Frosinone – Bologna 0:0 (kon.) | Monza – Neapol 2:4 (kon.) | Cagliari – Atalanta BC 2:1 (kon.)
Hellas Verona – Janov 1:2 (kon.) | Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
2:1 (1:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 07.04.2024, 18:00Italská Serie A • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Atalanta Bergamo

    Hostující Atalanta i letos prožívá povedenou sezónu a bojuje o účast v pohárové Evropě. Po dvaceti devíti odehraných duelech má Atalanta na kontě padesát bodů a patří jí šestá pozice ligové tabulky. Na příčky zaručující účast v Lize mistrů ztrácí sedm bodů, nicméně na sedmé Lazio má alespoň čtyřbodový náskok. Před týdnem dokázala zvítězit vysoko 3:0 v Neapoli. V týdnu pak v úvodním duelu semifinále Coppa Italia prohrála 0:1 s Fiorentinou.
     
    Cagliari Calcio

    Domácí Cagliari je na tom mnohem hůře než jeho dnešní soupeř. Celek ze Sardinie má po třiceti odehraných duelech dvacet sedm bodů a patří mu šestnáctá pozice. Na sestupové vody má Cagliari k dobru náskok dvou bodů. Problémem Cagliari je hlavně ofenziva. Soupeřům dosud nasázelo jen třicet branek. Naposledy doma remizovalo 1:1 s Veronou.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Scuffet – Nández, Mina, Dossena, Augello – Makoumbou, Deiola, Sulemana – Gaetano, Oristanio – Šomurodov.
    Náhradníci: Aresti, Radunović – Azzi, Di Pardo, Chatzidiakos, Jankto, Lapadula, Luvumbo, Obert, Mutandwa, Prati, Viola, Wieteska, Zappa.

    Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Tolói, Djimsiti, Kolašinac – Hateboer, de Roon, Éderson, Zappacosta – Koopmeiners – Scamacca, Lookman.
    Náhradníci: Musso, Rossi – Bakker, Bonfanti, Adopo, De Ketelaere, Hien, Holm, Mirančuk, Pašalić, Touré, M. Ruggeri.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Atalanta obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Celek z Bergama bude chtít na Sardinii navázat na vítězství v Neapoli.
     
    2
    Atalanta se hned v úvodu usadila na polovině domácího celku, nicméně kombinace domácího mužstva se zatím odehrává daleko od šestnáctky.
     
    3
    Teun Koopmeiners si výborně pokryl míč tělem na polovině hřiště a napadající soupeř jej faulem poslal k zemi.
     
    4
    Davide Zappacosta dostal přihrávku na levou stranu, jenže se nedokázal uvolnit kolem svého strážce ani odcentrovat do pokutového území.
     
    5
    Ibrahim Sulemana si výborně došel pro přihrávku na pravou stranu, kde jej taktickým faulem poslal k zemi Sead Kolašinac.
     
    6
    Atalanta se ubránila úvodnímu výpadu domácího celku. Dobře postavený Kalašinac míč bez problémů odkopl před napadajícím Oristaniem.
     
    7
    První obrovská šance hostujícího celku! Ederson si navedl míč do blízkosti velkého vápna, ale pravou nohou míč poslal kousek nad břevno!
     
    8
    Marten de Roon poslal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže nikdo v bílém dresu nedokázal odcentrovat.
     
    9
    Za nepřesným nákopem spěchal Eldor Šomurodov, nicméně hostující brankář měl k míči o poznání blíže a schoval míč do rukavic.
     
    10
    Zappacosta vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídku na Edersona ale výborně pokryl Nahitan Nández.
     
    11
    Atalanta zahrávala přímý kop. Ademola Lookman odcentroval na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru kraloval Yerry Mina.
     
    12
    Sead Kolašinac potáhl míč vpřed po levé straně, jenže v klíčovou chvíli míč ztratil a už nedokázal získat zpět. Cagliari tak může zaútočit.
     
    13
    Nahitan Nández poslal centr do pokutového území, kam sprintoval Eldor Šomurodov, nicméně ani ve skluzu míč neusměrnil mezi tři tyče.
     
    14
    Djimsiti si tělem odstavil domácího útočníka, pustil míč za sebe a pomohl si malou domů. Atalanta je zatím v obraně bezchybná.
     
    14
    Atalanta právě vstřelila branku! Hostující celek se dostává do vedení! Lookman dostal přihrávku na levou stranu, přízemním centrem poslal míč do pokutového území a GIANLUCCA SCAMACCA přehodil brankáře!
    14. Gianluca SCAMACCA - 0:1
     
    16
    Do rozehrávky domácího celku se musel zapojit brankář Scuffer. Jeho nákop směřoval na pravou stranu, kde kralovala obrana.
     
    17
    Gianluca Scamacca vybojoval míč na levé straně, kde si poradil s Nándezem. Míč ale po souboji neopustil hrací plochu.
     
    18
    Antoine Makoumbou fauloval na levé straně hrací plochy, kde poslal k zemi Lookmana.
     
    19
    Dossena vybojoval odražený míč, nicméně následnou nepřesností daroval míč soupeři. Po úvodní brance Atalanty úroveň hry hodně opadla.
     
    20
    Eldor Šomurodov neuspěl v souboji s Djimsitim. Domácí útočník navíc po ztrátě míče stopera Atalanty atakoval nedovoleným způsobem.
     
    21
    Hosté se posunuli vpřed nákopem na levou stranu, jenže Alberto Dossena pomohl Cagliari nedovoleným zákrokem, kterým útok zastavil.
     
    23
    Cagliari se po delší době usadilo na polovině Atalanty, nicméně kombinace domácích se zatím odehrává daleko od pokutového území.
     
    24
    Domácí se pokusili zaútočit nákopem na pravé křídlo, ale hostující Kolašinac nechal míč propadnout do zámezí.
     
    25
    Domácím fanouškům se nelíbí výkon Cagliari, což dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    26
    Toloi poslal oblouček na pravé křídlo, kam spěchal Hateboer, ale Tommaso Augello si jeho náběh pohlídal a míč odehrál.
     
    27
    Kolašinac se vydal na výlet za stopery domácího celku, ale ti si jeho pohyb pohlídali a odehráli míč mimo nebezpečné území.
     
    28
    Hostující brankář se rovněž musel zapojit do rozehrávky, nicméně tentokrát neoslovil nikoho v náběhu za obranu Cagliari.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a Atalanta zatím potvrzuje roli favorita. Domácí se ani nedostávají do šancí.
     
    31
    Alessandro Deiola uspěl v souboji na polovině Atalanty, nicméně nedokázal přihrát na nikoho v modročerveném.
     
    32
    Toloi si skvěle pohlídal kolmici směřující mezi stopery domácího celku a odehrál míč ve skluzu do zámezí. Cagliari se ale začíná zvedat.
     
    33
    Cagliari zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhla defenziva Atalanty.
     
    34
    Do odraženého míče se v pokutovém území opřel Antoine Makoumbou, ale jeho rána skončila vysoko nad břevnem hostující svatyně.
     
    35
    Domácí chtěli po tvrdém souboji ve vápně pokutový kop, ale sudí po krátkém prověření celé situace ukazuje, že se bude pokračovat ve hře.
     
    36
    Marco Carnesecchi přečetl úmysl domácího celku, včas vystartoval ven z branky a Šomurodovem odkopl míč vysoko na tribunu.
     
    38
    Stopeři Atalanty kombinují s míčem na polovině hřiště a nikam se neženou. Hostující celek zřejmě chce dohrát první půli s těsným náskokem.
     
    39
    Ibrahim Sulemana si dal pozor na prudkou přihrávku za obranu a nechal míč propadnout do zámezí. Cagliari spěchá s rozehrávkou a snaží se dostat do tlaku.
     
    40
    Zappacosta vybojoval míč na levé straně, udržel jej v souboji a získal pro Atalantu vhazování poblíž velkého vápna.
     
    41
    Marten de Roon se chtěl uvolnit poblíž rohového praporku, ale Nández mu tělem vystavil čistým způsobem stopku.
     
    42
    Cagliari právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Cagliari se nakonec ještě v první půli dočkalo odměny za svou zvýšenou aktivitu! Šomurodov poslal míč do prostoru, kde byl osamocený TOMMASO AUGELLO, který levačkou vyrovnal!
    42. Tommaso AUGELLO - 1:1
     
    44
    Na stadionu rázem panuje vynikající atmosféra. Příznivci Cagliari cítí, že jejich oblíbenci dnes podávají dobrý výkon a mohou favorita obrat o body.
     
    45
    Scamacca v závěru první půle fauloval soupeře při napadání rozehrávky domácího celku. Cagliari bude rozehrávat na vlastní polovině.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    Lookman táhl útok Atalanty, jenže neměl dostatečnou podporu spoluhráčů a míč odevzdal soupeři.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí na Sardinii stav 1:1. První šanci měla v 7. minutě favorizovaná Atalanta, ale Ederson zpoza vápna přestřelil. Hosté se dočkali ve 14. minutě, kdy udeřil Scamacca. Od té doby ale Cagliari zlepšilo svůj výkon a dostalo se do tlaku. Ten ve 42. minutě přetavil ve vyrovnávací branku Augello.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Mitchel Bakker.
     
    47
    Hned v úvodu druhé půle zahrával domácí celek rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhl Kolašinac.
     
    48
    Poprvé po změně stran se vpřed vydala také Atalanta, ale důrazný Nahitan Nández čistým skluzem nepustil k míči de Roona.
     
    50
    Tommaso Augello vhazoval na levé straně, kde našel Gaetana. Druhý jmenovaný však hlavou prodloužil míč jen ke stoperům Atalanty.
     
    51
    Toloi nakopl míč na polovinu soupeře, nicméně tam neměl nikoho v bílém dresu, kdo by byl ochoten podstoupit hlavičkový souboj.
     
    52
    Stopeři Atalanty kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo v dresu Cagliari nyní rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    53
    Lookman si vzal míč na polovině hřiště, otočil se a rozehrál na levou stranu hrací plochy. Domácí se stačili srovnat do bloku.
     
    54
    Atalanta se po pravé straně dostala do pokutového území. Zappacostův centrem přiletěl k zadní tyči, ale nikdo v bílém už nevypálil.
     
    55
    Žlutá karta pro tým Atalanta Bergamo (Marten de Roon).
     
    56
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází El Bilal Touré,
    ze hřiště odchází Teun Koopmeiners, přichází Charles De Ketelaere.
     
    57
    Střídající El Bilal Touré se vydal napadat rozehrávku domácího celku, jenže stopeři Cagliari si s ním poradili a odehráli míč do zámezí.
     
    58
    Lookman uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře, jenže jeho pobídka skončila jen v rukavicích domácího brankáře.
     
    59
    Lookman napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině, nicméně zadáci Cagliari si zatím s presinkem příliš nelámou hlavu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a na Sardinii nadále platí nerozhodný stav 1:1. Domácí celek navíc nepouští favorita do šancí.
     
    61
    Cagliari zahrávalo rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale naskakující Augello míč netrefil optimálně.
     
    62
    Touré krásnou patičkou připravil míč do střelecké pozice Lookmanovi, který vyslal přízemní projektil, jenž našel cestu jen do rukavic brankáře.
     
    63
    Eldor Šomurodov se ve vápně opřel do odraženého míče, ale trefil jen prvního soupeře v bílém dresu. Bude z toho roh pro Cagliari.
     
    64
    Ani po následném rohovém kopu Cagliari nedokázalo zahrozit. Prudký centr směřující na značku pokutového kopu odhlavičkoval Djimsiti.
     
    65
    Žlutá karta pro tým Atalanta Bergamo (Davide Zappacosta).
     
    66
    Ademola Lookman sprintoval za přihrávkou na pravé křídlo, jenže obránce domácího celku měl k míči o dva kroky blíže.
     
    67
    Žlutá karta pro tým Cagliari Calcio (Alessandro Deiola).
     
    68
    Cagliari se vydalo do zajímavého protiútoku, který však zastavil odmávaný ofsajd. Své postavení si nepohlídal Gaetano.
     
    68
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Zito Luvumbo.

    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Emil Holm.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a po změně stran nadále čekáme na brankové příležitosti. K vidění je naopak mnoho osobních soubojů.
     
    71
    Atalanta zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl ke vzdálenější tyči, kde bez problémů zasáhl pozorný Augello.
     
    72
    Gaetano si skvěle pokryl míč na pravé straně a byl faulován. Domácí Cagliari tak bude mít k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    73
    Jenže ani z následné standardní situace domácí celek branku Atalanty neohrozil. Většina centrů z kopaček domácích hráčů je nepřesná.
     
    74
    Touré táhl protiútok domácího celku, ale sám jej zastavil útočným faulem. Domácím příznivcům se verdikt rozhodčího příliš nepozdává.
     
    75
    Rafael Tolói zbytečně oplácel po souboji na polovině soupeře a může být rád, že viděl jen žlutou kartu.
     
    76
    Emil Holm odcentroval z těžké pozice na pravé straně, jenže jeho pobídka zarotovala pouze do rukavic připraveného brankáře.
     
    77
    Žlutá karta pro tým Cagliari Calcio (Nahitan Nández).
     
    78
    Ani další Holmův oblouček neoslovil hlavičkujícího hráče v bílém dresu. Cagliari po změně stran zvládá vzdušné souboj na výbornou.
     
    79
    Zito Luvumbo se chtěl uvolnit kolem obránce soupeře, ale Rafael Tolói zvládl situaci pozičně skvěle a odstavil střídajícího hráče od balónu.
     
    80
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Nahitan Nández, přichází Gabriele Zappa,
    ze hřiště odchází Tommaso Augello, přichází Paulo Azzi,
    ze hřiště odchází Gianluca Gaetano, přichází Nicolas Viola.
     
    81
    Lookman doběhl přihrávku na pravou stranu, ale Yerry Mina mu čistým způsobem vystavil stopku. Atalanta bude zahrávat rohový kop.
     
    82
    Ani po dalším centru se fotbalisté v bílém nedostali do zakončení. Prudký centr prosvištěl vápnem bez jakékoliv teče.
     
    83
    Lookman chtěl z těžké pozice posunout míč do běhu spoluhráči, jenže jej nedokázal oslovit.
     
    84
    Alberto Dossena výborně vystoupil proti přihrávce směřující do pokutového území a ještě konstruktivně rozehrál.
     
    85
    Luvumbo neuspěl v souboji na polovině hrací plochy, ale spoluhráči jej zastoupili a vybojovali odražený míč pro Cagliari.
     
    86
    Právě Luvumbo si navedl míč na hranici velkého vápna, odkud vypálil levačkou, ale pozorný Marco Carnesecchi jeho technický pokus vyrazil!
     
    87
    Střídání v týmu Cagliari Calcio:
    ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Mateusz Wieteska.

    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Mitchel Bakker, přichází Matteo Ruggeri.
     
    88
    Lookman vlétl do pokutového území, kde zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče, jenže trefil jen prostor, kde byli obránci v červenomodrém.
     
    89
    Cagliari právě vstřelilo branku! Cagliari se v samotném závěru utkání dostává do vedení a dokonává obrat v dnešním souboji! NICOLAS VIOLA si naskočil na prudký centr z pravé strany a temenem líznul míč ke vzdálenější tyči!
    89. Nicolas VIOLA - 2:1
     
    90
    Atalanta se ihned tlačí vpřed se snahou o odpověď, ale domácím v defenzivě opět pomohl Ibrahim Sulemana.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+2
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    90+3
    Mateusz Wieteska si fantasticky pokryl míč tělem a nechal se nedovoleně atakovat ve středovém kruhu. Cagliari zůstane u míče.
     
    90+5
    V poslední minutě nastavení se hosté sice dostali vpřed, ale vysoký nákop skončil v rukavicích brankáře.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Cagliari nakonec otočilo duel s Atalantou a vítězí 2:1. První šanci měla v 7. minutě favorizovaná Atalanta, ale Ederson zpoza vápna přestřelil. Hosté se dočkali ve 14. minutě, kdy udeřil Scamacca. Od té doby ale Cagliari zlepšilo svůj výkon a dostalo se do tlaku. Ten ve 42. minutě přetavil ve vyrovnávací branku Augello. Po změně stran jsme sledovali spíše bojovný duel. Rozuzlení přišlo až v samotném závěru, kdy se prosadil Viola.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:18. (19:59:04)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 42. Augello (Šomurodov), 89. Viola (Luvumbo) – 14. Scamacca (Lookman)

    Karty:   67. Deiola (CAG), 77. Nández (CAG) – 55. de Roon (ABC), 65. Zappacosta (ABC), 75. Tolói (ABC)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:18.
    Cagliari Calcio: Scuffet – Nández (80. Zappa), Mina, Dossena, Augello (80. Azzi) – Makoumbou, Deiola (87. Wieteska), Sulemana – Gaetano (80. Viola), Oristanio – Šomurodov (68. Luvumbo).
    Náhradníci: Aresti, Radunović – Di Pardo, Chatzidiakos, Jankto, Lapadula, Obert, Mutandwa, Prati.

    Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Tolói, Djimsiti, Kolašinac – Hateboer (46. Bakker, 87. M. Ruggeri), de Roon, Éderson, Zappacosta (68. Holm) – Koopmeiners (56. De Ketelaere) – Scamacca (56. Touré), Lookman.
    Náhradníci: Musso, Rossi – Bonfanti, Adopo, Hien, Mirančuk, Pašalić.
    bahis siteleri