Bohemians B – Táborsko akademie 3:3 (kon.) | Dukla B – Slavia B 0:6 (kon.) | Plzeň B – Admira Praha 3:0 (kon.)
Povltavská – Vltavín 0:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha B
0:6 (0:4)
SK Slavia Praha B
Neděle 21.04.2024, 10:15 • Zbuzany • Česká fotbalová liga (A) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Derby dvou pražských rezerv ovládla ta slávistická, která ve Zbuzanech deklasovala Duklu vysoko 6:0. Hosté rozhodli o svém vítězství už v první půli, v níž vsítili čtyři góly, dvakrát se trefil Jan Trédl, jehož doplnili z penalty Boluwatife Ogungbayi a Elmedin Rama. Sešívaní kontrolovali zápas i ve druhém poločase, ve kterém přidali další dvě trefy, na střeleckou listinu se přidali ještě Michal Tomič a střídající Babacar Sy.

    Svěřenci trenéra Střihavky si upevnili první místo v tabulce, náskok na druhé Domažlice navýšili na pět bodů. Dukla B zůstává na sedmé příčce. (12:17:43)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Filip Slavata si posléze zahrál i nohama, počítal s malou domů a po rychlém prvním doteku vzápětí odkopával na útočnou polovinu.
     
    90+2
    V samotním závěru zápasu ještě musel předvést zákrok Filip Slavata, obráncem zpomalenou střelu mířící blízko středu brány pokryl bez problémů.
     
    90+1
    Už to vypadalo, že by Boluwatife Ogungbayi mohl postupovat sám na bránu, ještě před zakončením ho však zastavil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Ještě jednu útočnou akci sešívaní podnikli po pravé lajně, centr do vápna kontroloval dobře postavený Hynek Hübl.
     
    88
    Tomáš Jelínek ještě zabral po pravé lajně. Svedl rychlostní souboj s Nikolasem Krencivem, jemuž se povedlo soupeře zpacifikovat.
     
    87
    Přesto nechybělo moc k sedmému gólu v síti Dukly, nicméně dobře myšlená přihrávka za obranu šla do těsného ofsajdu.
     
    86
    Nepřekvapí, že Slavia dopředu už nespěchá. Do konce utkání zbývá posledních pár minut a bylo by zbytečné hnát se za každým míčem v některém ze soubojů riskovat zranění.
     
    85
    Po dalším centru si odražený balón našel kousek za velkým pokutovým územím Tomáš Jelínek, z voleje pálil jenom do soupeře.
     
    84
    Tlak Slavie pokračoval rohovým kopem. Nebezpečí před vlastní bránou nepřipustil Nikolas Krenciv, jenž se vyšplhal nejvýše ze všech.
     
    83
    Matěj Zachoval přenesl hru povedeným míčem doprava, odkud Jelínek prodloužil na Sy, jeho ránu k levé tyči Gothard vyrazil.
     
    81
    Dominik Pech se rozhodl z pravého křídla pro prudkou ránu na zadní tyč. Lukáš Gothard reagoval v poslední chvíli, nakonec se mu ale povedlo včas zakročit.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi už dávno není pochyb, Slavia dominuje a výsledek 6:0 je toho jasným důkazem.
     
    78
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Filip Lehký, přichází Oskar Jelínek.
     
    78
    Přestože mohl přihrávat lépe postavenému spoluhráči, tak se Babacar Sy rozhodl zkusit štěstí a jít do gólu sám, nevyzrál ale na posledního soupeře v podobě Krejčího.
     
    77
    Na svůj druhý gól v zápase měl políčeno Boluwatife Ogungbayi, ale nebylo mu přáno, nadvakrát trefil bránícího konkurenta.
     
    76
    Babacar Sy se s velkou lehkostí probil do vápna a centrem potom hledal Jana Trédla, jehož o pár centimetrů přeskočil Nikolas Krenciv.

    Milan Huppert

    Branky: 25. Ogungbayi (pen.), 29. Trédl, 31. Rama, 44. Trédl, 61. Tomič, 64. Sy


    FK Dukla Praha B: Gothard – Krejčí, Krenciv (C), Uhlíř, Lehký (78. O. Jelínek), Magdi (46. Nikl), Bačinský (46. Hübl), Hrubeš, Atsuta, Ulman, Kocman.
    Náhradníci: Štefan – Fojt, Bilstrup.

    Trenér: Aleš Majer

    SK Slavia Praha B: Slavata – Konečný, Hunal (C) (72. Škoda), Zachoval, Žitný, Trédl, Ogungbayi, Behenský (62. David Pech, Tomič (62. Sy), Rama (72. T. Jelínek), Toula (72. Dominik Pech).
    Náhradníci: Rezek – Vorlický.

    Trenér: David Střihavka

    Rozhodčí: Mach – Raplík, Braun

    Diváci: 100
    bahis siteleri