Jablonec B – Chlumec n/C 1:0 (kon.) | Kolín – Hr. Králové B 2:0 (kon.) | Pardubice B – Teplice B 3:1 (kon.)
Most/Souš – Brozany 0:0 (kon.) | Živanice – Č. Lípa 0:2 (kon.) | Ústí n. L. – Velvary 0:1 (kon.)
konec
SK Sparta Kolín
2:0 (0:0)
FC Hradec Králové B
Sobota 27.04.2024, 10:30 • Brankovická 1216, Kolín • Česká fotbalová liga (B) • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásné sobotní dopoledne všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Vítám vás u dvacátého čtvrtého kola České fotbalové ligy a společně budeme sledovat utkání mezi týmy SK Sparta Kolín a FC Hradec Králové B. Prostřednictvím textového on-line přenosu Vás provedu zápasem mezi tabulkovými sousedy, dnešní utkání začíná v 10:30.
     
    SK Sparta Kolín

    Kolínská Sparta má zatím na jaře velmi kolísavé výsledky, když v posledních třech utkáních nejprve remizovali na hřišti prvních Velvar, poté po brance Marka Soukupa porazili na domácím hřišti rezervu Mladé Boleslavi a naposledy svěřenci trenéra Františka Douděry prohráli na hřišti posledních Přepeří 2:0. Kolínští vybojovali na jaře zatím z osmi zápasů jedenáct bodů za tři výhry, dvě remízy a tři prohry a nacházejí se na osmém místě tabulky České fotbalové ligy. Nejlepším střelcem Kolína je s deseti brankami útočník Dominik Veselý.

    Poslední tři zápasy Sparty Kolín:

    Velvary 1:1 Kolín – 6.4.2024
    Kolín 1:0 Mladá Boleslav B – 13.4.2024
    Přepeře 2:0 Kolín – 20.4.2024
     
    FC Hradec Králové B

    Rezerva Hradce Králové je na tom podobně, jako její dnešní soupeř. Votroci se nacházejí na dvanáctém místě tabulky, ale na Spartu Kolín ztrácí pouhé dva body a pokud by v dnešním zápase uspěli, tak se na svého soupeře dotáhnou až na rozdíl dvou bodů. Hradeckým fotbalistům vyšel začátek jarní části, když ze dvou zápasů brali fotbalisté v černobílých dresech všech šest bodů, následně ale přišla černá série čtyř zápasů, které Votroci prohráli. Následně si ale fotbalisté Hradce Králové spravili chuť, když v posledních dvou zápasech dvakrát zvítězili, nejprve vyhráli na hřišti rezervy Jablonce 2:1, a poté dokázali zvítězit i na domácím hřišti, když porazili rezervu Mladé Boleslavi. Nejlepšími střelci Votroků jsou shodně Filip Březák, Daniel Hais, Lukáš Hruška, Marek Kejř, Matěj Koubek a Jakub Rada. Všichni tito fotbalisté mají na kontě tři vstřelené branky v hradeckém dresu.

    Poslední tři zápasy Hradce B:

    Hradec Králové B 1:2 Most-Souš – 7.4.2024
    Jablonec B 1:2 Hradec Králové B – 13.4.2024
    Hradec Králové B 2:0 Mladá Boleslav B – 21.4.2024
     
    Letošní vzájemný zápas

    Oba týmy se v této letošní sezóně už jednou spolu utkaly, hrálo se na hřišti rezervy Hradce Králové, kde se v prvním poločase nestalo nic zajímavého, v tom druhém tomu však bylo jinak. Nejprve se v pětapadesáté minutě prosadil Pavel Čapek a poslal Spartu Kolín do vedení, to fotbalistům Kolína ale dlouho nevydrželo, když se za nějakých devět minut prosadil Tadeáš Boniš a vyrovnal. Posléze už se v zápase nic dalšího nestalo, a tak si oba týmy mezi sebou rozdělily body za remízu 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sparta Kolín: Tůma – Hakl, Breda, Vondráček (C), Beránek, Čapek, Snížek, Rybička, Copa, Milec, Soběslav.
    Náhradníci: Myška – Veselý, Jaroš, Peljak, Koděra, Neuberg.
    Trenér: František Douděra

    FC Hradec Králové B: Vízek – Baloun, Holovatskyj, Mahr (C), Kejř, Hypšman, Vobejda, Hlaváč, Březák, Kadrmas, Jurčenko.
    Náhradníci: Čábelka – Musil, Šípek, Boniš, Hruška, Šimon.
    Trenér: Slavomír Kalousek

    Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Glogar.
     
    Oba týmy mají za sebou absolvované předzápasové rozcvičení a za necelých deset minut začínáme. Níže si zatím můžete prohlédnout sestavy obou mužstev!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku měli na starost domácí hráči, kteří na sobě mají tradiční černobílé dresy, hostující rezerva Hradce hraje v bílé sadě dresů.
     
    1
    Kolínští se usadili na útočné polovině a vybojovali v blízkosti pokutového území autové vhazování, které letělo z ruk Hakla nebezpečně přímo na penaltu, odkud hosté dokázali míč odkopnout.
     
    2
    Následný rohový kop odehráli obránci Hradce za vápno, odkud se domácí dostali k další střele, Čapkova rána skončila v rukavicích Vízka.
     
    3
    Domácí fotbalisté ztratili na obranné polovině balon a Hradec se mohl poprvé vydat do útoku, ale dlouhý míč za obranu sebral Soběslav a rozehrál ho brankáři Tůmovi.
     
    4
    Na začátku utkání zatím drží míč fotbalisté Kolína, kteří se tlačí do další útočné akce.
     
    5
    Na centr z pravé strany si v pokutovém území nabíhal Petr Rybička, ale ještě nad jeho hlavou míč sebral do svých rukou brankář Vízek.
     
    6
    Na útočné polovině si s míčem po dlouhé době užívají také hosté, Milec následně míč vybojoval, ale po špatné rozehrávce brankáře Tůmy na něm pokračují Votroci.
     
    7
    Přihrávka před vápnem málem našla hradeckého záložníka Filipa Březáka, jenž si míč nakonec nedokázal zpracovat a do úniku proti Tůmovi se nedostal. Mrzet ho to tolik nemusí, protože se píská ofsajd.
     
    8
    Do další útočné akce se znovu dostala domácí Sparta, centr z levé strany prolétl celým pokutovým územím a skončil v zámezí.
     
    9
    Hned po odkopu brankáře Vízka se těsně za útočnou polovinou provinil útočným faulem jeden z hostujících hráčů. Na míči bude opět Kolín.
     
    10
    Sledujeme klidnou pasáž hry a míč se opět nachází na kopačkách obránců Sparty Kolín, kteří se snaží najít skulinku v hostující obraně.
     
    11
    Nebezpečná akce Hradce Králové mohla vyústit v první branku! Do situace dvou proti jednomu se dostal jeden z hostujících hráčů, který následně udělal kličku kolínskému obránci, který ho podrazil. Naštěstí pro domácí se situace odehrála mimo pokutové území a z pravé strany budou Hradečtí kopat nebezpečnou standardní situaci!
     
    13
    Rozehraný přímý kop byl ztečovaný do protipohybu Tůmu, který nakonec dokázal balon odrazit do bezpečí.
     
    14
    Další kolínské útočné snažení kolínských hráčů skončilo zkaženou přihrávkou do autu.
     
    15
    Kolínští se po autovém vhazování dostali k míči a došlo k faulu Hračce, standardní situace pro domácí.
     
    16
    Rozehraný přímý kop z levé strany odkopl jeden z hostujících hráčů až na útočnou polovinu, Kolínští nicméně zůstali v držení míče.
     
    17
    Další útok Kolína skončil za brankovou čarou, následuje odkop od hradecké branky.
     
    18
    Soběslav byl v souboji na obranné polovině velmi důrazný a zákrok neunikl ani pozornosti rozhodčího Švagra, který odpískává nedovolený zákrok.
     
    19
    Ofsajdová past Kolínu vyšla na výbornou, píská se ofsajd.
     
    20
    Beránkovi nevyšla přihrávka do lajny, za pomoci obranného hráče Hradce letěla do autu, Kolínští budou vhazovat.
     
    22
    Kolínská obrana teď po dlouhém autu do vápna Hradce trestuhodně propadla, do útoku se do situace jeden proti jednomu řítil Filip Březák, obhodil si domácího Beránka a běžel tváří v tvář proti Tůmovi, před vápnem vypálil k levé tyči ale kolínskou netrefil!
     
    23
    Dlouhá přihrávka kolínským hráčům za obranu Hradce nevyšla, na míči zůstanou Hradečtí.
     
    24
    Za pokutovým územím se k ráně dostal Snížek. Střela ale letěla vysoko nad a Vízka neohrozila.
     
    25
    Rozhodčí dává obou týmům čas na občerstvení. Hra je přerušená.
     
    27
    Dlouhý centr hledal ve vápně kolínského Bredu, míč v klidu sebrala hradecká obrana a po útočném faulu Kolína zůstane na míči.
     
    28
    Hradci balon dlouho na kopačkách nevydržel, nepovedený vzdušný míč skončil v autu.
     
    29
    Po pravé straně upaloval do útoku jeden z hradeckých hráčů, skvělý čistý zákrok Beránka poslal míč do autu.
     
    30
    Hradec po vhazování zůstal v držení míče, centr Mahra z pravé strany našel v pokutovém území Hlaváče, od kterého se poté míč odrazil zpět k Mahrovi, jehož střílený centr skončil hodně mimo.
     
    32
    Vojtěch Baloun srazil k zemi na pravé straně při bránění útočné situace svého protihráče a vidí první žlutou kartu utkání.
     
    33
    Rozehraný přímý kop zakončil z voleje z levé strany obránce Soběslav, jeho rána ale skončila nad hostující brankou.
     
    34
    Dlouhý míč po pravé straně si v pokutovém území pohlídal kolínský brankář Tůma. Následně míč rozehrál na Milce, který vyváží další útočnou akci.
     
    35
    Na hranici pokutového území vybojovali hosté míč pro Filipa Březáka, který se dlouho rozmýšlel co s míče udělá, nakonec vypálil. Jeho rána byla zablokována a sražená do autu.
     
    36
    Na útočné polovině se Hradečtí snažili o další útočnou akci, ta končí odpískaným faulem, ale bude pokračovat, protože fauloval někdo z domácích hráčů.
     
    36
    Centr do šestnáctky byl od hostujícího hráče špatný a skončil v rukavicích Jakuba Tůmy.
     
    37
    Copa dlouho otálel s tím, jestli míč odcentruje do pokutového území, nakonec tak učinil, ale centr na Hakla byl zaprvé příliš dlouhý, a zadruhé se nakonec dopískl ofsajd.
     
    38
    David Jurčenko si na útočné polovině při vzdušném souboji pomohl rukama a hlavnímu rozhodčímu Švagrovi se tento zákrok nelíbil a odpískal faul.
     
    39
    Před pokutovým územím dostal hodně prostoru kapitán Vondráček, jehož tvrdá následná rána skončila nad hradeckou brankou.
     
    41
    Velká šance domácích! Zprava vedl míč směrem do pokutového území kolínský Breda, přenechal ho Petru Rybičkovi, který se natlačil do zakončení a chtěl přehodit Vízka, ten ale zůstává nepřekonaný, protože kolínský útočník minul branku.
     
    42
    Na míči jsou teď fotbalisté Hradce Králové.
     
    43
    Hradečtí po skvělé aktivitě Martina Hlaváče zůstanou v držení balonu, protože budou vhazovat aut.
     
    44
    Čapek byl faulovaný na obranné polovině a rychlé rozehrání Kolína útočnou akci nakonec nevymyslelo.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Čapkův rozehraný rohový kop byl odražený brankářem Vízkem do bezpečí, tam si ho sebral František Hakl, jehož přihrávka končí až u Tůmy.
     
    45+2
    U postranní čáry fauloval Baloun Vondráčka a může být rád, že hlavní rozhodčí Švagr nevytáhl druhou žlutou kartu. Následuje standardní situace pro Kolín.
     
    45+3
    Rozehraný přímý kop byl odhlavičkovaný mimo pokutové území.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Kolínem a rezervou Hradce je u konce, branku jsme i přes šance na obou stranách zatím neviděli. Největší šanci měli Březák s Rybičkou, ale ani jeden svého soupeře v bráně nepřekonal. Navrh mají spíše Kolínští.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    S míčem začali ve druhém poločase hráči Hradce Králové, první nákop do útoku odvrátila kolínská obrana do autu.
     
    47
    První útočné snažení kolínských ve druhém poločase skončilo u brankáře Vízka.
     
    47
    Nákop z levé strany odvrátil kolínský obránce Václav Milec do autu. Hradecká rezerva zůstane v držení míče.
     
    48
    Copa se tlačil do pokutového území, odkud přihrával míče pod sebe do vápna, ale nikoho v černobílém dresu nenašel.
     
    49
    Dlouhý míč od Milce se snažil zpracovat Petr Rybička, ale míč se mu ztratil z dohledu a pak ho kolínský útočník našel až v rukavicích brankáře Vízka.
     
    50
    Po špatné rozehrávce kolínských hráčů se do šance dostali hráči hradeckého béčka, centr z pravé strany našel ve vápně jednoho z hostujících útočníků, který míč ztečoval směrem na Tůmu, a ten ho odrazil na roh.
     
    51
    Rozehraný rohový kop nenašel svého adresáta a byl odražen do bezpečí.
     
    52
    Copa běžel po levé straně a centrem levou nohou hledal někoho před brankou, ale míč skončil až u brankáře Vízka.
     
    53
    Vondráček skluzoval Jurčena a odrazil míč na další rohový kop.
     
    54
    Další hradecký rohový kop skončil neúspěchem, pískaný je nakonec poté hradecký ofsajd.
     
    55
    Kolínští po dvou autových vhazování žádnou šanci nevybojovali.
     
    55
    Kolínský Michal Snížek zastavil nebezpečnou rozvíjející se akci hradeckého mužstva a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    57
    Ke střele se málem na malém vápně dostal David Jurčenko, ale na poslední chvíli mu míč jeden z kolínských hráčů odkopl.
     
    58
    Hakl se snažil svým centrem z pravé strany najít někoho ve vápně, ale vybojoval pouze autové vhazování, které si sám rozehraje.
     
    59
    Dlouhý aut našel hlavu Vondráčka, který se poté dostal k míči znovu a na zadní tyči málem našel Davida Bredu, který se ale do zakončení nedostal.
     
    60
    Krásný míč na pravou stranu dostal František Hakl, jeho další pokus o centr odvrátil z malého vápna Martin Hlaváč do autu.
     
    60
    Kolín právě vstřelil branku!
    Dlouhý aut od Františka Hakla se k němu odrazil zpět, kolínský pravý obránce si s ním chvíli pohrál a poté ho vrátil centrem zpět do pokutového území, kde si ho na málem vápně našel MICHAL SNÍŽEK a dopravil ho od země do branky – 1:0! Asistence: František Hakl.
    60. Michal SNÍŽEK - 1:0
    hampl
     
    61
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází David Jurčenko, přichází Lukáš Hruška,
    ze hřiště odchází Filip Březák, přichází Matěj Šípek.
     
    64
    Další hradecká útočná akce skončila neúspěchem. Kolínští mají míč na svých kopačkách.
     
    65
    Daniel Hypšman se z hranice pokutového území dostal ke střele, ale uklouzl a jeho střelu si v rukavicích našel brankář Tůma.
     
    66
    Dlouhý míč na pravou stranu nikoho z kolínských barev nenašel. Hosté budou vhazovat.
     
    67
    Další útočné snažení Hradce Králové končí dalším neúspěchem. Tůma bude rozehrávat od branky.
     
    68
    Baloun špatně rozehrál a Kolínští se ihned drali do protiútoku. Dlouhý vzdušný míč našel Rybičku, který si ho pokryl před svým soupeřem a chtěl přehodit Vízka, ale to se mu nakonec nepovedlo!
     
    70
    Soběslav hledal na pravé straně volného Davida Bredu, ale jeho dlouhá přihrávka skončila až v autu.
     
    71
    Centr Františka Hakla z pravé strany hledal na zadní tyči Beránka, ten se ale k zakončení nakonec nedostal.
     
    72
    Dlouhá přihrávka na kapitána Jana Mahra končí odpískaným ofsajdem.
     
    73
    Na polovině hřiště byl faulovaný kolínský kapitán Vondráček, Kolínští hráči tedy zůstanou na balonu.
     
    74
    Michal Snížek vybojoval míč na levé straně a poté centrem hledal někoho v pokutovém území, ale na pravé straně na míč nikdo nečíhal.
     
    75
    Hradečtí hráči se opět dopustili nedovoleného zákroku a Kolínští budou kopat další standardní situaci.
     
    75
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Marek Kejř, přichází Vítek Šimon.
     
    77
    Další fotbalista, který bude dohrávat se žlutou kartou bude hradecký Jan Vobejda.
     
    77
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Michal Snížek, přichází Dominik Veselý.
     
    79
    Petr Rybička došlápl u levé postranní čáry svého protihráče a po zásluze vidí také žlutou kartu.
     
    80
    Kolínský celek vybojoval rohový kop, vše se ale odehraje až po dalším střídání.
     
    80
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Daniel Hypšman, přichází Tadeáš Boniš,
    ze hřiště odchází Marek Kadrmas, přichází Matěj Musil.
     
    83
    Po dalším střídání rozehráli Kolínští rohový kop, ale exekutor rohu žádného kolínského střelce nenašel.
     
    84
    Kolínští faulovali na útočné polovině a od Vízka poletí dlouhý míč směrem na útočnou polovinu.
     
    85
    Vhozený aut dopředu na Vítka Šimona končí rohovým kopem.
     
    86
    Centr od rohového praporku našel v pokutovém území hlavu jednoho z hradeckých hráčů, který společně s míčem trefil i hlavu svého soupeře a pro oba hráče je přivolané ošetření!
     
    87
    Na míči jsou po autovém vhazování hostující hráči, kteří ještě nic nezabalili a snaží se o vyrovnání.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází David Koděra, přichází Jiří Vondráček.

    Po srážce hlavami v zápase nemůže pokračovat Jiří Vondráček a z posledních minut zápasu ho vyřadilo zranění hlavy.
     
    89
    Hruška si před pokutovým územím vyměnil míč s Musilem, jehož následná přihrávka trivellou nikoho ze svých spoluhráčů nenašla, a tak na míči zůstanou fotbalisté Kolína.
     
    90
    Čapek s Veselým běželi do situace dvou proti jednomu, první jmenovaný čekal s přihrávkou hodně dlouho a k míči se nakonec ve vápně nikdo z kolínských hráčů nedostal.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Copa se prokličkoval před vápno až ke střele, ale ta byla nakonec tečovaná mimo hradeckou branku.
     
    90+2
    Následný rohový kop Kolínští rozehráli parádně a stále drží míč na svých kopačkách.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Andrij Copa, přichází Daniel Jaroš.
     
    90+3
    Kolín právě vstřelil branku!
    Kolínští definitivně rozhodují o svém vítězství! Koděra si zpracoval míč na pravé straně pokutového území, odkud ho odcentroval na malé vápno, kde si ho našel kolínský ostrostřelec DOMINIK VESELÝ a uklidil ho do sítě – 2:0! Asistence: David Koděra.
    90+3. Dominik VESELÝ - 2:0
    hampl
     
    Dnešní utkání sleduje 180 diváků.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ihned po vstřelené brance hlavní rozhodčí ukončuje dnešní utkání. Kolínští ve druhém poločase zvýšili svou aktivitu a zaslouženě berou důležité tři body do tabulky České fotbalové ligy. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (12:27:34)

    Matyáš Hampl

    Branky: 60. Snížek, 90+3. Veselý

    Karty:   55. Snížek (KOL), 79. Rybička (KOL) – 32. Baloun (HKB), 77. Vobejda (HKB)


    SK Sparta Kolín: Tůma – Hakl, Breda, Vondráček (C) (87. Koděra), Beránek, Čapek, Snížek (77. Veselý), Rybička, Copa (90+2. Jaroš), Milec, Soběslav.
    Náhradníci: Myška – Peljak, Neuberg.

    Trenér: František Douděra

    FC Hradec Králové B: Vízek – Baloun, Holovatskyj, Mahr (C), Kejř (75. Šimon), Hypšman (80. Boniš), Vobejda, Hlaváč, Březák (61. Šípek), Kadrmas (80. Musil), Jurčenko (61. Hruška).
    Náhradníci: Čábelka.

    Trenér: Slavomír Kalousek

    Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Glogar

    Diváci: 180
    bahis siteleri