Bohemians B – Táborsko akademie 3:3 (kon.) | Dukla B – Slavia B 0:6 (kon.) | Plzeň B – Admira Praha 3:0 (kon.)
Povltavská – Vltavín 0:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha B
0:6 (0:4)
SK Slavia Praha B
Neděle 21.04.2024, 10:15 • Zbuzany • Česká fotbalová liga (A) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha B: Gothard – Krejčí, Krenciv (C), Uhlíř, Lehký, Magdi, Bačinský, Hrubeš, Atsuta, Ulman, Kocman.
    Náhradníci: Štefan – Nikl, Hübl, Jelínek, Fojt, Bilstrup.
    Trenér: Aleš Majer

    SK Slavia Praha B: Slavata – Konečný, Hunal (C), Zachoval, Žitný, Trédl, Ogungbayi, Behenský, Tomič, Rama, Toula.
    Náhradníci: Rezek – Sy, Jelínek, Vorlický, Dominik Pech, David Pech, Škoda.
    Trenér: David Střihavka

    Rozhodčí: Mach – Raplík, Braun.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žluto-červených dresech. Hosté pro dnešní střetnutí navlékli dresy barvy světle modré.
     
    3
    Sešívaní se rozhodli zahrozit z levého křídla, odkud jsme mohli vidět střelecký pokus na zadní tyč, zároveň ale také úspěšný blok bránícího hráče.
     
    5
    Slavia pokračuje v aktivitě směrem dopředu. V tomto případě se při útoku z leva ani nedostala do pokutového území, zápas pokračuje autovým vhazováním.
     
    7
    Konečně zaútočili i domácí. Středem postupoval Jiří Hrubeš, přes Erica Hunala se však do bezprostředního ohrožení brány neprocpal.
     
    9
    Dlouhé autové vhazování pražské Slavie bylo prodlouženo směrem k bráně, kde dobře zareagoval gólman Lukáš Gothard a míč sebral pro sebe.
     
    11
    Průniková přihrávka za obranu měla oči. Zleva potom hostující fotbalista centroval na přední tyč do prostoru, kde byl jen konkurent.
     
    13
    Zakončení z velkého úhlu Lukáše Gotharda nikterak nevystrašilo. Kontroloval míč letící nad břevno a už se chystá na odkop.
     
    15
    Rohový kop Slavie pro Duklu nebezpečí neznamenal. Obránci byli dobře postavení a společnými silami míč dostali pryč z vápna.
     
    17
    Nadále platí, že hosté mají více ze hry. Domácím se ale zase daří směrem dozadu a soupeře nepouští do výraznějších šancí.
     
    19
    Zajímavý signál Slavie, kdy se při rohu hráči nastěhovali do brány a do vápna přiletěl centr na přední tyč, jenže příliš krátká, defenziva ho měla pod kontrolou.
     
    21
    Dukla rozehrála volný přímý kop překvapivě nakrátko. Zprava potom měl přiletět centr, jenže byl zblokován prvním hráčem, následná střela zamířila do boční sítě.
     
    23
    Tentokráte byl centr z rohu přímo do brány zahrán o poznání lépe a Lukáš Gothard měl problémy, míč získal až nadvakrát.
     
    25
    Na hranici velkého pokutového území domácího celku došlo ke střetu dvou hráčů. Naštěstí to vypadá, že oba budou schopni ve hře pokračovat.
     
    25
    Slavia B právě vstřelila branku!
    Za tlak jsou hosté odměněni vedoucím gólem! K nařízenému pokutovému kopu se postavil BOLUWATIFE OGUNGBAYI a přesně mířenou střelou poslal míč mimo Gothardův dosah.
    25. Boluwatife OGUNGBAYI - 0:1
     
    27
    Jenže pokračují útočné choutky hostujícího týmu. Po pravé lajně utekl Daniel Toula, nevyšel mu ovšem úplně ideálně centr.
     
    28
    Pro Duklu se rýsoval rychlý protiútok, jenže Alexandra Magdiho zradil první dotek, čehož okamžitě využil dobře reagující Eric Hunal.
     
    29
    Slavia B právě vstřelila branku!
    Střihavkova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Střílený centr Michala Tomiče z pravé strany do malého vápna odvrátil obránce pouze k JANU TRÉDLOVI, jenž se do míče opřel z první a trefil se parádně, míč prosvištěl za Gotharda nechytatelně odrazem o levou tyč.
    29. Jan TRÉDL - 0:2
     
    31
    Dukla nedokáže konkurovat nabuzeným mladíkům Slavie. Do akce musel Lukáš Gothard, nejistým zákrokem po střele z úhlu zařídil pro soupeře roh.
     
    31
    Slavia B právě vstřelila branku!
    A už je to o tři góly! Na centr od rohového praporku si totiž nejvýše vyskočil ELMEDIN RAMA a za hlavičkou namířenou do levé šibenice plachtil bezmocný gólman Gothard marně.
    31. Elmedin RAMA - 0:3
     
    34
    Přihrávka za obranu měla oči, jenže adresát zareagoval příliš pozdě a vyběhnuvší Lukáš Gothard byl u balónu jako první.
     
    35
    Domácím fotbalistům nejde upřít snaha, jenže jejich útočné akci prozatím nemají žádný úspěch, soupeř perfektně čte hru.
     
    36
    Už to vypadalo, že by Filip Slavata mohl mít práci, když se uvnitř vápna chystal ke střele Jakub Uhlíř, v poslední chvíli mu však míč odkopl Mikuláš Konečný.
     
    37
    Snažení domácích pokračovalo rohovým kopem. Na centr si zakřičel Filip Slavata a z velké výšky míč sebevědomě stáhl pro sebe.
     
    38
    Útočný faul odpískán Jakubu Uhlářovi, který srdnatě zabojoval, ve skluzu však trefil už jenom nohy Hunala, nikoliv balón.
     
    39
    Až zbytečně ostrý faul na polovině hřiště. Arbitr Mach měl celou situaci před očima a odpískal přímý kop ve prospěch Slavie, do kapsičky pro kartu nesáhl.
     
    40
    Sešívaní kontrolují míč na útočné polovině a nikam se přehnaně neženou, což je vzhledem k aktuálnímu stavu pochopitelné.
     
    41
    Nákop stopera k pravé lajně Michal Tomič hlavou naslepo sklepával do středu, kde Šimon Krejčí udržel na zádech Boluwatife Ogungbayiho.
     
    42
    Přenesení míče doleva bylo dobrou myšlenkou, jenže míč nabral příliš velkou výšku a Michal Tomič se ani nesnažil pro něj vyskočit.
     
    43
    Nyní si Michal Tomič zahrál, když vyzkoušel střelu z osmnácti metrů, přes dvojici protihráčů ale hrací předmět k bráně nepropasíroval.
     
    44
    Slavia B právě vstřelila branku!
    Sešívaní přidávají čtvrtý kousek do šatny. Zblokovaná střela Ogungbayiho se šťastně odrazila na pravou stranu vápna k JANU TRÉDLOVI, ten zasekávačkou do středu vyřadil skluzujícího obránce i gólmana a levačkou pak bez problémů nasměroval míč do sítě.
    44. Jan TRÉDL - 0:4
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Nechybělo moc, aby Slavia přidala pátý gól. Přetažený centr si totiž našel Michal Tomič a měl smůlu, že z voleje pálil povedenou střelu do nohou padajícího obránce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Pražské derby dvou rezerv zatím jasně vychází lépe pro tu slávistickou, která ve Zbuzanech vede nad Duklou vysoko 4:0. Skóre střetnutí otevřel ve 25. minutě Boluwatife Ogungbayi, na něj posléze navázali dvěma trefami Jan Trédl a do černého jednou mířil Elmedin Rama. Dramatu nic nenasvědčuje, hosté suverénně míří za tříbodovým ziskem.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:23.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Alexandr Magdi, přichází Šimon Nikl.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Christián Bačinský, přichází Hynek Hübl.
     
    47
    Dukla vstoupila do druhé půle aktivně. Po trpělivé kombinaci zleva přiletěl do vápna centr, s nímž si poradil bránící Eric Hunal.
     
    48
    Po levé lajně postupoval Daniel Toula. Chtěl se odpoutat od osobního strážce, Mikuláš Konečný však ve skluzu píchl míč do autu.
     
    49
    Daniel Toula by evidentně také rád vstřelil gól. Vytáhl se dopředu, ale střelu uvnitř vápna zblokoval jeden z bránících fotbalistů.
     
    50
    Dukla podnikla rychlý protiútok středem hřiště, jenže v jednom hráči, který neměl proti trojici konkurentů žádnou šanci na úspěch.
     
    52
    Filip Ulman zkusil štěstí po pravém křídle. Ve finále akce se chtěl natlačit až do vápna, v čemž mu zamezil Mikuláš Konečný.
     
    54
    Daniel Toula ukázal, že umí zahrát i směrem dozadu. Počkal si na kličku protihráče a ukázkovým obranným zákrokem jej obral.
     
    56
    Pavel Behenský získal balón ve středu hřiště a vyzkoušel oblouček za obranu, za nímž se ale Boluwatife Ogungbayi vůbec nerozběhl.
     
    58
    Nadále sledujeme v útoku hlavně Slavii. Boluwatife Ogungbayi dostal nahrávku po zemi a chtěl se prokousat do vnitra vápna, stopku mu vystavil Šimon Krejčí.
     
    60
    Sešívaní kopali standardku v podobě volného přímého kopu. Přetažený centr nepřinesl kýžené ovoce, kraloval Jiří Hrubeš.
     
    61
    Slavia B právě vstřelila branku!
    Hosté završují populárního „bůra“! MICHAL TOMIČ si počkal na míč, který k němu propadl po špatném vyběhnutí gólmana Gotharda, načež s přehledem poslal míč do prázdné brány.
    61. Michal TOMIČ - 0:5
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Pavel Behenský, přichází David Pech.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Michal Tomič, přichází Babacar Sy.
     
    63
    Domácí nejsou v dobrém rozpoložení. V jejich rozehrávce je vidět velké množství chyb, a proto ještě prakticky neohrozily Slavatovu bránu.
     
    64
    Slavia B právě vstřelila branku!
    Naopak Slavia si zvesela skóruje dál. Podruhé udeřila po rohovém kopu, kdy se k centru na přední tyč probil střídající BABACAR SY a z bezprostřední blízkosti poslal míč za brankovou čáru.
    64. Babacar SY - 0:6
     
    66
    Netrvalo dlouho a na míči je znovu Slavia. Z pravé strany došlo k zakončení na zadní tyčku to prosvištělo jen těsně vedle brankové konstrukce.
     
    67
    Středem se rozběhl Aleš Kocman, jemuž se však nedostalo podpory od spoluhráčů, proto se otočil a zapojil do hry Krejčího.
     
    69
    Zprava přiletěl centr do vápna od Babacara Sy, pro míč si vyběhl Lukáš Gothard a sebral ho zkušeně do rukavic.
     
    71
    David Pech se krásně protáhl mezi dvěma konkurenty, načež zkusil průnikový pas na Babacara Sy, toho ubránil Nikolas Krenciv.
     
    72
    Narážečka mezi Sy a Ogungbayim nevyšla, druhý jmenovaný nedosáhl na příliš dlouhou zpětnou nahrávku.
     
    72
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Elmedin Rama, přichází Tomáš Jelínek.
     
    72
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Daniel Toula, přichází Dominik Pech.
     
    72
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Eric Hunal, přichází Milan Škoda.
     
    74
    Rohový kop pro Slavii. Získal ho Tomáš Jelínek, když nastřelil clonícího protihráče, ten potom neudržel balón na hrací ploše.
     
    75
    Centr od praporku směřoval na zadní tyčku, kde byl dostatečný počet hráčů v červeno-žlutém, společně dostali míč pryč z vápna.
     
    76
    Babacar Sy se s velkou lehkostí probil do vápna a centrem potom hledal Jana Trédla, jehož o pár centimetrů přeskočil Nikolas Krenciv.
     
    77
    Na svůj druhý gól v zápase měl políčeno Boluwatife Ogungbayi, ale nebylo mu přáno, nadvakrát trefil bránícího konkurenta.
     
    78
    Přestože mohl přihrávat lépe postavenému spoluhráči, tak se Babacar Sy rozhodl zkusit štěstí a jít do gólu sám, nevyzrál ale na posledního soupeře v podobě Krejčího.
     
    78
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Filip Lehký, přichází Oskar Jelínek.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi už dávno není pochyb, Slavia dominuje a výsledek 6:0 je toho jasným důkazem.
     
    81
    Dominik Pech se rozhodl z pravého křídla pro prudkou ránu na zadní tyč. Lukáš Gothard reagoval v poslední chvíli, nakonec se mu ale povedlo včas zakročit.
     
    83
    Matěj Zachoval přenesl hru povedeným míčem doprava, odkud Jelínek prodloužil na Sy, jeho ránu k levé tyči Gothard vyrazil.
     
    84
    Tlak Slavie pokračoval rohovým kopem. Nebezpečí před vlastní bránou nepřipustil Nikolas Krenciv, jenž se vyšplhal nejvýše ze všech.
     
    85
    Po dalším centru si odražený balón našel kousek za velkým pokutovým územím Tomáš Jelínek, z voleje pálil jenom do soupeře.
     
    86
    Nepřekvapí, že Slavia dopředu už nespěchá. Do konce utkání zbývá posledních pár minut a bylo by zbytečné hnát se za každým míčem v některém ze soubojů riskovat zranění.
     
    87
    Přesto nechybělo moc k sedmému gólu v síti Dukly, nicméně dobře myšlená přihrávka za obranu šla do těsného ofsajdu.
     
    88
    Tomáš Jelínek ještě zabral po pravé lajně. Svedl rychlostní souboj s Nikolasem Krencivem, jemuž se povedlo soupeře zpacifikovat.
     
    89
    Ještě jednu útočnou akci sešívaní podnikli po pravé lajně, centr do vápna kontroloval dobře postavený Hynek Hübl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Už to vypadalo, že by Boluwatife Ogungbayi mohl postupovat sám na bránu, ještě před zakončením ho však zastavil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    90+2
    V samotním závěru zápasu ještě musel předvést zákrok Filip Slavata, obráncem zpomalenou střelu mířící blízko středu brány pokryl bez problémů.
     
    90+3
    Filip Slavata si posléze zahrál i nohama, počítal s malou domů a po rychlém prvním doteku vzápětí odkopával na útočnou polovinu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Derby dvou pražských rezerv ovládla ta slávistická, která ve Zbuzanech deklasovala Duklu vysoko 6:0. Hosté rozhodli o svém vítězství už v první půli, v níž vsítili čtyři góly, dvakrát se trefil Jan Trédl, jehož doplnili z penalty Boluwatife Ogungbayi a Elmedin Rama. Sešívaní kontrolovali zápas i ve druhém poločase, ve kterém přidali další dvě trefy, na střeleckou listinu se přidali ještě Michal Tomič a střídající Babacar Sy.

    Svěřenci trenéra Střihavky si upevnili první místo v tabulce, náskok na druhé Domažlice navýšili na pět bodů. Dukla B zůstává na sedmé příčce. (12:17:43)

    Milan Huppert

    Branky: 25. Ogungbayi (pen.), 29. Trédl, 31. Rama, 44. Trédl, 61. Tomič, 64. Sy


    FK Dukla Praha B: Gothard – Krejčí, Krenciv (C), Uhlíř, Lehký (78. O. Jelínek), Magdi (46. Nikl), Bačinský (46. Hübl), Hrubeš, Atsuta, Ulman, Kocman.
    Náhradníci: Štefan – Fojt, Bilstrup.

    Trenér: Aleš Majer

    SK Slavia Praha B: Slavata – Konečný, Hunal (C) (72. Škoda), Zachoval, Žitný, Trédl, Ogungbayi, Behenský (62. David Pech, Tomič (62. Sy), Rama (72. T. Jelínek), Toula (72. Dominik Pech).
    Náhradníci: Rezek – Vorlický.

    Trenér: David Střihavka

    Rozhodčí: Mach – Raplík, Braun

    Diváci: 100
    bahis siteleri