Liberec B – Živanice 3:0 (kon.) | Chlumec n/C – Pardubice B 1:2 (kon.) | Ml. Boleslav B – Jablonec B 1:3 (kon.)
Hr. Králové B – Most/Souš 1:2 (kon.) | Teplice B – Přepeře 2:1 (kon.)
konec
FK Teplice B
2:1 (1:1)
FK Přepeře
Neděle 07.04.2024, 10:15Česká fotbalová liga (B) • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Dobré nedělní dopoledne! Společně dnes budeme sledovat zápas poslední s předposledním. Půjde o důležitý duel pro oba týmy, můžeme tak snad čekat atraktivní podívanou!
     
    FK Přepeře

    Přepeře nebudou s dosavadním průběhem sezony spokojeny, to je jasné. O jeden bod se krčí na předposledním místě tabulky. V jarní části si připsaly z pěti zápasů jedinou výhru, ta přišla proti Chlumci nad Cidlinou. Jeden bod za remízu Přepeřští vybojovali také proti České Lípě.

    Nejlepším střelcem týmu je aktuálně se čtyřmi zásahy Nicolas Daníček a stejně je na tom i Daniel Novák.
     
    FK Teplice B

    B tým Teplic nebude taktéž jako jeho nedělní protějšek se sezonou spokojen. Je totiž úplně posledním týmem této skupiny ČFL a hrozí mu sestup. Zápas proti Přepeřím bude ale velmi důležitý, neboť právě zmíněný soupeř je jen o příčku výše s náskokem pouhého bodu. V jarní části mají Teplice o něco lepší formu než soupeř, zapsali dvě výhry, remízu a dvě prohry.

    Ani Tepličtí nemají v celku jediného kanonýra, na kterého by se spoléhali. Střelecky se nejvíce se čtyřmi přesnými zásahy daří Dominiku Procházkovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice B: Němeček – Křišťan, Procházka, Trnovec, Kapur, Kolář, Hrdlička, Vachoušek, Foungala, Kříž, Emmer
    Náhradníci: Chýle, Korselt, Lukáš, Pokorný, Grümann
    Trenér: Šourek

    FK Přepeře: Truksa – Neyra, Tvaroha, Novotný, Janošík, Daníček, Pour, Pavlata, Marijanovic, Strnad, Dočekal
    Náhradníci: Válek, Bulíř, Marta, Novák, Šťovíček, Habr, Rozkovec
    Trenér: Procházka

    Rozhodčí: Černný – Štípek, Zima.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    11
    Přepeře právě vstřelily branku! Máme tu první branku, ze které se radují hostující fotbalisté z Přepeří. Ve vápně si vytvořili tlak, ze kterého se pak přesně do branky trefil MICHAL PAVLATA.
    11. PAVLATA - 0:1
     
    12
    Domácí se drží v útočném pásmu a hledají aktuálně, kudy by se dostali do střelecké šance. Nyní se jim to však nepovedlo, gólman hostí v klidu míč sbírá ze země a bude rozehrávat.
     
    13
    Viděli jsme rohový kop do šestnáctky Přepeří. Stopeři hostujícího celku si ale poradili bez větších komplikací a balon už je někde na polovině hřiště.
     
    15
    Martin Janošík dostal přihrávku někde v půlce hřiště. Potom chtěl hru rychle rozehrát směrem dopředu, jenže byl faulován a nemohl tak v akci pokračovat.
     
    16
    Pavel Hrdlička si hledal zajímavou přihrávkou za obranu některého ze spoluhráčů. Bohužel pro něj si ale jeho kolega z útoku přihrávku nezpracoval přesně.
     
    18
    Za povzbuzování domácích fanoušků si hledají Tepličtí, kudy by mohli projít do šance. Nyní zajímavě na branku hlavičkoval zřejmě Vachoušek. Míč šel přesně pod horní tyč, ale pomalu. Truksa jej pak vyrazil na rohový kop.
     
    19
    Z rohového kopu už z pohledu hostů žádné nebezpečí nehrozilo, nicméně Teplice se po chvíli znovu dostávají do držení balonu a budou se znovu snažit o útok.
     
    20
    Rychlý proitútok Přepeří nabídl poměrně zajímavou šanci! Marijanovic si naběhl na pomalu se snášející balon a pak zakončoval hlavou. Jeho pokus ale Němeček drží v pohodě v rukavicích, balon šel totiž přímo na něj.
     
    21
    Foungala dobře vystoupil z obrany a odehrál pryč přihrávku na jednoho z hostů. Domácí jsou tak opět na balonu.
     
    22
    Nyní jsme viděli další centr do šestnáctky, kteří ale hostující fotbalisté odvrátili bez problémů.
     
    23
    Matyáš Vachoušek se cpal s balonem do zakončení, když byl ale obráncem poslán k zemi. K nelibosti domácích příznivců ale čistě. Vachoušek se po chvíli zvedá a bude v pořádku, penalta se ale nekoná.
     
    24
    Tepličtí působí o něco aktivnějším dojmem, zkoušejí se probojovat ke střelám především z pravého křídla z gólmanova pohledu.
     
    25
    Daníček nyní nabíhal na přihrávku ke střele na opačné straně. Jenže byl také tísněn obránce a k samotnému zakončení se nakonec nedostal, míč se od něj odrazil pouze k gólmanovi.
     
    26
    Jan Strnad se nyní dostal s balonem na noze až do vápna, kde ale neměl dostatek prostoru ke střele. A tak zkusil pouze přihrávku do malého vápna, kde ale bohužel pro něj nebyl nikdo z kolegů k zakončení.
     
    27
    Truksa si nyní musel poradit s pozemní střelou, která šla na bližší tyč. Proti nic včas padl na zem a balon udržel na první dobrou v náruči. Za malý moment tak bude moci rozehrávat.
     
    28
    Dlouhé vhazování do vápna hostujícího celku nebylo optimální, míč skončil pouze na hlavě prvního bránícího hráče.
     
    28
    Po delší době se k balonu dostávají také Přepeře, uvidíme, co s balonem vymyslí. Zatím kombinují zhruba na polovině hřiště.
     
    29
    Martin Janošík si šikovně naběhl na přihrávku, následně běžel na pravém křídle z gólmanova pohledu. Do vápna ale nikdo z jeho spoluhráčů nestihl doběhnout a nikdo tedy nebyl připravený k zakončení.
     
    30
    Nepřesná dlouhá vzdušná rozehrávka domácích skončila pouze u připraveného gólmana Truksy.
     
    31
    Marijanovic nyní centroval z levého křídla z gólmanova pohledu. Domácí stopeři si však s tímto pokusem stihli poradit a nepřipustili komplikace.
     
    32
    Nyní jsme viděli poměrně dost nepřesností na obou stranách, po nepřesné rozehrávce se ale bude moci do hry zapojit také gólman Truksa, který bude opět rozehrávat.
     
    34
    Martin Kříž hledal někoho z nabíhajících spoluhráčů před bránu. Jenže jeho přihrávka byla o něco delší a musel tak zasahovat až hostující brankář. Ten si povyskočil a balon lapil bez větších problémů.
     
    35
    Teplice B právě vstřelily branku! A máme srovnáno! DOMINIK PROCHÁZKA se dostal k balonu na hranici vápna. Tam si míč zpracoval a přesnou střelou do horního levého rohu z gólmanova pohledu rozvlnil síť.
    35. PROCHÁZKA - 1:1
     
    36
    Pavlata byl nyní faulován, rozhodčí tak odpískali nedovolený zákrok a zhruba z poloviny hřiště budou moci Přepeře rozehrávat.
     
    37
    Žlutá karta pro tým FK Teplice B (Vachoušek).
     
    38
    Němeček nyní musel zasahovat proti balonu, který rozehrál jeho protějšek na opačné straně. Hosté se tak každopádně dostávají k balonu a uvidíme, co vymyslí.
     
    39
    Dočekal nyní vybojoval pro svůj tým rohová kop. Z něho ale nic nebylo. Centr do vápna byl totiž příliš nízký, a proto si jej jeden z Dočekalových spoluhráčů nemohl zpracovat a střílet ideálně.
     
    40
    Ve čtyřicáté minutě se do útoku ženou hráči Přepeří. Zatím je ale pozorná teplická obrana nepouští do větší příležitosti. Martin Janošík se aktuálně neprodral na křídlo, odkud mohl potenciálně centrovat.
     
    41
    Teplice na opačné straně proti soupeřově obraně ale také neuspěly. Rozehrávat tak znovu bude hostující gólman.
     
    42
    Žlutá karta pro tým FK Přepeře (Marijanovic).
     
    43
    Jan Dočekal nyní po poměrně efektní kombinaci dostal míč až do vápna. Tam nakonec nezbývalo mnoho, aby některý z jeho spoluhráčů míč doklepl do brány, jenže do zakončení se nikdo z nich dostat nestihl.
     
    45
    Dlouhá rozehrávka zhruba někam před vápno nenabídla pro domácí větší šanci, hosté totiž balon odklidili, ale jen za cenu rohového kopu. Jeho rozehrávky se ujal Kapur, ale taktéž nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nenabídl příliš šancí mimo ty gólové. V 11. minutě se trefil Pavlata, Teplice potom přidaly a držely balon více než soupeř. Z toho mohl těžit Procházka, který se trefil pěkně do horního levého rohu.
     
    Hráči už jsou nastoupeni na hrací ploše, za malý moment budeme začínat druhým poločasem. Rozehrávat budou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Přepeře:
    ze hřiště odchází Pour, přichází Bulíř,
    ze hřiště odchází Marijanovic, přichází Martan.
     
    47
    Byl to zřejmě Strnad, který si velmi dobře poradil s útočníkem soupeře. Skluzem mu balon odebral a zabránil tak celkem slibně se rozvíjející akci.
     
    48
    Tepličtí měli k dispozici dlouhé outové vhazování. Na něj si nebezpečně nabíhal Michal Trnovec, který balón trefil z dobré pozice jen nad horní tyč. Skóre je tedy stále nerozhodné!
     
    50
    Nyní se dlouhého outového vhazování do vápna ujal Vachoušek. Na jeho nahrávku nikdo ze spoluhráčů ale nedosáhl, zakončení jsme tedy v tomto případě neviděli.
     
    51
    Martin Janošík chtěl vracet balon ze vzduchu do soupeřova vápna, jenže bez úspěchu. Jeho pokus neměl dostatečnou razanci a skončil pouze u soupeře.
     
    53
    Foungala si nabíhal do souboje jeden na jednoho v soupeřově šestnáctce. Tam se k oběma hráčům snášel centr, blíže k němu měl Foungala, který se pokoušel o efektní zakončení nůžkami, jenže bez úspěchu. Balon netrefil podle představ.
     
    54
    Přepeře se zatím musejí bránit, v druhém poločase se nedostali k ničemu, co by teplické fotbalisty ohrozilo. Aktuálně jsou znovu naštosováni u před svým brankářem.
     
    56
    Michal Trnovec vybojoval balon ve vzdušném souboji a umožnil tak svému týmu pokračovat směrem dopředu. Teplice už jsou opět před vápnem, tak uvidíme, jak se jim povede.
     
    57
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Kříž, přichází Pokorný.
     
    59
    Stále platí, že v útoku jsou v tomto poločase převážně Teplice. Nyní to byl zřejmě Strnad, který mohl zakončovat z dobré pozice před brankou, jenže minul horní tyč.
     
    60
    Novotný z Přepeří vidí červenou kartu. Rukou totiž zabránil slibně se rozvíjející se ofenzivní situaci na straně Teplic.
     
    61
    Po vyloučení hostujícího hráče měly Teplice k dispozici standardku z poměrně dobré vzdálenosti, zhruba metr a půl před vápnem. Střely se ujal Trnovec, jeho pokus se ale odrazil pouze od břevna!
     
    63
    A na opačné straně jsme také viděli poměrně dobrou šanci! Jeden z přepeřských hráčů ale nezacílil přesně a dal tak Němečkovi šanci zasáhnout. Ten pak vyráží na rohový kop.
     
    65
    Nyní se hra trochu uklidnila a hraje se na polovině hřiště. V držení balónu jsou Tepličtí, kteří hledají, kudy by se dostali do další střelecké příležitosti.
     
    66
    Nyní to byl před vápnem hostů zřejmě Procházka, který se zkoušel dostat do střelecké šance. Neporadil si ale proti násobné přesile soupeře a o balón nakonec přišel.
     
    68
    Truksovu dlouhou rozehrávku nechytil nikdo z jeho spoluhráčů, Teplice se tak dostávají opět do držení balónu. V posledních minutách jsme neviděli žádnou větší příležitost, která by stála za zmínku.
     
    68
    Teplice B právě vstřelily branku! Tepličtí jdou poprvé v utkání do vedení! MILOŠ KAPUR využil prostoru před soupeřovou brankou a následně zacílil přesně za Trukovsa záda!
    68. KAPUR - 2:1
     
    70
    Střídání v týmu FK Přepeře:
    ze hřiště odchází Strnad, přichází Novák.
     
    71
    Žlutá karta pro tým FK Teplice B (Emmer).
     
    72
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Procházka, přichází Chýle,
    ze hřiště odchází Vachoušek, přichází Lukáš.
     
    73
    Proti vysokému odkopu od levého rohového praporku z gólmanova pohledu zasáhl brankář Truksa bez potíží, následně rozehrává balón zpět do hry.
     
    74
    Ladislav Martan si dobře poradil v obranné činnosti, když v rychlosti stačil poslat míč před dotírajícím protihráčem svému brankáři. Ten ho záhy odkopává daleko od brány.
     
    76
    Zničehonic zahrozily také Přepeře na opačné straně hřiště. Nepříjemnou střelu z větší vzdálenosti vyslal jeden z hostů, ale trefil jen těsně vedle tyče!
     
    78
    Střídání v týmu FK Přepeře:
    ze hřiště odchází Neyra, přichází Šťovíček.
     
    79
    Domácí fotbalisté se nyní museli zhrozit! Vojtěch Novotný vystřelil z pravé strany na vzdálenější tyč, kterou nakonec jen těsně minul. Velký oddych pro domácí!
     
    80
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Emmer, přichází Korselt.
     
    80
    Žlutá karta pro tým FK Přepeře (Tvaroha).
     
    81
    Martan poslal přesnou a rychlou přihrávku na Novotného, který pálil bez přípravy z první. Jeho pokus ale neměl gólové parametry a skončil pouze u gólmana, který míč kryje napoprvé v náruči.
     
    83
    Tomáš Bulíř se dostal k rozehrávce standardní situace. Namísto střely zvolil centr do malého vápna. Tam balón odklidili mimo nebezpečí domácí stopeři, a to bez výraznějších komplikací.
     
    85
    Přepře jsou s blížícím se koncem utkání o něco aktivnějším celkem a cítí potřebu srovnat stav utkání! Uvidíme, jak si nyní poradí s rohovým kopem z pravé strany.
     
    86
    Jáchym Šťovíček si naskočil na balon z pravé strany a nechybělo mnoho, aby ho usměrnil za brankovou čáru. Bohužel pro něj ale centr letěl o něco výše, než by bylo třeba. Hru na opačnou stranu obrací Tepličtí.
     
    88
    Žlutá karta pro tým FK Přepeře (Dočekal).
     
    89
    Hlavní rozhodčí nastavil tři minuty nad rámec základní hrací doby. Mezitím se pokoušely o další ze střel Přepeře, jenže ani tentokrát neusměrnily balón mezi tři tyče.
     
    90+1
    Tepličtí fotbalisté se stále musejí bránit zvyšujícímu se náporu hostujícího celku, ten se ale zatím aktuálně nemůže prokombinovat do nějaké z lepších pozic pro střelu.
     
    90+3
    Tepličtí dostali míč z vlastní poloviny a rozhodčí ukončuje zápas, který tak vlastně v poklidu a bez komplikací končí vítězstvím pro teplické hráče! Ti se tak mohou radovat z důležité výhry!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je za námi! Tepličtí se dostali ve druhém poločase do vedení a i přes tlak hostujících Přepeří ho již nepustili. Obecně jsme v dnešním utkání neviděli moc šancí, o něco více gólových pozic a střel ale měli právě hosté, kteří však minimálně dvakrát jasnou šanci v branku nevyužili. Děkujeme za pozornost, z dnešního utkání je to vše! (12:16:07)

    Adam Pavlíček

    Branky: 35. Procházka, 68. Kapur – 11. Pavlata

    Karty:   37. Vachoušek (TEB), 71. Emmer (TEB) – 42. Marijanovic (PRP), 80. Tvaroha (PRP), 88. Dočekal (PRP)   60. Novotný (PRP)


    FK Teplice B: Němeček – Křišťan, Procházka (72. Chýle), Trnovec, Kapur, Kolář, Hrdlička, Vachoušek (72. Lukáš), Foungala, Kříž (57. Pokorný), Emmer (80. Korselt).
    Náhradníci: Chýle, Korselt, Lukáš, Pokorný, Grümann

    Trenér: Šourek

    FK Přepeře: Truksa – Neyra, Tvaroha, Novotný, Janošík, Daníček, Pour (46. Bulíř), Pavlata, Marijanovic (46. Martan), Strnad (70. Novák), Dočekal.
    Náhradníci: Válek, Bulíř, Marta, Novák, Šťovíček, Habr, Rozkovec

    Trenér: Procházka

    Rozhodčí: Černý – Štípek, Zima
    bahis siteleri