunul na hřiště, jen aby zdržel hru.
     
    72
    Dani Olmo z pravé strany zpoza šestnáctky vypálil po zemi, což nejprve nevypadalo příliš nebezpečně. Míč se ale překvapivě stočil blíž k bráně a málem do střely sáhnul Yussuf Poulsen.
     
    70
    Leandro Barreiro v souboji omylem, ale bolestivě trefil nohou na kotník Xavera Schlagera. Rozhodčí tedy uděluje Barreirovi (MAI) žlutou kartu.
     
    68
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Yussuf Poulsen,
    ze hřiště odchází Loïs Openda, přichází Benjamin Šeško.
     
    67
    Castello Lukeba (RBL) ve výskoku velmi tvrdě trefil rukou jednoho z hostujících hráčů do hlavy, za což domácí obránce dostává jasnou žlutou kartu.
     
    59
    David Raum zleva krásně našel na bližší tyči Daniho Olma, jehož prudká hlavička zase trefila Robina Zentnera. Ten již poněkolikáté zachránil svůj tým, i když to bylo spíš díky štěstí.
     
    56
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Brajan Gruda,
    ze hřiště odchází Anthony Caci, přichází Silvan Widmer,
    ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází I Čä-song.
     
    54
    Raum rozehrál roh nakrátko k Simonsovi, jenž zleva zkusil technickou střelu na zadní tyč. Míč se kroutil a kroutil, ale o kousíček Zentnerovu bránu minul.
     
    50
    Co se naopak povedlo, byl Raumův volný přímý kop, který letěl doprostřed pokutového území. Tam vyskočil Willi Orbán, jehož hlavička jen těsně minula bránu.
     
    45+1
    Domácí už si chviličku mysleli, že konečně otevřeli skóre, protože Loïs Openda krásný nákop po zemi od Henrichse přesměroval do sítě, jenže pomezní sudí rychle po akci zvednul praporek kvůli ofsajdu.
     
    36
    Konečně si domácí vytvořili opravdu gólovou šanci, a to díky skvělému centru Davida Rauma. Míč letěl přesně na hlavu Loïse Opendy, ovšem jeho zakončení se štěstím vyrazil Robin Zentner.
     
    34
    Xavi Simons se rozeběhl po ose hřiště a měl před sebou spoustu prostoru. Nadiem Amiri si zřejmě uvědomil, jakou hrozbou může šikovný Simons být, a tak pro jistotu zezadu fauloval, za což bez diskuzí dostává žlutou kartu.
     
    27
    Tentokrát už je z toho ale žlutá karta pro Phillippa Mweneho, jenž u pomezní čáry chtěl odkopnout balón, ovšem místo něj trefil pouze hráče soupeře.
     
    21
    Anthony Caci byl u balónu na vlastní polovině později než Xavi Simons, kterého v souboji nepříjemně došlápl. Caci tedy dostává první žlutou kartu zápasu.
     
    11
    A nakonec rozhodčí Frank Willenborg své původní rozhodnutí mění, pokutový kop tedy Lipsko zahrávat nebude.
     
    8
    Teď už to ale vypadalo zajímavěji, protože Opendův pokus o krátký centr uvnitř vápna se odrazil do zámezí od ruky Andrease Hanche-Olsena. Sudí ihned ukázal na penaltový puntík.

    Ondřej Mikušek

    Branky:

    Karty:   67. Lukeba (RBL), 86. Simons (RBL) – 21. Caci (MAI), 27. Mwene (MAI), 34. Amiri (MAI), 70. Barreiro (MAI), 79. Hanche-Olsen (MAI)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:15.
    RB Lipsko: Gulácsi – Henrichs (82. Simakan), Orbán (C), Lukeba, Raum – Olmo, Kampl (82. Seiwald), X. Schlager, Simons – Openda (68. Šeško), Baumgartner (68. Poulsen, 86. Elmas).
    Náhradníci: Blaswich – Bitshiabu, Klostermann, Lenz.

    Trenér: Marco Rose.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner (C) – Hanche-Olsen (81. Fernandes), Guilavogui, van den Berg – Caci (56. Widmer), Barreiro, Amiri, Mwene – Burkardt, Onisiwo (56. I Čä-song) – Ajorque (56. Gruda).
    Náhradníci: Rieß – Richter, Krauß, Papela, Ngankam.

    Trenér: Bo Henriksen.

    Rozhodčí: Willenborg – Kleve, Hüwe – Hempel.
    bahis siteleri