Přepeře – Č. Lípa 0:0 (kon.) | Zápy – Brozany 2:3 (kon.)
konec
SK Zápy
2:3 (0:1)
SK Sokol Brozany
Sobota 30.03.2024, 16:30Česká fotbalová liga (B) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobrý den, společně dnes budeme sledovat utkání mezi domácími Zápy a hostujícími Brozany. Půjde o souboj druhého s pátým, zápas tak slibuje atraktivní podívanou!
     
    SK Zápy

    Fotbalisté ze středočeských Záp vstoupili do jarní části sezony s prozatím negativní bilancí. Ta činí dvě prohry, jednu výhru. Tři body zapsali domácí fotbalisté proti libereckému B týmu, neúspěchy potom přišly proti béčku Hradce Králové a Chlumci.

    Nejlepším střelcem je Lukáš Woitek se šesti přesnými zásahy. Z obranných řad se pak střelecky daří také Jiřímu Dubenovi, který se stihl trefit již čtyřikrát.

    Při pohledu na tabulku mohou být v Zápech zatím spokojení. Tým je na druhém místě a při šťastné konstelaci se může prvním Velvarům výrazně přiblížit. Momentální rozdíl mezi oběma týmy je sedmibodový. Na třetím a čtvrtém místě a relativně na dostřel jsou Baník Most-Souš a Ústí nad Labem.
     
    SK Sokol Brozany

    Brozanští fotbalisté odehráli v jarní části již čtyři utkání. Z nich dvakrát vyšli vítězně (Proti B týmu Teplic a Přepeřím), jednou remizovali (Česká Lípa). Sklonit se pak museli před Velvary, které aktuálně vládnou ČFL.

    Z pozice obránce je nejproduktivnějším hráčem týmu Marek Krátký s šesti přesnými zásahy jako jeho nejproduktivnější protějšek na druhé straně. Z útočníků pak pět přesných zápasů zapsal Nigerijec Chukwuma Chukwudi.

    Brozany se v tabulce nachází na pátém místě v nahustěném středu. Každý bod se tedy počítá. Na druhé Zápy ztrácí sedm bodů a případná výhra by tak zcela určitě přišla vhod.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Řehák – Jelínek, Pardubský, Stropek, Kavalír, Kocourek, Eliáš, Matějka, Petrlák, Kolodžný, Weis
    Náhradníci: Durov, Štrombach, Nazarenko, Chrolenok, Zoubek, Kibal, Svoboda
    Trenér: Koukal

    SK Sokol Brozany: Kouba – Černý, Soungole, Schettl, Krátký, Chukwuma, Lauko, Bubeníček, Bechyně, Šup, Novotný
    Náhradníci: Sláma, Matoušek, Havránek
    Trenér: Němec

    Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Polena.
     
    Fotbalisté jsou již na hrací ploše, dnešní sobotní utkání tak může za malý moment začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí foukl do píšťalky a za míčem se jako první vydali domácí fotbalisté. První rychlá rozehra po pár sekundách ale končí pouze na nohách hostujícího celku.
     
    3
    Daniel Stropek hledal z pozice posledního obránce delší přihrávkou někoho ze spoluhráčů, jenže neměl dostatek prostoru a jeho následný pas postrádal parametry.
     
    4
    Viděli jsme první rohový kop, který pro Brozany ale nepředstavoval nebezpečí. Míč obránci v pohodě ze šestnáctky odklidili mimo nebezpečnou zónu.
     
    5
    Josef Řehák si vyběhl mimo šestnáctku pro balón, před dotírajícím protihráčem ho ale nakonec raději odehrál. Míč pak skončil těsně vedle postranní čáry.
     
    6
    Tomáš Bubeníček se nyní dostal po nepřesné přihrávce k prvnímu střeleckému pokusu, balon však posílá výrazně nad horní tyč.
     
    6
    Brozany právě vstřelily branku! A hosté se i za nedlouho poté dostávají do střelecké šance! Tu již proměňují v branku. Přesná přihrávka se snesla na nohu CHUKWUMA CHUWKUDI, ten si následně před brankářem poradil bez potíží. Příklepem balon poslal za brankovou čáru.
    6. CHUWKUDI - 0:1
     
    7
    Viděli jsme poměrně kuriozní situaci. Fauloval hostující Soungole, který viděl žlutou kartu. Následně se ale ještě dohadoval s rozhodčím a nebyl s verdiktem spokojený. Od rozhodčího jej dokonce dvakrát hrubě odstrčili vlastní spoluhráči, z čehož Soungole jistě nadšený nebude...
     
    8
    A jelikož Soungole fauloval před šestnáctkou, Zápy měly k dispozici standardku. Ta ale skončilo nad horní tyčí a gólmanovi výraznější problémy nepřinesla.
     
    10
    Chukwudi si nabíhal pro dlouhý balon za obranu, domácí hráči k němu ale nakonec měli blíže.
     
    11
    Domácí fotbalisté nyní provedli rychlý výpad směrem na hostující branku. Jejich snažení ale opět končí pouze střelou, která letí výrazně nad.
     
    13
    Václav Pardubský byl nedaleko šestnáctky atakován napadajícím protihráčem. Proti němu si nakonec poradil a míč udržel na kopačkách Záp.
     
    14
    Poměrně dobrá situace pro hosty! Marek Krátký měl prostor na pravém křídle a odcentroval na vzdálenější tyč. Odtud pak míč odklidila domácí obrana. Následovat bude autové vhazování nedaleko šestnáctky.
     
    15
    Balón podle předpokladů opravdu letěl před branku, jenže tentokrát nenadělal domácím žádné problémy.
     
    16
    Miroslav Petrlák si nabíhal na přihrávku a vypadalo to, že bude střílet. Na poslední chvíli mu ale do jeho pokusu vstoupil jeden z posledních obránců a zabránil nebezpečí.
     
    17
    Tomy Weis přebíral přihrávku od spoluhráče, který ho vybídl k pokusu ve vápně. Brankář Kouba ale dobře zareagoval, vyběhl a míč už drží v rukavici.
     
    18
    Jeden z domácích hráčů centroval z levého křídla z gólmanova pohledu. Kouba si následně pro míč bez problému a nikým neatakován došel a drží jej bezpečně i tentokrát.
     
    19
    Patrik Kavalír přebíral těžkou přihrávku, jenže pak si neporadil s dotírajícími obránci hostů. Ti ho o balón připravili.
     
    20
    Josef Eliáš nyní na prostředku hrací plochy fauloval protihráče nevybíravě skluzem. Od rozhodčího žlutý kartónek nevidí, napomenut je však důrazně.
     
    21
    Domácí fotbalisté zatím nemohou být s výkonem směrem dopředu spokojeni. To chtěl napravit Patrik Kavalír, který sváděl souboj s obráncem a nakonec vystřelil z pomezí šestnáctky. Jeho pokus ale zamířil dobrý metr a půl vedle levé tyče z gólmanova pohledu. Zatím šlo však o nejvýraznější střelu zápských fotbalistů.
     
    23
    Hra se nyní poměrně uklidnila. Balon se dostal k hostujícímu fotbalistovi Marku Koubovi, který ho už rozehrává na druhou polovinu hřiště.
     
    25
    Marek Krátký si poradil na pravém křídle s bránícím hráčem a poslal prudkou přihrávku do malého vápna. Tam nikdo z jeho kolegů ale nebyl, a nemohl tak logicky branku nikterak ohrozit.
     
    26
    Josef Eliáš nyní nepřečetl situaci úplně nejlépe. Přihrávkou z první posílal do sprintu spoluhráče, který za balónem ale neměl v úmyslu běžet. U míče jsou tak hosté.
     
    28
    Dlouhý nákop jednoho z domácích skončil za obranou soupeře až u samotného Kouby. Ten následně balón v klidu drží a rozehrává.
     
    30
    Máme za sebou první půlhodinu dnešního zápasu mezi druhým a pátým celkem. Domácí Zápy zatím neplní roli favorita a jsou o jednu branku pozadu. Nutno ale říct, že mají balón v držení více a hledají, kudy by pronikli do šancí.
     
    30
    A Zápy se snaží na nepříznivý vývoj reagovat střídáním. Na hřiště už běží připravený Nazarenko, naopak jej opouští Stropek.
     
    32
    Ani další útočné snažení ale nekončí ohrožením Koubovy svatyně. Naopak právě hostující gólman skočil po nepřesně mířené přihrávce a hru nyní na chvíli uklidní.
     
    34
    Nyní to byl zřejmě Patrik Kavalír, který dobrou přihrávkou hledal někoho ze spoluhráče ve vápně. Prudce mířený balón ale nakonec změnil trajektorii po zásahu hostující obrany a končí v zámezí.
     
    36
    Obrázek hry se nám v posledních minutách příliš nemění. Domácí se stále tlačí do útoku, jenže k pořádně šance se ne a ne prokombinovat. Naopak Brozany se stěží dostávají za polovinu.
     
    38
    Jenže teď to mohlo zničehonic být o dvě branky! Dlouhý nákop na hranici vápna brankář Řehák nekontroloval ideálně, a tak se ještě ke střele dostal Novotný. Jeho pokus ale trefil jen ve skoku se pohybujícího gólmana domácích, ten teď měl určitě i trochu toho štěstí.
     
    39
    A o chvíli později přispěchal tentýž hráč s další střelou, teď tedy hrozí i Brozany! Jeho pokus se nyní točil na vzdálenější tyč, tu však nakonec výrazně minul.
     
    40
    Hosté dostali k dispozici standardní situaci, byť na přímou střelu to nebylo. Nakonec z této situace ale není ani centr. Hráč, který standardku rozehrával, balon totiž posílá jen do vysoké ochranné sítě za brankou.
     
    42
    Nyní snad vůbec poprvé v utkání měli gólovou situaci také Zápy! A byl to zřejmě Kavalír, kdo se dostal do zajímavé šance, jenže do jeho pozemního pokusu stačil padnout poslední obránce. A rázem bylo po šanci.
     
    43
    Chukwuda dobíhal přihrávku, nakonec k ní měl ale blíže gólman domácího celku. Tentokrát problémy nepřipustil a balón tak zanedlouho vrátí do držení hráčů v červenobílých dresech.
     
    45
    Řekl bych, že poločas se pomalu už spíše jen dohrává. Zápy sice mají balón v držení, jenže pouze u půlicí čáry a nevypadá to, že hosté by chtěli před odchodem do kabin připustit nějaké komplikace.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    Brozany chtěli zaútočit pomocí rychlého centru za obranu. Ten byl ale moc dlouhý a nakonec skončil pouze za soupeřovou brankou. Chukwuda se po něm natahoval marně.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je za námi. Brozany po něm budou určitě spokojenější. Do zápasu šly z pozice outsidera, nicméně v kapse mají jednobrankový náskok a nebyly vůbec daleko od toho, aby vedení ještě navýšily. Zápy naopak zatím hledají, kudy by se dostaly do některé z lepších šancí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Weis, přichází Štrombach.
     
    48
    Nazarenko ještě před šestnáctkou centroval směrem do malého vápna. Tentokrát jeho pokus ale není přesný a končí pouze v dosahu hostujícího obránce.
     
    49
    Mohutný odkop od brány udělal hostující Kouba. Následně balón za soupeřovou obranou dobíhal Novontý, jenže neúspěšně. Balon skončil za pomezní čarou.
     
    49
    Zápy právě vstřelily branku! Domácí fotbalisté se poprvé radují, máme totiž srovnáno! Z levé strany se pokusem přesně k tyči trefil VLADYSLAV KOLODŽNÝ. Proti jeho pokusu nestačil hostující brankář zakročit.
    49. KOLODŽNÝ - 1:1
     
    51
    Domácí fotbalisté jsou očividně nabuzení srovnávací brankou. Míč mají v držení i nyní a hledají cestu, kterou by se dostali poprvé v zápase do vedení.
     
    54
    Na hřišti se toho aktuálně příliš neděje. Míč v držení mají převážně domácí hráči, obrana hostí je ale nyní přesná a nechce připustit komplikace. Právě Brozany si zatím ve druhé půli šanci nepřipsaly.
     
    56
    Miroslav Petrlák dobře „protančil“ s balónem před dotírajícím protihráčem. Ten si to ale nenechal líbit a pak jej zezadu fauloval. Tím se pro Zápy otevírá možnost centru do vápna z pravého křídla z gólmanova pohledu.
     
    57
    Centr skončil pouze na hlavě připravených brozanských fotbalistů, kteří tak tuto hrozbu bez větších problémů odstranili.
     
    59
    Brozany právě vstřelily branku! Tak to je studená sprcha pro domácí fotbalisty, kteří před chvíli srovnali a dostali se zpět do hry! O to zajímavější průběh nás čeká. CHUKWUMA CHUKWUNDI se dostal těsně před brankáře a z blízka pak neměl problém gólmana prostřelit – 1:2. Zapisuje tak již druhou dnešní branku.
    59. CHUKWUDI - 1:2
     
    61
    Dlouhý balón za obranu si zpracoval Petrlák, jenže ke zpracování došlo až lehce za pomezní čárou! Rozehrávat tak bude hostující gólman.
     
    62
    Domácí fotbalisté mají míč v držení po většinu zápasu, nicméně celkový obrázek je podobný jako v prvním poločase. Nemohou se totiž dostat do některé z výraznějších šancí.
     
    64
    Tomáš Matějka se nyní dostal k dlouhé přihrávce na hranici vápna, jenže potom s balónem vůbec nic nevymyslel. Pouze zasekl a jeho následný pokus skončil pouze na obránci.
     
    65
    Brozany se po delší odmlce dostaly k balónu a vybojovaly vhazování nedaleko šestnáctky Rozehrávka jim ale nic nepřinesl, míč totiž přebírají do držení opět hráči v červenobílých dresech.
     
    66
    David Štrombach doběhl k míči na pravé straně vápna. Poté zkusil střelu, jenže se spolu s ním stihl vrátit také obránce a pokus zblokoval.
     
    68
    Rychlý kontr Brozan skončil pouze nepřesnou přihrávkou. Míče se tak chopil brankář a nyní tak opět sledujeme domácí, jak míří s míčem do útoku. Stále ale platí, že šancí z jejich strany jsme viděli poskromnu.
     
    69
    Jakoby domácí zrovna chtěli dokázat opak. Zpětnou přihrávku na hranici vápna dostal Škrombach, jenže jeho následný pokus neměl gólové parametry. Šel k tyči, ale nakonec balon proklouzal poměrně výrazně mimo ni.
     
    70
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Kolodžný, přichází Chrolenok.
     
    72
    Po delší době si musel zákrok připsat také Kouba. Nyní měl co dělat, aby ze vzduchu stáhl snášející se balón, který letěl na vzdálenější tyč. Situaci ale uhasil a nyní si už rovná balón k odkopu od své branky.
     
    73
    A teď přilétl prudký centr do vápna hostí z levého křídla z gólmanova pohledu. Jeho pokus ale nenašel nikoho ze spřízněných hráčů.
     
    74
    Josef Eliáš si naskakoval pro balón ve vápně. Dostal se do kolize s protihráčem, a to z pohledu hostí nedovoleně! Uvidíme penaltu.
     
    75
    Zápy právě vstřelily branku! Máme tu opět vyrovnávací branku! Z penalty se přesně trefil do pravého horního růžku DAVID ŠTROMBACH. Hostujícímu gólmanovi nedal šanci zasáhnout.
    75. ŠTROMBACH - 2:2
     
    77
    A na opačné straně zahrozil Dominik Šup. Jeho pokus ale skončil v zámezí po odrazu od jednoho z obránců. Uvidíme rohový kop.
     
    78
    Brozany právě vstřelily branku!
    Opět se opakuje stejný scénář. Po vyrovnání domácích přichází znovu vedoucí branka Brozan. Z vápna se trefil přesně TOMÁŠ LAUKO! Brankář domácích se natahoval marně.
    78. LAUKO - 2:3
     
    78
    Žlutá karta pro tým SK Sokol Brozany (Šup).
     
    79
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Kocourek, přichází Zoubek.
     
    81
    Patrik Kavalír nyní uklouzl na pravé straně, a proto nemohl odcentrovat.
     
    83
    Tentýž hráč se ocitl v akci i chvíli poté a nebyl vůbec daleko od branky! Jeho nynější pokus byl prudký, nicméně Kouba proti němu skvěle skokem na levou stranu zasáhl a míč vyrazil mimo! Efektní a velmi důležitý zákrok!
     
    84
    Nepřesná rozehrávka domácích nyní vrací míč na kopačky Brozanských. Ti tak budou moci rozehrát od své branky. Na tribuně to mezi domácími příznivci jen zahučelo!
     
    85
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Chukwudi, přichází Matoušek.
     
    87
    Josef Eliáš byl nyní napadán hostujícím hráčem, a proto musel do centra posílat přihrávku pod tlakem. A podle toho to také vypadalo, jeho pas nebyl přesný a končí pouze na kopačkách hráčů v černozelených dresech.
     
    88
    Byl to nyní zřejmě Patrik Kavalír, který odehrával standardní situaci před vápnem. Zvolil přímou střelu, která skončila pouze na břevně hostující branky! Brozany nyní měly velké štěstí!
     
    90
    Z řádné hrací doby nám toho moc nezbývá, rozhodčí bude během chvíle signalizovat nastavený čas. Zápy mají balón ve své moci, uvidíme, zda ještě něco stihnou vymyslet.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým SK Zápy (Zoubek).
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+2
    Brozany nyní dobře drží míč na polovině soupeře a nikam se již nehrnou. Domácí fotbalisté to budou mít těžké, ale čas na poslední akci ještě mají.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je za námi a domácí fotbalisté nemohou být spokojení. Jako favorit si nepřipisují ani bod. Ve druhém poločase sice vyrovnal Koložný i Štrombach, jenže pokaždé hosté během pár minut do vedení znovu odskočili. Z domácího pohledu jsme ani neviděli příliš vyložených šancích, a to i přesto, že v držení míče byli většinu hrací doby. Děkujeme za pozornost, z dnešního zápasu je to vše! (18:23:20)

    Adam Pavlíček


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 49. Kolodžný, 75. Štrombach (pen.) – 6. Chuwkudi, 59. Chukwudi, 78. Lauko

    Karty:   90+1. Zoubek (ZAP) – 7. Soungole (BRO), 78. Šup (BRO)


    SK Zápy: Řehák – Jelínek, Pardubský, Stropek (30. Nazarenko), Kavalír, Kocourek (79. Zoubek), Eliáš, Matějka, Petrlák, Kolodžný (70. Chrolenok), Weis (46. Štrombach).
    Náhradníci: Durov, Štrombach (46. Štrombach), Nazarenko (30. Stropek), Chrolenok (70. Kolodžný), Zoubek (79. Kocourek), Kibal, Svoboda

    Trenér: Koukal

    SK Sokol Brozany: Kouba – Černý, Soungole, Schettl, Krátký, Chukwuma (85. Matoušek), Lauko, Bubeníček, Bechyně, Šup, Novotný
    Náhradníci: Sláma, Matoušek (85. Chukwudi), Havránek

    Trenér: Němec

    Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Polena
    bahis siteleri